Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Universal Studios Orlando

In dit internationaal bekende themapark worden filmsets gecombineerd met spannende attracties.

Universal Studios Florida is speciaal gebouwd als themapark en heeft actieve filmsets. De missie van het park is om je een kijkje in de keuken van filmmakers te geven en dit gebeurt met spectaculaire attracties, interactieve avonturen en voorstellingen. Je kunt zelfs boodschappen doen in een nagebootste versie van de Kwik-E-Mart, de supermarkt die bekend is uit The Simpsons.

Het park is ingedeeld in zes gebieden met verschillende thema's, of 'backlots' zoals de filmmakers deze buitensets noemen. In het midden ligt een lagune. Het hart van de filmwereld tref je in de Hollywood-backlot. Daar kun je een nostalgische reis naar de jaren vijftig maken bij Lucy: A Tribute, een attractie waar je doorheen loopt en die is gewijd aan Lucille Ball, een van de populairste vrouwelijke komieken aller tijden. Duik de toekomst in bij de attractie Terminator 2: 3-D en leer bij de Horror Make-Up Show van kunstenaars hoe je indruk kunt maken op Halloween.

Meer trucs van de filmindustrie tref je in de San Francisco-backlot. Stap aan boord van de Disaster!-attractie als je meer wilt weten over de stunts en special effects van grote actiefilms. Mogelijk word je zelfs gecast als figurant op een van de sets.

De New York-backlot heeft The Blues Brothers Show en een traktatie voor fans van rollercoasters: de Revenge of the Mummy. Bij deze binnenattractie bereik je, vaak in het donker, snelheden tot wel 72 kilometer per uur. Als dat nog niet snel genoeg is voor je, kun je naar de Hollywood Rip Ride Rockit, waar je een ster in een muziekvideo wordt terwijl je met 105 kilometer per uur voortdendert.

De meeste attracties van Universal Studios Florida zijn binnen, waardoor het park een ideale bestemming is tijdens Orlando's dampende zomer of op regenachtige dagen. In de voorjaarsvakantie kan het er druk zijn. De openingstijden worden aangepast aan de verwachte bezoekersaantallen.


Gids voor Universal Studios FloridaTM


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.285 hotels in de buurt van Universal Studios FloridaTM weergeven
€ 164
Universal's Cabana Bay Beach Resort

Universal's Cabana Bay Beach Resort

6550 Adventure Way, Orlando
4,5
/ 5, op basis van 5.619 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt in de uitgaansbuurt, binnen 2 km afstand van Universal CityWalk™, Universal's Islands of Adventure™ en Universal Studios Florida™. Ook Orange County Convention Center en Winkelcentrum Millenia liggen binnen 10 km afstand.

€ 351
Universal's Hard Rock Hotel ®

Universal's Hard Rock Hotel ®

5800 Universal Blvd, Orlando
4,5
/ 5, op basis van 1.674 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt in de uitgaansbuurt, binnen 2 km afstand van Universal CityWalk™, Universal Studios Florida™ en Universal's Islands of Adventure™. Ook Orange County Convention Center en Winkelcentrum Millenia liggen binnen 10 km afstand.

€ 299
Universal's Loews Royal Pacific Resort

Universal's Loews Royal Pacific Resort

6300 Hollywood Way, Orlando
4,4
/ 5, op basis van 2.328 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke resort ligt in het centrum van Orlando, binnen 10 minuten lopen van Universal CityWalk™ en Universal's Islands of Adventure™. Ook Universal Studios Florida™ en Orange County Convention Center liggen binnen 10 km afstand.

€ 103
DoubleTree by Hilton at the Entrance to Universal Orlando

DoubleTree by Hilton at the Entrance to Universal Orlando

5780 Major Blvd, Orlando
4,2
/ 5, op basis van 563 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in de buitenwijken, binnen 3 km afstand van Universal's Islands of Adventure™, The Wizarding World of Harry Potter™ en Fun Spot USA. Ook Universal Studios Florida™ en Universal CityWalk™ liggen binnen 5 km afstand.

€ 358
Universal's Loews Portofino Bay Hotel

Universal's Loews Portofino Bay Hotel

5601 Universal Blvd, Orlando
4,5
/ 5, op basis van 926 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt vlak bij de baai, binnen 2 km afstand van Universal CityWalk™, Universal Studios Florida™ en Universal's Islands of Adventure™. Ook Winkelcentrum Millenia en Orange County Convention Center liggen binnen 10 km afstand.

€ 208
Universal's Loews Sapphire Falls Resort

Universal's Loews Sapphire Falls Resort

6601 Adventure Way, Orlando
4,5
/ 5, op basis van 583 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Orlando ligt binnen 2 km afstand van Universal CityWalk™, Universal's Islands of Adventure™ en Universal Studios Florida™. Ook Orange County Convention Center en Winkelcentrum Millenia liggen binnen 10 km afstand.

€ 68
Holiday Inn & Suites Across From Universal Orlando

Holiday Inn & Suites Across From Universal Orlando

5905 S Kirkman Rd, Orlando
3,9
/ 5, op basis van 1.613 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Orlando ligt in de uitgaansbuurt, binnen 3 km afstand van Hollywood Drive-In Golf, Universal Studios Florida™ en Universal's Islands of Adventure™. I-Drive 360 ligt op 4,8 km.

€ 71
Best Western Orlando Gateway Hotel

Best Western Orlando Gateway Hotel

7299 Universal Blvd, Orlando
4,0
/ 5, op basis van 4.897 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Orlando ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Pirate's Dinner Adventure en iFLY Orlando.