Manitoba

Canada
Manitoba bevat sneeuwscooter en sneeuw
Deze wilde provincie herbergt een van de grootste steden van Canada, een van de grootste meren en een van de beste punten om de toendra te verkennen.

De Canadese provincie Manitoba loopt van North Dakota in de VS tot de kust van Hudson Bay. Het is een woeste regio met vlaktes, meren en toendra's. De zuidelijke velden zijn grotendeels landbouwgrond. In het noorden gaat het land over in nationale parken, natuurreservaten en oude grensstadjes. Bezoek de noordelijk gelegen plaats Churchill, die voor je gevoel aan het einde van de wereld ligt.

De hoofdstad van Manitoba is Winnipeg, een historische stad waar de Red River en de Assiniboine-rivier elkaar kruisen. Het begon als handspost en is uitgegroeid tot stad. Verken The Forks, een complex met een park, markt en museum op de oude handelslocaties aan de rivier. Bezichtig de Royal Canadian Mint, waar elk jaar 1miljard Canadese munten worden geslagen. Zo krijg je een indruk van het belang van Winnipeg voor de Canadese economie.

Vlieg naar Churchill in het noorden van Manitoba. Dit dorp aan Hudson Bay is een toegangspoort tot het arctisch gebied van Manitoba. Juni tot en met augustus is een goede tijd om aan boord van een boot te gaan, een kajak te huren of te gaan snorkelen in het frisse water. Je ziet dan duizenden witte dolfijnen die vanuit de baai de Churchill-rivier in trekken. Maak in oktober of november een tocht met de bus, een helikopter of een hondenslee om op de toendra ijsberen te zien. Nestel je in het warme observatiegedeelte van het Churchill Northern Studies Centre om het noorderlicht te zien. In Churchill is dat namelijk meer dan 300 nachten per jaar te zien.

Rijd naar het centrale merengebied van Manitoba. Oude plaatsjes die ooit werden gesticht door immigranten uit IJsland en Oekraïne, liggen verspreid over de regio, waaronder Gimli op de zuidoever van Lake Winnipeg. Reis af naar het plaatsje Narcisse om een griezelig natuurwonder te aanschouwen. Wat waarschijnlijk 'swerelds grootste populatie kousenbandslangen is, komt in september samen voordat ze aan hun winterslaap beginnen in hun holen. In april en mei komen tienduizenden rode slangen tevoorschijn voor een paringsdans voordat ze zich verspreiden voor de zomer.

Je bereikt Winnipeg met het vliegtuig vanaf de meeste steden in Canada of de VS. Huur daar een auto om de uitgestrekte, ongetemde wildernis van de provincie te kunnen verkennen.

Populaire steden in Manitoba

Winnipeg toont een brug, moderne architectuur en een stad
Winnipeg
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Sporten
Ontdek Winnipeg, zoals de musea, de architectuur, de hockeywedstrijden en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Canadees Museum voor Mensenrechten
Brandon
Brandon
Staat bekend om Universiteiten, Theaters en Hockey
Bezoek Brandon en geniet hier van de theaters, de livemuziek en de bezienswaardigheden.
Churchill
Churchill
Staat bekend om Tours, Sleeën en Jagen
Breng een bezoek aan Churchill! Geniet van de sleemogelijkheden, de rivier en de walvissen.
Hecla Island
Hecla Island
Staat bekend om Meren, Eilanden en Vis en zeevruchten
Ontdek het gezellige Hecla Island, zoals de meeruitzichten, de golfbanen, de wandelroutes en meer!
Steinbach
Steinbach
Staat bekend om Dineren, Afgelegen en Golf
Ontsnap naar het gezellige Steinbach! Geniet hier optimaal van de golfbanen, de cultuur en de lokale keuken.
Portage La Prairie
Portage La Prairie
Staat bekend om Excursies, Koffie en Kleine stad
Bezoek het gezellige Portage La Prairie! Geniet hier optimaal van de eilanden, de koffie en de golfbanen.