Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Plaza de la Reina

Dit drukke plein markeert het centrum van Ciutat Vella, de oude binnenstad van Valencia. Je kunt hier indrukwekkende bouwwerken bewonderen, een eeuwenoud café bezoeken en winkelen op ambachtelijke markten.

Plaza de la Reina bevindt zich in het hart van de oude binnenstad van Valencia. Het mooie plein herbergt historische stadsarchitectuur, ambachtelijke markten en een aantal cafés en restaurants, waar vaak buiten zitplaatsen te vinden zijn. Het plein is het onofficiële beginpunt van de stad Valencia. 

Als je naar het plein gaat, kan de Kathedraal van Valencia je onmogelijk ontgaan. Deze kathedraal domineert de noordkant van het plein. De kathedraal, die in de 13e eeuw is gebouwd op de resten van een Moorse moskee, is een mix van gotische, romaanse en barokstijlen. Huur apparatuur voor een audiotour en volg zelfstandig een rondleiding om kunst van Francisco Goya te ontdekken en een kelk te bekijken die door veel mensen wordt beschouwd als de Heilige Graal. Beklim de wenteltrap naar de top van de klokkentoren Miguelete voor mooie panorama's van het stadscentrum van Valencia.

Op de straten rond Plaza de la Reina vind je verschillende cafés, bars en restaurants. Ga op een terrasje zitten en bewonder de bouwwerken op het plein, zoals de kathedraal en de klokkentoren van de Iglesia de Santa Catalina.  

Proef zeker een horchata, een traditioneel plaatselijk drankje van water, suiker en aardamandel. Je kunt dit drankje het beste proberen in de Horchatería de Santa Catalina, aan de zuidkant van het plein. Dit café opende de deuren in de 19e eeuw en is na verluid de oudste plek in de binnenstad waar dit drankje wordt geserveerd. 

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de kunstmarkten die op bepaalde tijdstippen in het jaar worden gehouden. Een voorbeeld daarvan is de Mercado de L’Escuraeta, die in mei wordt gehouden. Je vindt hier handelaars die potten, kookgerei en keramiek verkopen. Ga naar het bureau voor toerisme voor meer informatie over de markten en andere evenementen.

Plaza de la Reina ligt op een korte wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van Valencia, zoals de Mercado Central en de Plaza de la Virgen. Er stoppen ook bussen bij het plein. Als je met de auto gaat, kun je tegen een toeslag parkeren in de ondergrondse parkeergarage bij het plein.


Plaza de la Reina Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Plaza de la Reina

Alle 1.165 accommodaties in de buurt van Plaza de la Reina bekijken
Expo Hotel € 50
Expo Hotel

Expo Hotel

Avenida Pio XII 4, Valencia, Valencia
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Central Market, Catedral de Santa María de Valencia en Plaza de la Reina. Ook Universiteit van Valencia en Bioparc Valencia liggen binnen 3 km afstand. Station Turia ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 8 minuten lopen.

  One Shot Palacio Reina Victoria 04 € 98
  One Shot Palacio Reina Victoria 04

  One Shot Palacio Reina Victoria 04

  Calle Barcas 4, Valencia, Valencia
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Zijdebeurs liggen binnen 10 minuten lopen. Station Xativa ligt op 6 minuten lopen en naar Station Colón is het 6 minuten lopen.

   Hotel San Lorenzo Boutique € 68
   Hotel San Lorenzo Boutique

   Hotel San Lorenzo Boutique

   San Lorenzo 2, Valencia, Valencia
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Jardín del Turia, Torres de Serranos en Plaza de la Virgen. Ook Plaza de la Reina en Zijdebeurs liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op 14 minuten lopen en naar Station Alameda is het 16 minuten lopen.

    Casual Vintage Valencia € 82
    Casual Vintage Valencia

    Casual Vintage Valencia

    C/ Barcelonina 1, Valencia
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Universiteit van Valencia liggen binnen 5 minuten lopen. Station Xativa ligt op 6 minuten lopen en naar Station Colón is het 7 minuten lopen.

     Hotel Turia € 59
     Hotel Turia

     Hotel Turia

     Calle del Profesor Beltran Baguena, 2, Valencia, Valencia
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Jardín del Turia, Torres de Serranos en Zijdebeurs. Ook Central Market en Plaza de la Reina liggen binnen 2 km afstand. Station Turia ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 12 minuten lopen.

      Vincci Palace € 87
      Vincci Palace

      Vincci Palace

      C/ La Paz 42, Valencia, Valencia
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit romantische hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 5 minuten lopen van Iglesia de Santo Tomás Apóstol y San Felipe Neri en Universiteit van Valencia. Ook Plaza de la Reina en Plaza Ayuntamiento (plein) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Alameda is het 7 minuten lopen.

       Vincci Lys Hotel € 121
       Vincci Lys Hotel

       Vincci Lys Hotel

       C/ Martinez Cubells, 5, Valencia, Valencia
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 5 minuten lopen van Plaza de Toros de Valencia en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Universiteit van Valencia liggen binnen 10 minuten lopen. Station Xativa en Station Valencia-Noord liggen op 5 minuten lopen.

        Mon Suites Catedral € 103
        Mon Suites Catedral

        Mon Suites Catedral

        C/ Tapinería 15-17, Valencia, Valencia
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit aparthotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Kerk en toren van Santa Catalina, Plaza de la Reina en Catedral de Santa María de Valencia. Ook Zijdebeurs en Central Market liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colón ligt op 11 minuten lopen en naar Station Xativa is het 11 minuten lopen.