Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Place de la Concorde

Bekijk dit mooie plein waar meer dan 1300 mensen, onder wie Lodewijk XVI en Marie-Antoinette, tijdens de Franse Revolutie werden geëxecuteerd.

De Place de la Concorde is het grootste openbare plein in Parijs. Let op de twee indrukwekkende, decoratieve fonteinen en de enorme Egyptische obelisk in het midden, waardoor het plein een aantrekkelijke plek en een en uitstekende locatie is voor het nemen van foto's.

Het plein heette aanvankelijk Place Louis XV en had een ruiterstandbeeld van de genoemde koning. Tijdens de Franse Revolutie werd het standbeeld vernield en werd het plein de Place de la Révolution genoemd. Lodewijk XVI, Marie-Antoinette, Robespierre en nog 1300 anderen werden hier in de jaren na de omwenteling met de guillotine terechtgesteld. In 1795 kreeg het plein zijn huidige naam, zodat het geen herinneringen meer opriep aan het roerige verleden.  

Bewonder de 23 meter hoge Egyptische obelisk die midden op het plein staat. Het meer dan 3000 jaar oude bouwwerk is voorzien van hiërogliefen. De hiërogliefen verbeelden gebeurtenissen uit de regeringsperioden van Ramses II en Ramses III. Als je omhoog kijkt, zie je helemaal bovenaan een gouden piramide. Deze piramide is in 1998 geplaatst om de oorspronkelijke gouden punt te vervangen die naar verluidt in de oudheid zou zijn gestolen.

Bekijk de twee fonteinen aan de noord- en zuidkant van het plein. Beide fonteinen zijn ontworpen door de in Duitsland geboren architect Jakob Ignaz Hittorff. De fontein aan de noordkant is gewijd aan rivieren, met afbeeldingen die de Rijn en de Rhône symboliseren. De fontein aan de zuidkant is opgedragen aan de zeeën, met afbeeldingen die de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan weergeven. Overal aan de rand van het plein vind je standbeelden. Deze stellen grote Franse steden voor, waaronder Lyon, Bordeaux en Nantes.

Ga op de rand van een fontein zitten en bekijk mensen of neem foto's met op de achtergrond de statige gebouwen. Enkele van de aantrekkelijkste bouwwerken op het plein zijn het Hôtel de Crillon en het identieke Hôtel de la Marine, het hoofdkwartier van de Franse marine. Deze twee gebouwen, die van elkaar zijn gescheiden door de Rue Royale, werden oorspronkelijk in opdracht van Lodewijk XV gebouwd om als paleis te worden gebruikt.

Het metrostation Concorde ligt vlak bij de Place de la Concorde. De Place de la Concorde is vanaf het Louvre bereikbaar als je in westelijke richting loopt of vanaf de Champs-Élysées wanneer je richting het oosten loopt.


Gids voor Place de la Concorde


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.223 accommodaties in de buurt van Place de la Concorde bekijken
Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel € 1.215
Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

10 Place de la Concorde, Champs Elysees, Parijs
   
  5.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Champs-Élysées en Place de la Concorde. Ook Rue de Rivoli en Grands Boulevards liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.

  Hotel Duminy Vendome € 340
  Hotel Duminy Vendome

  Hotel Duminy Vendome

  3 Rue du Mont Thabor, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli en Place Vendôme. Ook Jardin des Tuileries en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Concorde is het 6 minuten lopen.

   The Westin Paris - Vendôme € 873
   The Westin Paris - Vendôme

   The Westin Paris - Vendôme

   3 Rue De Castiglione, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Jardin des Tuileries en Place Vendôme. Ook Champs-Élysées en Place de la Concorde liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Metrostation Concorde liggen op 5 minuten lopen.

    Novotel Paris Les Halles € 237
    Novotel Paris Les Halles

    Novotel Paris Les Halles

    8 Place Marguerite De Navarre, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, vlak bij Forum des Halles, Les Halles en Rue de Rivoli. Ook Centre Pompidou en Conciergerie liggen binnen 10 minuten lopen. Station Paris Châtelet - Les Halles en Metrostation Les Halles liggen op 5 minuten lopen.

     Sofitel Paris Le Faubourg € 570
     Sofitel Paris Le Faubourg

     Sofitel Paris Le Faubourg

     15 Rue Boissy D Anglas, Parijs, Paris
       
      5.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Champs-Élysées en Place de la Concorde. Ook Grands Boulevards en Place de la Madeleine liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 6 minuten lopen.

      Melia Vendome € 199
      Melia Vendome

      Melia Vendome

      8 Rue Cambon, Parijs, Paris
        
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Champs-Élysées en Jardin des Tuileries. Ook Grands Boulevards en Rue du Faubourg Saint-Honoré liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 6 minuten lopen.

       Le Meurice - Dorchester Collection € 1.200
       Le Meurice - Dorchester Collection

       Le Meurice - Dorchester Collection

       228 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0

        Dit luxe paleis ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Jardin des Tuileries en Place Vendôme. Ook Champs-Élysées en Place de la Concorde liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Metrostation Concorde liggen op 5 minuten lopen.

        Saint James Albany Paris Hôtel Spa € 233
        Saint James Albany Paris Hôtel Spa

        Saint James Albany Paris Hôtel Spa

        202 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0

         Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Jardin des Tuileries. Ook Musée du Louvre en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Pyramides is het 6 minuten lopen.