Roosendaal

Reisgids
Foto van Melvin Fec
Deze Noord-Brabantse plaats op de grens met België nodigt je uit om de omgeving te verkennen, een terrasje te pakken en lekker te shoppen.

De Noord-Brabantse stad Roosendaal, gelegen in het westen van de provincie tussen Bergen op Zoom en Breda, biedt vooral dagjesmensen een ideale uitvalsplek om de cultuur en natuur in en rond Roosendaal te snuiven, te genieten van de terrasjes op de Markt en te winkelen in de diverse winkelcentra.

Roosendaal kent een lange geschiedenis, die hand in hand gaat met het grotere Breda in het oosten. Het duurde echter tot het midden van de 19e eeuw, met de komst van een spoorverbinding, voordat Roosendaal een stedelijk karakter kreeg. Tegenwoordig is Roosendaal een moderne stad die niets van zijn landelijke karakter heeft verloren.

Niets is leuker dan een daguitstap maken bij goed weer, en in Roosendaal neem je dan best plaats op een van de vele terrasjes bij de Markt. Echter, met Het Hooihuis vind je in recreatiepark De Stok, ten westen van het centrum, een van de beste Nederlandse terrassen van 2016.

Winkelen kun je op verschillende plekken, maar de moeite waard zijn het overdekte winkelcentrum De Passage, vlak bij de Nieuwe Markt, en het Rosa Fashion Outlet, net ten zuiden van De Stok.

Populaire cultuur doe je op in het Nationaal Voetbalmuseum, een interactief museum waar je onder meer commentaar kunt geven op legendarische wedstrijden en je eigen schotkracht kunt testen! Neem zeker je fiets mee om lekker te genieten van groene plekjes als Wouwse Plantage en de Rucphense Bossen.

Zoek je atmosfeer van een grotere stad, dan ben je met de trein of bus snel in Breda. Ook het Belgische Antwerpen is goed bereikbaar met de trein.

Roosendaal is een knooppunt voor treinen naar Amsterdam en Brussel in België. Vanaf het Station Roosendaal kun je overstappen op 3 stadsbuslijnen en diverse streekbussen, die onder meer naar Bergen op Zoom en Breda brengen. Je kunt je fiets kwijt op verschillende plekken in het centrum, maar bij de winkelcentra zijn ze meestal bewaakt.

Dankzij de goede treinverbindingen ben je al na 20 minuten in Breda, 30 minuten in Antwerpen en 1,5 uur in Amsterdam. Bij het station vind je ook P&R-parkeerplaatsen als je toch met de auto komt. Het station ligt net buiten het centrum.

Lekker uitwaaien in het zuiden van het land? Beleef ’t in Roosendaal!

Waar overnachten in Roosendaal

Default Image

Centrum

4,5/5(4 beoordelingen over de buurt)

Als je op zoek bent naar leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Centrum omstreken, kun je een bezoek brengen aan Rosada Factory Outlet en De Stok Golfbaan.

Centrum
Otium Hotel
Otium Hotel
De Stok 6-8, Roosendaal, NB
Volledig restitueerbaarReserveer nu, betaal tijdens je verblijf
De prijs is € 81 per nacht van 18 aug. tot 19 aug.
€ 81
per nacht
18 aug. - 19 aug.
Boek een verblijf in Roosendaal bij dit hotel met een spa. Geniet van voorzieningen als gratis parkeerplaatsen, een volledig uitgeruste spa en een casino. In ...