Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Scottish Exhibition and Conference Centre (SECC)

Deze herkenbare gebouwen vormen samen een van de belangrijkste expositiehallen in Schotland en vind je aan de oever van de rivier de Clyde.

Het Scottish Exhibition and Conference Centre (SECC) heeft een prestigieuze reputatie gekregen als een van de grootste expositiehallen in het Verenigd Koninkrijk. De verschillende gebouwen die samen het complex vormen zijn zeer herkenbaar en staan aan de oever van de rivier. De moderne, metalen architectuur past goed bij de hypermoderne waterkant, waar ook twee stijlvolle musea te vinden zijn. Wandel langs de oever van de rivier de Clyde en bewonder de unieke gebouwen of woon een van de vele indrukwekkende evenementen bij die hier georganiseerd worden.

Toen eind jaren 70 begonnen werd met de bouw van de SECC bestond de buurt uit een bouwvallige werf. Na het eerste concert in het nieuwe centrum in 1985 kwam er steeds meer ontwikkeling in het gebied, waarbij er een extra auditorium, een hotel en een concertstadion werden gebouwd. Bezoek deze locatie, inmiddels een van de belangrijkste uitgaansgelegenheden in Glasgow wat evenementen en kunst betreft.

Verken het terrein van de SECC en maak foto's van de opvallende gebouwen. Het Clyde Auditorium, een gebouw dat wat op een croissantje lijkt en ook wel ‘armadillo’ (gordeldier) wordt genoemd, is ontworpen door Norman Foster en is heel bijzonder om zijn dak van geboogde randen. De SSE Hydro, een van de drukste optreedlocaties ter wereld, is een doorzichtig, ovaal gebouw. De voorkant van het voornaamste SECC-gebouw bestaat geheel uit glas.

Koop kaartjes voor een van de concerten of evenementen die hier georganiseerd worden. Er hebben hier al bekende bands zoals U2 opgetreden. Ook hebben hier grote sportevenementen plaatsgevonden, zoals de Commonwealth Games. Breng een avondje lachend door met populaire stand-upcomedians of woon een creatieve workshop bij in een van de ruimtes van het hoofdgebouw.

Loop verder langs de Clyde naar het Riverside Museum, een opvallend staaltje architectuur met een ingang in de vorm van een geluidsgolf. Bezoek het om zijn tentoonstellingen over de geschiedenis van het reizen en transport, met voorbeelden van rijtuigen, boten en fietsen uit de hele geschiedenis. Aan de andere kant van de rivier, tegenover het SECC, staat het bolvormige, metalen Glasgow Science Centre, een museum met interactieve tentoonstellingen en een planetarium.

Het SECC staat naast het Exhibition Centre-treinstation, waar regelmatig treinen richting het centrum van Glasgow vertrekken. Rij ernaartoe en maak tegen betaling ter plaatse gebruik van de parkeerplaatsen.


Scottish Exhibition and Conference Centre Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Scottish Exhibition and Conference Centre

Alle 887 accommodaties in de buurt van Scottish Exhibition and Conference Centre bekijken
Hilton Garden Inn Glasgow City Centre
Hilton Garden Inn Glasgow City Centre

Hilton Garden Inn Glasgow City Centre

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Glasgow Westend, binnen 10 minuten lopen van The SSE Hydro en Scottish Exhibition and Conference Centre. Ook Wetenschapscentrum van Glasgow en Sauchiehall Street liggen binnen 15 minuten lopen. Glasgow Exhibition Centre Station ligt op 7 minuten lopen en naar Kinning Park Station is het 13 minuten lopen.

  DoubleTree by Hilton Glasgow Central € 96
  DoubleTree by Hilton Glasgow Central

  DoubleTree by Hilton Glasgow Central

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 15 minuten lopen van George Square en Galerie voor Moderne Kunst. Ook Kathedraal van Glasgow en The SSE Hydro liggen binnen 3 km afstand. Cowcaddens Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Buchanan Street Station is het 9 minuten lopen.

   Jurys Inn Glasgow € 78
   Jurys Inn Glasgow

   Jurys Inn Glasgow

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Glasgow, vlak bij St. Enoch Centre en Merchant City. Ook Buchanan Street en O2 Academy Glasgow liggen binnen 10 minuten lopen. St Enoch Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Bridge Street Station is het 6 minuten lopen.

    Crowne Plaza Hotel Glasgow € 123
    Crowne Plaza Hotel Glasgow

    Crowne Plaza Hotel Glasgow

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Glasgow Westend, binnen 10 minuten lopen van Clyde Auditorium, The SSE Hydro en Scottish Exhibition and Conference Centre. Ook Wetenschapscentrum van Glasgow en Sauchiehall Street liggen binnen 15 minuten lopen. Glasgow Exhibition Centre Station ligt op 7 minuten lopen en naar Kinning Park Station is het 19 minuten lopen.

     Hilton Glasgow € 98
     Hilton Glasgow

     Hilton Glasgow

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 2 km afstand van Buchanan Street, The SSE Hydro en Argyll Arcade. Ook George Square en Scottish Exhibition and Conference Centre liggen binnen 2 km afstand. Glasgow Charing Cross Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Glasgow Anderston Station is het 5 minuten lopen.

      Radisson RED Glasgow € 88
      Radisson RED Glasgow

      Radisson RED Glasgow

        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Glasgow Westend, binnen 10 minuten lopen van The SSE Hydro en Scottish Exhibition and Conference Centre. Ook Wetenschapscentrum van Glasgow en Sauchiehall Street liggen binnen 15 minuten lopen. Glasgow Exhibition Centre Station ligt op 6 minuten lopen en naar Kinning Park Station is het 14 minuten lopen.

       Motel One Glasgow € 94
       Motel One Glasgow

       Motel One Glasgow

         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 10 minuten lopen van Merchant City, Buchanan Street en Sauchiehall Street. Ook George Square en O2 Academy Glasgow liggen binnen 15 minuten lopen. St Enoch Station en Centraal Station Glasgow liggen op 5 minuten lopen.

        GoGlasgow Urban Hotel by Compass Hospitality € 66
        GoGlasgow Urban Hotel by Compass Hospitality

        GoGlasgow Urban Hotel by Compass Hospitality

          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel in Glasgow ligt binnen 2 km afstand van House for an Art Lover, Ibrox Stadium en Bellahoustonpark. Ook The SSE Hydro en Scottish Exhibition and Conference Centre liggen binnen 3 km afstand. Ibrox Station ligt op 7 minuten lopen en naar Cessnock Station is het 8 minuten lopen.