Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Place de la Concorde

Bekijk dit mooie plein waar meer dan 1300 mensen, onder wie Lodewijk XVI en Marie-Antoinette, tijdens de Franse Revolutie werden geëxecuteerd.

De Place de la Concorde is het grootste openbare plein in Parijs. Let op de twee indrukwekkende, decoratieve fonteinen en de enorme Egyptische obelisk in het midden, waardoor het plein een aantrekkelijke plek en een en uitstekende locatie is voor het nemen van foto's.

Het plein heette aanvankelijk Place Louis XV en had een ruiterstandbeeld van de genoemde koning. Tijdens de Franse Revolutie werd het standbeeld vernield en werd het plein de Place de la Révolution genoemd. Lodewijk XVI, Marie-Antoinette, Robespierre en nog 1300 anderen werden hier in de jaren na de omwenteling met de guillotine terechtgesteld. In 1795 kreeg het plein zijn huidige naam, zodat het geen herinneringen meer opriep aan het roerige verleden.  

Bewonder de 23 meter hoge Egyptische obelisk die midden op het plein staat. Het meer dan 3000 jaar oude bouwwerk is voorzien van hiërogliefen. De hiërogliefen verbeelden gebeurtenissen uit de regeringsperioden van Ramses II en Ramses III. Als je omhoog kijkt, zie je helemaal bovenaan een gouden piramide. Deze piramide is in 1998 geplaatst om de oorspronkelijke gouden punt te vervangen die naar verluidt in de oudheid zou zijn gestolen.

Bekijk de twee fonteinen aan de noord- en zuidkant van het plein. Beide fonteinen zijn ontworpen door de in Duitsland geboren architect Jakob Ignaz Hittorff. De fontein aan de noordkant is gewijd aan rivieren, met afbeeldingen die de Rijn en de Rhône symboliseren. De fontein aan de zuidkant is opgedragen aan de zeeën, met afbeeldingen die de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan weergeven. Overal aan de rand van het plein vind je standbeelden. Deze stellen grote Franse steden voor, waaronder Lyon, Bordeaux en Nantes.

Ga op de rand van een fontein zitten en bekijk mensen of neem foto's met op de achtergrond de statige gebouwen. Enkele van de aantrekkelijkste bouwwerken op het plein zijn het Hôtel de Crillon en het identieke Hôtel de la Marine, het hoofdkwartier van de Franse marine. Deze twee gebouwen, die van elkaar zijn gescheiden door de Rue Royale, werden oorspronkelijk in opdracht van Lodewijk XV gebouwd om als paleis te worden gebruikt.

Het metrostation Concorde ligt vlak bij de Place de la Concorde. De Place de la Concorde is vanaf het Louvre bereikbaar als je in westelijke richting loopt of vanaf de Champs-Élysées wanneer je richting het oosten loopt.


Gids voor Place de la Concorde


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.773 accommodaties in de buurt van Place de la Concorde bekijken
L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 222
L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

51-57 rue de Courcelles, Paris
   
  4,2
  / 5, op basis van 2.059 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Parc Monceau en Musée Nissim de Camondo. Champs-Élysées ligt op 1 km. Metrostation Courcelles ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Monceau is het 7 minuten lopen.

  Saint James Albany Paris Hôtel Spa € 156
  Saint James Albany Paris Hôtel Spa

  Saint James Albany Paris Hôtel Spa

  202 Rue De Rivoli, Paris
    
   4,0
   / 5, op basis van 796 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Pont Royal, Musée du Louvre en Champs-Élysées. Ook Galéries Lafayette en Place de la Concorde liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Tuileries ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Pyramides is het 6 minuten lopen.

   Hotel de Castiglione € 116
   Hotel de Castiglione

   Hotel de Castiglione

   40 rue du Faubourg Saint-Honoré, Paris
     
    3,1
    / 5, op basis van 594 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Place de la Concorde en Opéra Garnier. Ook Galéries Lafayette en Palais Royal liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Concorde ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.

    The Westin Paris - Vendôme € 232
    The Westin Paris - Vendôme

    The Westin Paris - Vendôme

    3 Rue De Castiglione, Paris
      
     4,2
     / 5, op basis van 945 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place Vendôme, Champs-Élysées en Opéra Garnier. Ook Galéries Lafayette en Musée du Louvre liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Tuileries en Metrostation Concorde liggen op 5 minuten lopen.

     Sofitel Paris Le Faubourg € 327
     Sofitel Paris Le Faubourg

     Sofitel Paris Le Faubourg

     15 Rue Boissy D Anglas, Paris
       
      4,4
      / 5, op basis van 547 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Place de la Concorde en Opéra Garnier. Ook Galéries Lafayette en Musée d'Orsay liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Concorde ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.

      K+K Hotel Cayre Paris € 136
      K+K Hotel Cayre Paris

      K+K Hotel Cayre Paris

      4 Boulevard Raspail, Paris
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.217 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée d'Orsay en Musée Rodin. Ook Musée du Louvre en Place de la Concorde liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Rue du Bac ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Solferino is het 4 minuten lopen.

       Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel € 794
       Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

       Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

       10 Place de la Concorde, Paris
         
        4,6
        / 5, op basis van 54 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Champs-Élysées en Opéra Garnier. Ook Eiffeltoren en Musée du Louvre liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Concorde ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 8 minuten lopen.

        Melia Vendome € 130
        Melia Vendome

        Melia Vendome

        8 Rue Cambon, Paris
          
         4,3
         / 5, op basis van 408 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Jardin des Tuileries en Place de la Concorde. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Concorde ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 6 minuten lopen.