Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De hoogste kerk in België is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en herbergt een aantal Europese meesterwerken.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de hoogste kerk van België. Je staat versteld van de ruimte en rust in het schip van deze kathedraal. Hier hangen een paar prachtige werken van Rubens. De schitterende glas-in-loodramen en standbeelden dragen ertoe bij dat dit een van de mooiste kathedralen van Europa is.

Je ziet de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal al ver voordat je bij de enorme houten deuren en versierde stenen gevel bent aangekomen. De toren is 123 meter hoog en domineert de skyline van de stad. De kathedraal is in 169 jaar gebouwd, tussen 1352 en 1521. Het gebouw beslaat een gebied van 1 hectare en is daarmee de grootste kerk in België en Nederland.

Blijf even staan op het pleintje voor de ingang om de hoge gotische gewelven en het fijne beeldhouwwerk op de gevel te bewonderen. Aan de voet van de zuidtoren staat een monument ter ere van Jan Appelmans, de architect van de kerk.

Van binnen is de kerk al net zo indrukwekkend. Het grootste deel wordt gevormd door de zes zijbeuken en het grote middenschip. Een doorgang met 48 pilaren van wit marmer leidt naar het altaar.

De altaarstukken zijn gemaakt door de beroemdste kunstenaar van Antwerpen: Rubens. In de kathedraal zijn vier van zijn religieuze meesterwerken te aanschouwen, waaronder De Kruisoprichting en De verrijzenis van Christus. Kijk af en toe omhoog om de prachtige glas-in-loodramen niet te missen. De 34 ramen, waaronder Het Laatste Avondmaal van Rombouts, geven het interieur van de kerk kleur. Ook mooi is het marmeren beeld van Maria met kind van de anonieme 'Meester van de Maaslandse marmeren madonna's'.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is elke dag toegankelijk; op zondag is de kathedraal korter open. De kathedraal staat vlak bij de Grote Markt in het oude centrum van Antwerpen. Loop er naartoe of neem de tram naar de Melkmarkt. Voor toegang tot de kathedraal wordt een klein bedrag gevraagd.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Alle 330 accommodaties in de buurt van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bekijken
HotelO Kathedral Antwerp € 99
HotelO Kathedral Antwerp

HotelO Kathedral Antwerp

Handschoenmarkt 3, Antwerpen
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Vlaeykensgang, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Haven van Antwerpen en Zoo van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 20 minuten lopen.

  Hilton Antwerp Old Town € 110
  Hilton Antwerp Old Town

  Hilton Antwerp Old Town

  Groenplaats 32, Antwerpen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Groenplaats, Boerentoren en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum Plantin-Moretus liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op 19 minuten lopen.

   A-STAY Antwerpen € 69
   A-STAY Antwerpen

   A-STAY Antwerpen

   86 Pelikaanstraat, Antwerpen, Vlaanderen
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 10 minuten lopen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 21 minuten lopen.

    Hotel Rubens - Grote Markt € 119
    Hotel Rubens - Grote Markt

    Hotel Rubens - Grote Markt

    Oude Beurs 29, Antwerpen
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Historisch Centrum, vlak bij Vleeshuis, Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Haven van Antwerpen en Zoo van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 18 minuten lopen.

     Hampton by Hilton Antwerp Central Station € 91
     Hampton by Hilton Antwerp Central Station

     Hampton by Hilton Antwerp Central Station

     Pelikaanstraat 10-16, Antwerpen, BE
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij De Keyserlei, Century Center en Koningin Astridplein. Ook Zoo van Antwerpen en Koningin Elisabethzaal liggen binnen 5 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.

      Leonardo Hotel Antwerp
      Leonardo Hotel Antwerp

      Leonardo Hotel Antwerp

      De Keyserlei 59, Antwerpen
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 25 minuten lopen.

       ibis Antwerpen Centrum € 69
       ibis Antwerpen Centrum

       ibis Antwerpen Centrum

       Meistraat 39, Antwerpen
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 15 minuten lopen van Theaterhuis HETPALEIS, Zoo van Antwerpen en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Haven van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 13 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 30 minuten lopen.

        Hotel Julien € 199
        Hotel Julien

        Hotel Julien

        Korte Nieuwstraat 24, Antwerpen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Historisch Centrum, binnen 5 minuten lopen van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Rubenshuis en Zoo van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 16 minuten lopen.