Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Suikerbroodberg (Pão de Açúcar)

Bestijg deze berg te voet of per kabelbaan en je hebt indrukwekkende uitzichten op de stranden, regenwouden en het beroemdste standbeeld van Rio de Janeiro.

De Suikerbroodberg, Pão de Açúcar, bevindt zich in de zuidoosthoek van Rio de Janeiro en ligt te midden van bossen, water en heuvels aan de rand van de Baai van Guanabara. Rotsklimmers bedwingen de berg met behulp van een goede uitrusting, maar de meeste bezoekers nemen de kabelbaan, die van glaswanden is voorzien, naar de top. De kabelbaan die oorspronkelijk werd gebouwd in 1912, vervoert 65 bezoekers per rit en biedt de hele weg panoramische uitzichten.

De Suikerbroodberg biedt opmerkelijke uitzichten op nabijgelegen stranden, plaatselijke regenwouden, aangrenzende heuvels en het iconische standbeeld van Christus de Verlosser. De weelderige regenwouden vormen een scherp contrast met de omliggende granieten heuvels. Historici schrijven de naam van de berg toe aan het 16e-eeuwse gebruik om suiker in een kegelachtige vorm te kneden. Deze 'suikerbroden' werden algemeen gebruikt tijdens de bloei van de Braziliaanse suikerriethandel.  

De berg trekt het hele jaar massa's mensen. De beste tijd voor een bezoek is 's morgens vroeg en 90 minuten voor zonsondergang. Verzeker je ervan dat de lucht helder is neem je camera mee om het natuurschoon van Rio vast te leggen op 396 meter boven zeeniveau. Direct beneden je is het strand van Copacabana dat in het zuiden grenst aan het strand van Ipanema. In westelijke richting kun je genieten van één van de 'Zeven Nieuwe Wereldwonderen', het standbeeld van Christus de Verlosser.

De kabelbaan vertrekt van s' morgens tot 's avonds om de 20 minuten. Voordat je bij de top bent, moet je twee kabelbanen nemen. De ene stopt in Morro da Urca en de andere stopt op de top, op Pão de Açúcar. Let erop dat je tijdens belangrijke feestdagen bij de kaartverkoop controleert wanneer de kabelbaan in bedrijf is. De kabelbaan sluit doorgaans op deze dagen rond 12.00 uur en is met Kerst en Nieuwjaar helemaal gesloten. Als je tussen december en maart een bezoek brengt aan de berg, moet je er rekening mee houden dat in het weekend de kabelbaan 's avonds vroeg kan sluiten in verband met seizoensactiviteiten.  

Je komt bij de Suikerbroodberg vanaf Praia Vermelha aan de zuidelijke toegang tot de Baai van Guanabara. Je kunt vanaf het nabijgelegen strand van Copacabana naar de Baai van Guanabara wandelen of de boot of bus nemen als je van ver weg moet komen.


Suikerbroodberg Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Suikerbroodberg

Alle 3.240 accommodaties in de buurt van Suikerbroodberg bekijken
Hilton Copacabana Rio de Janeiro € 177
Hilton Copacabana Rio de Janeiro

Hilton Copacabana Rio de Janeiro

Avenida Atlantica, 1020, Rio de Janeiro, RJ
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Copacabana ligt aan het strand, binnen 3 km afstand van Copacabana Beach en Suikerbroodberg. Ook Museum voor Moderne Kunst en Botanische tuin van Rio de Janeiro liggen binnen 10 km afstand. Station Cardeal Arcoverde ligt op 11 minuten lopen en naar Station Siqueira Campos is het 22 minuten lopen.

  PortoBay Rio de Janeiro € 111
  PortoBay Rio de Janeiro

  PortoBay Rio de Janeiro

  Avenida Atlântica, 1500, Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Copacabana ligt aan het strand, in het stadscentrum en op 3,2 km van Suikerbroodberg. Het ligt bovendien binnen 10 km afstand van Parque Henrique Lage en Botanische tuin van Rio de Janeiro. Ook Museum voor Moderne Kunst en Arcos da Lapa liggen binnen 15 km afstand. Station Cardeal Arcoverde ligt op 6 minuten lopen en naar Station Siqueira Campos is het 17 minuten lopen.

   Belmond Copacabana Palace € 342
   Belmond Copacabana Palace

   Belmond Copacabana Palace

   Avenida Atlantica 1702, Rio de Janeiro, RJ
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Copacabana ligt aan het strand, in de uitgaansbuurt en binnen 5 minuten lopen van Copacabana Beach en Avenida Atlântica. Ook Suikerbroodberg en Praia Ipanema liggen binnen 5 km afstand. Station Cardeal Arcoverde ligt op 5 minuten lopen en naar Station Siqueira Campos is het 15 minuten lopen.

    Miramar Hotel by Windsor € 124
    Miramar Hotel by Windsor

    Miramar Hotel by Windsor

    Avenida Atlantica, 3668 - Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Copacabana ligt aan het strand, binnen 5 minuten lopen van Copacabana Beach en Avenida Atlântica. Ook Praia Ipanema en Copacabana Fort liggen binnen 2 km afstand. Station Cantagalo ligt op 10 minuten lopen en naar Station Ipanema-General Osório is het 14 minuten lopen.

     Windsor Leme Hotel € 101
     Windsor Leme Hotel

     Windsor Leme Hotel

     Avenida Atlantica 656, Rio de Janeiro, RJ
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Copacabana ligt aan het strand, vlak bij Guanabara baai, Copacabana Beach en Avenida Atlântica. Ook Suikerbroodberg en Praia Ipanema liggen binnen 5 km afstand. Station Cardeal Arcoverde ligt op 17 minuten lopen en naar Station Siqueira Campos is het 27 minuten lopen.

      Windsor Califórnia Hotel € 91
      Windsor Califórnia Hotel

      Windsor Califórnia Hotel

      Avenida Atlantica, 2616, Copacabana, Rio de Janeiro
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Copacabana biedt rechtstreeks toegang tot het strand en ligt binnen 2 km afstand van Copacabana Beach en Copacabana Fort. Ook Suikerbroodberg en Parque Henrique Lage liggen binnen 5 km afstand. Station Siqueira Campos ligt op 8 minuten lopen en naar Station Cantagalo is het 15 minuten lopen.

       Windsor Excelsior Hotel € 100
       Windsor Excelsior Hotel

       Windsor Excelsior Hotel

       Avenida Atlantica 1800, Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit aan het strand gelegen hotel ligt in Copacabana, binnen 5 minuten lopen van Avenida Atlântica en Copacabana Beach. Ook Praia Ipanema en Suikerbroodberg liggen binnen 5 km afstand. Station Cardeal Arcoverde ligt op 6 minuten lopen en naar Station Siqueira Campos is het 12 minuten lopen.

        ibis budget RJ Praia de Botafogo € 29
        ibis budget RJ Praia de Botafogo

        ibis budget RJ Praia de Botafogo

        Praca Joia Valansi 24, Botafogo, Rio de Janeiro
          
         2.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Botafogo, binnen 3 km afstand van Generaal Consulaat van Duitsland, Suikerbroodberg en Praia do Flamengo. Ook Copacabana Beach en Avenida Atlântica liggen binnen 3 km afstand. Station Botafogo ligt op 7 minuten lopen en naar Station Flamengo is het 12 minuten lopen.