Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Longshan-tempel

Sierlijke gravures, ceremoniële poorten en meer dan 165 goden en godheden wachten op je in deze geliefde Boeddhistische en Taoïstische tempel.

De Longshan-tempel is een van de populairste trekpleisters in Taipei. Je krijgt hier een kijkje in het spirituele leven van Taiwan en je kunt er genieten van een moment van bezinning. Of je nou op zoek bent naar religieuze inspiratie, of naar een prachtig voorbeeld van de gedetailleerde architectonische decoratie die kenmerkend is voor Chinese religieuze bouwwerken, je vindt hier allebei. De tempel werd oorspronkelijk gebouwd in 1738 en gewijd aan de Boeddhistische godin van de genade. In de moderne tempel, gebouwd aan het begin van de 20e eeuw, zijn elementen opgenomen uit het Boeddhisme en Taoïsme.  

Je komt de tempel binnen via drie achtereenvolgende gedecoreerde poorten die leiden naar een binnenplaats met oude stenen die ooit als ballast werden gebruikt op de schepen die destijds de immigranten naar de stad brachten. Kom tot rust bij de waterval en bewonder de traditionele architectuur, de decoratieve hout- en steensculpturen en de kleurig geschilderde draken. Let ook op de houten sculpturen met gegraveerde Chinese spreuken en gedichten. 

Longshan is een multireligieuze tempel, wat het enorme aantal goden en godheden verklaart dat je hier aantreft. Via de gebedsruimte in de voorruimte kom je in de hoofdruimte, waar je oog in oog komt te staan met de voornaamste god van de tempel, Guanyin, en twee bodhisattvas: Manjusri en Samantabhadra. Rond de bodhisattvas bevinden zich 18 wachters, Arhans genoemd. In totaal tref je 165 godheden aan. Een groot aantal ervan werd hier gebracht zodat ze goed bewaard bleven tijdens de turbulente periode aan het begin van de 20e eeuw in het land. 

Longshan is een actieve tempel waar dagelijks religieuze activiteiten plaatsvinden. Het hele jaar door worden diverse festivals gehouden, met name op de 1e en 15e dag van elke maand van de maankalender.  Zorg dat je ook wat tijd overhoudt om de Boeddhistische winkeltjes rond de tempel te bezoeken. Je vindt hier een ondergrondse markt, winkeltjes die Chinese medicijnen verkopen en antiekwinkels. 

De Longshan-tempel bevindt zich aan Guangzhou Street en is eenvoudig te bereiken met de metro via station Longshan. De tempel is zeven dagen per week geopend, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. De toegang is gratis.


Longshan-tempel Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Longshan-tempel

Alle 1.059 accommodaties in de buurt van Longshan-tempel bekijken
Caesar Metro Taipei € 88
Caesar Metro Taipei

Caesar Metro Taipei

No.167, Bangka Blvd., Wanhua Dist., Taipei
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Wanhua, binnen 10 minuten lopen van Longshan-tempel en Avondmarkt van Huaxi Street. Ook Botanische tuin van Taipei en Presidentieel kantoorgebouw liggen binnen 2 km afstand. Station Taipei Wanhua ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Longshan Temple is het 5 minuten lopen.

  Hotel Midtown Richardson € 49
  Hotel Midtown Richardson

  Hotel Midtown Richardson

  No. 4, Xiushan Street, Zhongzheng District, Taipei
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Ximending, binnen 10 minuten lopen van Red House Theater en Presidentieel kantoorgebouw. Ook Nationaal museum van Taiwan en Avondmarkt van Huaxi Street liggen binnen 2 km afstand. MRT-metrostation Ximen ligt op maar 2 minuten lopen en naar MRT-metrostation Beimen is het 10 minuten lopen.

   Taipei AP H Imperial € 37
   Taipei AP H Imperial

   Taipei AP H Imperial

   11F,. No. 50, Section 1, Zhongxiao West, Taipei
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Zhongzheng, vlak bij Station Front Metro Mall en Shin Kong Life Tower. Ook Noordelijke Stadspoort van Taipei en Chiang Kai-shek Memorial Hall liggen binnen 2 km afstand. Station Taipei ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station NTU Hospital is het 7 minuten lopen.

    Taipei M Hotel - Main station € 40
    Taipei M Hotel - Main station

    Taipei M Hotel - Main station

    No.64, Sec. 1, Hankou St., Zhongzheng Dist., Taipei
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Zhongzheng, binnen 10 minuten lopen van Noordelijke Stadspoort van Taipei, Nationaal museum van Taiwan en Presidentieel kantoorgebouw. Ook Nachtmarkt van Ningxia en Botanische tuin van Taipei liggen binnen 2 km afstand. MRT-metrostation Ximen ligt op 8 minuten lopen en naar Station NTU Hospital is het 9 minuten lopen.

     Taipei Garden Hotel € 87
     Taipei Garden Hotel

     Taipei Garden Hotel

     No.1, Sec.2, Zhonghua Road, Zhongzheng District, Taipei
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Zhongzheng, binnen 10 minuten lopen van Bopiliao Old Street en Longshan-tempel. Ook Chiang Kai-shek Memorial Hall en Nachtmarkt van Ningxia liggen binnen 3 km afstand. Station Xiaonanmen ligt op 6 minuten lopen en naar MRT-metrostation Ximen is het 9 minuten lopen.

      citizenM Taipei North Gate € 69
      citizenM Taipei North Gate

      citizenM Taipei North Gate

      No. 3, Sec. 1, Zhonghua Rd., Zhongzheng Dist., Taipei
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Ximending, binnen 2 km afstand van Botanische tuin van Taipei en Longshan-tempel. Ook Chiang Kai-shek Memorial Hall en Baby Boss liggen binnen 10 km afstand. MRT-metrostation Beimen ligt op maar 5 minuten lopen en naar MRT-metrostation Ximen is het 9 minuten lopen.

       Caesar Park Taipei € 105
       Caesar Park Taipei

       Caesar Park Taipei

       38 Chung Hsiao West Road Section 1, Zhongzheng, Taipei
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Zhongzheng, binnen 2 km afstand van Presidentieel kantoorgebouw en Chiang Kai-shek Memorial Hall. Ook Botanische tuin van Taipei en Longshan-tempel liggen binnen 3 km afstand. Station Taipei ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station NTU Hospital is het 8 minuten lopen.

        HOTEL PAPA WHALE € 38
        HOTEL PAPA WHALE

        HOTEL PAPA WHALE

        46, Kunming St., Wanhua Dist., Taipei
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Ximending, binnen 15 minuten lopen van Taipei Cinema Park en Nationaal museum van Taiwan. Ook Avondmarkt van Huaxi Street en Longshan-tempel liggen binnen 2 km afstand. MRT-metrostation Ximen ligt op 9 minuten lopen en naar MRT-metrostation Beimen is het 9 minuten lopen.