Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Place de la Concorde

Bekijk dit mooie plein waar meer dan 1300 mensen, onder wie Lodewijk XVI en Marie-Antoinette, tijdens de Franse Revolutie werden geëxecuteerd.

De Place de la Concorde is het grootste openbare plein in Parijs. Let op de twee indrukwekkende, decoratieve fonteinen en de enorme Egyptische obelisk in het midden, waardoor het plein een aantrekkelijke plek en een en uitstekende locatie is voor het nemen van foto's.

Het plein heette aanvankelijk Place Louis XV en had een ruiterstandbeeld van de genoemde koning. Tijdens de Franse Revolutie werd het standbeeld vernield en werd het plein de Place de la Révolution genoemd. Lodewijk XVI, Marie-Antoinette, Robespierre en nog 1300 anderen werden hier in de jaren na de omwenteling met de guillotine terechtgesteld. In 1795 kreeg het plein zijn huidige naam, zodat het geen herinneringen meer opriep aan het roerige verleden.  

Bewonder de 23 meter hoge Egyptische obelisk die midden op het plein staat. Het meer dan 3000 jaar oude bouwwerk is voorzien van hiërogliefen. De hiërogliefen verbeelden gebeurtenissen uit de regeringsperioden van Ramses II en Ramses III. Als je omhoog kijkt, zie je helemaal bovenaan een gouden piramide. Deze piramide is in 1998 geplaatst om de oorspronkelijke gouden punt te vervangen die naar verluidt in de oudheid zou zijn gestolen.

Bekijk de twee fonteinen aan de noord- en zuidkant van het plein. Beide fonteinen zijn ontworpen door de in Duitsland geboren architect Jakob Ignaz Hittorff. De fontein aan de noordkant is gewijd aan rivieren, met afbeeldingen die de Rijn en de Rhône symboliseren. De fontein aan de zuidkant is opgedragen aan de zeeën, met afbeeldingen die de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan weergeven. Overal aan de rand van het plein vind je standbeelden. Deze stellen grote Franse steden voor, waaronder Lyon, Bordeaux en Nantes.

Ga op de rand van een fontein zitten en bekijk mensen of neem foto's met op de achtergrond de statige gebouwen. Enkele van de aantrekkelijkste bouwwerken op het plein zijn het Hôtel de Crillon en het identieke Hôtel de la Marine, het hoofdkwartier van de Franse marine. Deze twee gebouwen, die van elkaar zijn gescheiden door de Rue Royale, werden oorspronkelijk in opdracht van Lodewijk XV gebouwd om als paleis te worden gebruikt.

Het metrostation Concorde ligt vlak bij de Place de la Concorde. De Place de la Concorde is vanaf het Louvre bereikbaar als je in westelijke richting loopt of vanaf de Champs-Élysées wanneer je richting het oosten loopt.


Place de la Concorde Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Place de la Concorde

Alle 10.440 accommodaties in de buurt van Place de la Concorde bekijken
Hotel Le Cardinal € 71
Hotel Le Cardinal

Hotel Le Cardinal

3 rue du Cardinal Mercier, Parijs
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy, La Machine du Moulin Rouge en Théâtre Mogador. Ook Galéries Lafayette en Boulevard Haussmann liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Liège en Metrostation Place de Clichy liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Europe Saint Severin Paris € 71
  Hotel Europe Saint Severin Paris

  Hotel Europe Saint Severin Paris

  38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

   Maison Albar Hotels Le Diamond € 170
   Maison Albar Hotels Le Diamond

   Maison Albar Hotels Le Diamond

   4 Rue de la Pepiniere, Parijs, Paris
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Boulevard Haussmann, Rue du Faubourg Saint-Honoré en Grands Boulevards. Ook Avenue Montaigne en Théâtre Mogador liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Lazare ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Augustin is het 3 minuten lopen.

    Hotel Eiffel Turenne € 67
    Hotel Eiffel Turenne

    Hotel Eiffel Turenne

    20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

     Melia Paris Vendome € 184
     Melia Paris Vendome

     Melia Paris Vendome

     8 Rue Cambon, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue de Rivoli, Champs-Élysées en Grands Boulevards. Ook Rue du Faubourg Saint-Honoré en Place Vendôme liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 6 minuten lopen.

      Hôtel Lion d'Or Louvre € 130
      Hôtel Lion d'Or Louvre

      Hôtel Lion d'Or Louvre

      5 Rue de la Sourdière, Parijs, Paris
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Musée du Louvre. Ook Jardin des Tuileries en Place Vendôme liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Station de Métro Pyramides liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel Monceau Wagram € 68
       Hotel Monceau Wagram

       Hotel Monceau Wagram

       7 Rue Rennequin, Parijs, Paris
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Champs-Élysées en Parc Monceau. Ook Arc de Triomphe en Lido liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Ternes ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Courcelles is het 5 minuten lopen.

        Hotel Alfred Sommier € 309
        Hotel Alfred Sommier

        Hotel Alfred Sommier

        20 Rue de l'Arcade, Parijs
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Grands Boulevards en Place de la Madeleine. Ook Place de la Concorde en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Madeleine en Metrostation Saint-Lazare liggen op 5 minuten lopen.