Vanuatu

Reisgids
Mount Yasur inclusief inheemse cultuur en ook een klein groepje mensen

Videoreisgids voor Vanuatu

Neem een kijkje bij de meest toegankelijke actieve vulkaan, bezoek pittoreske tropische stranden, ontdek de fascinerende lokale cultuur en profiteer van adembenemende duiklocaties. Het kan allemaal bij deze archipel in de zuidwestelijke Grote Oceaan.

Bezoek Vanuatu, een prachtige eilandengroep met een indrukwekkende kustlijn, weelderige bossen en watervallen, avontuurlijke excursies en een bruisende lokale cultuur. Dankzij verschillende bootverbindingen kun je hier gemakkelijk meerdere eilanden verkennen. Kijk onderweg naar het prachtige kustlandschap en ontdek vervolgens alles over land en laat je overspoelen door het fascinerende culturele erfgoed. Er wachten hier eeuwenoude dorpen, traditionele ceremonies en dansen op je. Kom erachter hoe mooi onze vruchtbare aarde kan zijn en bezoek de weelderige regenwouden aan de voet van een spectaculaire actieve vulkaan. Daarnaast lenen de fantastische koraalriffen en ijzingwekkende scheepswrakken zich uitstekend voor een middag duiken of snorkelen. Ga tijdens je vakantie eerst langs bij het bruisende Port Vila op het eiland Efate. De koloniale stad bevat een mooi cultureel centrum waar enkele op markten verrukkelijke lokale producten en authentieke lokale ambacht worden aangeboden.

Bezoek Tanna voor een paradijs met tropische regenwouden en statige bergen. Een van de kenmerken van het eiland is de berg Yasur, een van de meest toegankelijke actieve vulkanen ter wereld. Trek door het oerwoud en de vlaktes om de vulkaan te beklimmen en tuur de rokende krater in. Verder groeit er een fantastische banyan-boom ter grootte van een voetbalveld op Tanna. Daarnaast heeft het eiland fantastische reservaten voor flora en fauna en marine reservaten. Neem de hoge watervallen en stomende warmwaterbronnen op de foto. En ontdek de traditionele dans en rituelen van Tanna. Ga bij een kleurrijk koraalrif snorkelen.

Malekula vormt een eiland met unieke culturen en veel cultureel erfgoed. Neem een speedboot of kano om rond het eiland te varen of verken de bossen van kokosbomen.

Het grootste eiland van Vanuatu is Espiritu Santo, een eiland met onder andere een weelderige jungle. Ook zijn er rivieren die door grotten stromen, bergpieken en lichtblauwe lagunes aanwezig. Dit eiland vormt een populaire duiklocatie door onder andere een scheepswrak net buiten de kust.

Als je er in mei of april bent, vormt het eiland Pentecost van Vanuatu een absolute must. In deze periode kun je namelijk ooggetuige zijn van naghol, de adembenemende eilandtraditie waarbij op het land wordt gedoken. Zie hoe lokale eilandbewoners dan elke zaterdag vanaf een gammele houten toren springen met alleen twee vastgebonden lianen aan hun enkels, een ritueel om voor een goede oogst van zoete aardappelen te zorgen.

Vanuatu vormt een eilandengroep in de zuidwestelijke Grote Oceaan. Bezoek Vanuatu buiten het toeristische hoogseizoen tussen juli en december om van een rustig verblijf te genieten. Tussen januari en juni is het klimaat vochtiger en zijn er enkele tropische stormen. Bereik Vanuatu via de internationale luchthaven Port-Vila of Luganville Airport of neem een cruise. Eenmaal in de archipel kun je gebruikmaken van lokale vliegtuigen, veerboten, bussen en taxi's om de omgeving te verkennen.

Populaire steden in Vanuatu

Tanna inclusief een kiezelstrand, ruige kustlijn en algemene kustgezichten
Tanna
Staat bekend om Vulkaan, Tours en Zee
Kom naar Tanna en ontdek de vulkaan, de snorkelmogelijkheden en de tuinen!

Redenen voor een bezoekje

  • Yasur-berg
  • Port Resolution
  • Friendly Beach
Port Vila bevat varen, een kuststadje en een baai of haven
Port Vila
Staat bekend om Havens, Stranden en Eilanden
De hoofdstad van Vanuatu is een populaire bestemming voor fans van watersporten, koloniale architectuur, koffie en bier.

Redenen voor een bezoekje

  • Iririki Island
  • Port Vila Market
Espiritu Santo bevat tropische uitzichten, een zandstrand en algemene kustgezichten
Hog Harbour
Staat bekend om Stranden
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de stranden in Hog Harbour.

Redenen voor een bezoekje

  • Champagne Beach