Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Maritiem Museum

Als een van de grootste en oudste havensteden van Europa is het niet verwonderlijk dat Rotterdam de plaats is van een van de meest indrukwekkende scheepvaartmusea van het continent. 

Het uitstekende Maritiem Museum Rotterdam is gewijd aan de maritieme cultuur en bevat eeuwenoude voorwerpen die te maken hebben met de reizen van een van de eerste Europese zeevaarders. Bewonder de nauwkeurige details van het oudste scheepsmodel van Europa, bestudeer zeldzame reisverslagen uit lang vervlogen tijden en leer over de avonturen van de eerste zeevaarders. 

Het museum opende zijn deuren in 1874 en is vandaag de dag de thuis van een interessante verzameling van ruim 850.000 voorwerpen. Breng zeker een bezoek aan het topstuk van het museum: het Mataró-model. Het Mataró-model is een weergave van het oudste scheepsmodel van Europa, uit de 15e eeuw, en werd geschonken aan een kapel in de Spaanse plaats met dezelfde naam. Het model is 121 centimeter lang en is dankzij zijn gedetailleerde ontwerp gebruikt voor onderzoek naar maritieme architectuur en als leidraad om de bouwkundige elementen van schepen uit het begin van de 15e eeuw te achterhalen. 

Bekijk het fascinerende reisverslag van een van de grondleggers uit de maritieme wereld, Jan Huygen van Linschoten, in de tentoonstelling 'Topstukken'. Dit reisverslag is gebruikt om de geheimen van de grootse Portugese zeevaarders te documenteren en is een van de belangrijkste documenten ter wereld in zijn soort. Tot de andere hoogtepunten behoort een zeekaart die is gemaakt door meestercartograaf Joan Blaeu. Vergelijk zijn berekeningen met de vormen van landen die tegenwoordig bekend zijn en bewonder hoe accuraat de oude verkenners hun route uitstippelden met alleen de sterren om ze te leiden. 

Begeef je naar de MainPort Live-tentoonstelling om een schaalmodel te zien van de haven van Rotterdam. Dankzij filmpjes en oude schepen die zich op de rivier richting de zee begeven komt deze tentoonstelling tot leven. Kinderen houden erg van de Professor Plons-tentoonstelling, te vinden op het buitenterras. Ze kunnen er onder andere de professor en zijn bemanning helpen het schip te laden en leren over het maritieme verleden van Rotterdam. 

Het Maritiem Museum ligt aan het water, in het hart van de stad. Het is tijdens de schoolvakanties dagelijks geopend. Gedurende de rest van het jaar is het museum gesloten op maandag en nationale feestdagen. Er geldt een entreeprijs. Vraag het museum of een van de informatiecentra rond Rotterdam naar aankomende tentoonstellingen.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Maritiem Museum

Alle 233 accommodaties in de buurt van Maritiem Museum bekijken
Mainport € 106
Mainport

Mainport

Leuvehaven 77, Rotterdam
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Walk of Fame van Rotterdam, Maritiem Museum en Erasmusbrug. Ook De Koopgoot en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Blaak ligt op 14 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 19 minuten lopen.

  Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station € 64
  Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

  Holiday Inn Express Rotterdam - Central Station

  Weena 121, Rotterdam
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Rotterdam, binnen 10 minuten lopen van Oude Luxor Theater en De Koopgoot. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 2 km afstand. Station Rotterdam Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 15 minuten lopen.

   The James Hotel Rotterdam € 64
   The James Hotel Rotterdam

   The James Hotel Rotterdam

   Aert van Nesstraat 25, Rotterdam
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Beurstraverse en De Koopgoot. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 9 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 11 minuten lopen.

    Inntel Hotels Rotterdam Centre € 86
    Inntel Hotels Rotterdam Centre

    Inntel Hotels Rotterdam Centre

    Leuvehaven 80, Rotterdam
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Walk of Fame van Rotterdam en Erasmusbrug. Ook Maritiem Museum en De Koopgoot liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Blaak ligt op 15 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 20 minuten lopen.

     CityHub Rotterdam € 44
     CityHub Rotterdam

     CityHub Rotterdam

     Witte de Withstraat 87, Rotterdam
       
      2.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Rotterdam ligt vlak bij Stichting WORM en Museum Boijmans Van Beuningen. Ook Maritiem Museum en Erasmusbrug liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 13 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 15 minuten lopen.

      Art Hotel Rotterdam € 50
      Art Hotel Rotterdam

      Art Hotel Rotterdam

      Mijnsherenlaan 9, Rotterdam
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Rotterdam ligt binnen 2 km afstand van Winkelcentrum Zuidplein en Luxor Theater. Ook Ahoy Rotterdam en Erasmusbrug liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Maashaven ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Rotterdam Zuid is het 19 minuten lopen.

       NH Atlanta Rotterdam € 69
       NH Atlanta Rotterdam

       NH Atlanta Rotterdam

       Aert Van Nesstraat 4, Zuid-Holland, Rotterdam
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Stadsdriehoek, vlak bij Beurstraverse en De Koopgoot. Ook Maritiem Museum en Museum Boijmans Van Beuningen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Centraal ligt op 10 minuten lopen en naar Station Rotterdam Blaak is het 10 minuten lopen.

        citizenM Rotterdam € 67
        citizenM Rotterdam

        citizenM Rotterdam

        Gelderse plein 50, Rotterdam, Zuid-Holland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Stadsdriehoek, binnen 5 minuten lopen van Oude Haven en Markthal. Ook De Koopgoot en Witte de Withstraat liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rotterdam Blaak ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Rotterdam Centraal is het 22 minuten lopen.