Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Place de la Concorde

Bekijk dit mooie plein waar meer dan 1300 mensen, onder wie Lodewijk XVI en Marie-Antoinette, tijdens de Franse Revolutie werden geëxecuteerd.

De Place de la Concorde is het grootste openbare plein in Parijs. Let op de twee indrukwekkende, decoratieve fonteinen en de enorme Egyptische obelisk in het midden, waardoor het plein een aantrekkelijke plek en een en uitstekende locatie is voor het nemen van foto's.

Het plein heette aanvankelijk Place Louis XV en had een ruiterstandbeeld van de genoemde koning. Tijdens de Franse Revolutie werd het standbeeld vernield en werd het plein de Place de la Révolution genoemd. Lodewijk XVI, Marie-Antoinette, Robespierre en nog 1300 anderen werden hier in de jaren na de omwenteling met de guillotine terechtgesteld. In 1795 kreeg het plein zijn huidige naam, zodat het geen herinneringen meer opriep aan het roerige verleden.  

Bewonder de 23 meter hoge Egyptische obelisk die midden op het plein staat. Het meer dan 3000 jaar oude bouwwerk is voorzien van hiërogliefen. De hiërogliefen verbeelden gebeurtenissen uit de regeringsperioden van Ramses II en Ramses III. Als je omhoog kijkt, zie je helemaal bovenaan een gouden piramide. Deze piramide is in 1998 geplaatst om de oorspronkelijke gouden punt te vervangen die naar verluidt in de oudheid zou zijn gestolen.

Bekijk de twee fonteinen aan de noord- en zuidkant van het plein. Beide fonteinen zijn ontworpen door de in Duitsland geboren architect Jakob Ignaz Hittorff. De fontein aan de noordkant is gewijd aan rivieren, met afbeeldingen die de Rijn en de Rhône symboliseren. De fontein aan de zuidkant is opgedragen aan de zeeën, met afbeeldingen die de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan weergeven. Overal aan de rand van het plein vind je standbeelden. Deze stellen grote Franse steden voor, waaronder Lyon, Bordeaux en Nantes.

Ga op de rand van een fontein zitten en bekijk mensen of neem foto's met op de achtergrond de statige gebouwen. Enkele van de aantrekkelijkste bouwwerken op het plein zijn het Hôtel de Crillon en het identieke Hôtel de la Marine, het hoofdkwartier van de Franse marine. Deze twee gebouwen, die van elkaar zijn gescheiden door de Rue Royale, werden oorspronkelijk in opdracht van Lodewijk XV gebouwd om als paleis te worden gebruikt.

Het metrostation Concorde ligt vlak bij de Place de la Concorde. De Place de la Concorde is vanaf het Louvre bereikbaar als je in westelijke richting loopt of vanaf de Champs-Élysées wanneer je richting het oosten loopt.


Place de la Concorde Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Place de la Concorde

Alle 7.923 accommodaties in de buurt van Place de la Concorde bekijken
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est € 99
OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

OKKO Hotels Paris Gare de l'Est

30 A rue d'Alsace, Parijs
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Canal Saint-Martin en Grands Boulevards. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Musée Grévin liggen binnen 2 km afstand. Paris Magenta en Metrostation Gare de l'Est liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Le Cardinal € 99
  Hotel Le Cardinal

  Hotel Le Cardinal

  3 rue du Cardinal Mercier, Parijs
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Casino de Paris en Place de Clichy. Ook Moulin Rouge en Théâtre Mogador liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liège en Metrostation Place de Clichy liggen op 5 minuten lopen.

   K+K Hotel Cayre Paris € 152
   K+K Hotel Cayre Paris

   K+K Hotel Cayre Paris

   4 Boulevard Raspail, Parijs, Paris
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée d'Orsay en Le Bon Marché. Ook Musée Rodin en Jardin des Tuileries liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

    Hyatt Regency Paris Etoile € 134
    Hyatt Regency Paris Etoile

    Hyatt Regency Paris Etoile

    3, Place du Général Kœnig, Parijs, Paris
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 2 km afstand van Palais des congrès de Paris, Champs-Élysées en Arc de Triomphe. Ook Fondation Louis Vuitton pour la création en Grand Palais liggen binnen 5 km afstand. Station Paris Neuilly-Porte-Maillot ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Porte Maillot is het 5 minuten lopen.

     Hôtel le Lavoisier € 113
     Hôtel le Lavoisier

     Hôtel le Lavoisier

     21, rue Lavoisier, Parijs, Paris
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Avenue Montaigne, Olympia (Parijs) en Grands Boulevards. Ook Boulevard Haussmann en Élysée-paleis liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Augustin ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Lazare is het 6 minuten lopen.

      Saint James Albany Paris Hôtel Spa € 161
      Saint James Albany Paris Hôtel Spa

      Saint James Albany Paris Hôtel Spa

      202 Rue De Rivoli, Parijs, Paris
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Rue de Rivoli, Palais Royal en Jardin des Tuileries. Ook Musée du Louvre en Champs-Élysées liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Pyramides is het 5 minuten lopen.

       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 254
       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

       L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

       51-57 rue de Courcelles, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Musée Nissim de Camondo en Parc Monceau. Champs-Élysées ligt op 0,9 km. Metrostation Courcelles ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 7 minuten lopen.

        Pullman Paris Tour Eiffel € 260
        Pullman Paris Tour Eiffel

        Pullman Paris Tour Eiffel

        18 avenue de Suffren, Entrée au 22 rue Jean Rey, Parijs, Paris
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Eiffeltoren en Champ de Mars. Ook Palais de Chaillot en Rue Cler liggen binnen 15 minuten lopen. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Bir-Hakeim is het 6 minuten lopen.