Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

De hoogste kerk in België is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en herbergt een aantal Europese meesterwerken.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de hoogste kerk van België. Je staat versteld van de ruimte en rust in het schip van deze kathedraal. Hier hangen een paar prachtige werken van Rubens. De schitterende glas-in-loodramen en standbeelden dragen ertoe bij dat dit een van de mooiste kathedralen van Europa is.

Je ziet de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal al ver voordat je bij de enorme houten deuren en versierde stenen gevel bent aangekomen. De toren is 123 meter hoog en domineert de skyline van de stad. De kathedraal is in 169 jaar gebouwd, tussen 1352 en 1521. Het gebouw beslaat een gebied van 1 hectare en is daarmee de grootste kerk in België en Nederland.

Blijf even staan op het pleintje voor de ingang om de hoge gotische gewelven en het fijne beeldhouwwerk op de gevel te bewonderen. Aan de voet van de zuidtoren staat een monument ter ere van Jan Appelmans, de architect van de kerk.

Van binnen is de kerk al net zo indrukwekkend. Het grootste deel wordt gevormd door de zes zijbeuken en het grote middenschip. Een doorgang met 48 pilaren van wit marmer leidt naar het altaar.

De altaarstukken zijn gemaakt door de beroemdste kunstenaar van Antwerpen: Rubens. In de kathedraal zijn vier van zijn religieuze meesterwerken te aanschouwen, waaronder De Kruisoprichting en De verrijzenis van Christus. Kijk af en toe omhoog om de prachtige glas-in-loodramen niet te missen. De 34 ramen, waaronder Het Laatste Avondmaal van Rombouts, geven het interieur van de kerk kleur. Ook mooi is het marmeren beeld van Maria met kind van de anonieme 'Meester van de Maaslandse marmeren madonna's'.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is elke dag toegankelijk; op zondag is de kathedraal korter open. De kathedraal staat vlak bij de Grote Markt in het oude centrum van Antwerpen. Loop er naartoe of neem de tram naar de Melkmarkt. Voor toegang tot de kathedraal wordt een klein bedrag gevraagd.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Alle 329 accommodaties in de buurt van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bekijken
Hilton Antwerp Old Town € 127
Hilton Antwerp Old Town

Hilton Antwerp Old Town

Groenplaats 32, Antwerpen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Groenplaats, Boerentoren en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Grote Markt en Museum Plantin-Moretus liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op 19 minuten lopen.

  A-STAY Antwerpen € 69
  A-STAY Antwerpen

  A-STAY Antwerpen

  86 Pelikaanstraat, Antwerpen, Vlaanderen
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in het centrum van Antwerpen, binnen 10 minuten lopen van De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 21 minuten lopen.

   Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp € 112
   Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

   Radisson Blu Astrid Hotel, Antwerp

   Koningin Astridplein 7, Antwerpen
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij Koningin Elisabethzaal, Koningin Astridplein en De Keyserlei. Ook Zoo van Antwerpen en Opera Vlaanderen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 25 minuten lopen.

    Hampton by Hilton Antwerp Central Station € 101
    Hampton by Hilton Antwerp Central Station

    Hampton by Hilton Antwerp Central Station

    Pelikaanstraat 10-16, Antwerpen, BE
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij De Keyserlei, Century Center en Koningin Astridplein. Ook Zoo van Antwerpen en Koningin Elisabethzaal liggen binnen 5 minuten lopen. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 24 minuten lopen.

     NH Collection Antwerp Centre € 93
     NH Collection Antwerp Centre

     NH Collection Antwerp Centre

     Pelikaanstraat 84, Antwerpen, Antwerp
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Antwerpen ligt binnen 15 minuten lopen van Zoo van Antwerpen en Rubenshuis. Ook Museum Mayer van den Bergh en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 5 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 21 minuten lopen.

      HotelO Kathedral Antwerp € 83
      HotelO Kathedral Antwerp

      HotelO Kathedral Antwerp

      Handschoenmarkt 3, Antwerpen
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Vlaeykensgang, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt. Ook Haven van Antwerpen en Zoo van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 20 minuten lopen.

       Hotel Rubens - Grote Markt € 116
       Hotel Rubens - Grote Markt

       Hotel Rubens - Grote Markt

       Oude Beurs 29, Antwerpen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Historisch centrum, vlak bij Vleeshuis, Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook Haven van Antwerpen en Zoo van Antwerpen liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op 18 minuten lopen.

        De Keyser Hotel € 77
        De Keyser Hotel

        De Keyser Hotel

        De Keyserlei 66 - 70, Antwerpen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Statiekwartier, vlak bij De Keyserlei en Zoo van Antwerpen. Ook Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en Grote Markt liggen binnen 2 km afstand. Station Antwerpen-Centraal ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Antwerpen-Oost is het 25 minuten lopen.