Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Brugge

Zie alle 1 activiteiten in Brugge

Geniet van unieke activiteiten in het Vlaamse Brugge

Brugge is een van de populairste bestemmingen van België. Het historische stadscentrum is met zijn geplaveide straatjes ideaal voor een rustige wandeling. Overal om je heen zie je schitterende voorbeelden van middeleeuwse architectuur: de historische binnenstad staat niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Dankzij de vele kanalen wordt Brugge ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Een rondvaart door de kanalen hoort er dan ook bij tijdens een bezoek aan Brugge net als een beklimming van het Belfort uit de 12e eeuw.

Wat is er te zien in Brugge?

Je hoeft niet ver van huis voor een stedentrip vol met kunst en cultuur. Dankzij de talloze historische bezienswaardigheden in Brugge verveel je je geen moment tijdens een weekend of week in deze Belgische stad. Als je het Belfort op de Grote Markt beklimt heb je een schitterend uitzicht over het historische centrum. Je ziet dan onder meer de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekerk die met zijn 115 meter hoge toren zelf bovendien een van de hoogste gebouwen van België is. Eveneens op de Grote Markt vind je het Historium

waar je meer kunt leren over de lange geschiedenis van de stad. Je kunt bij ons alvast je kaartjes kopen voor toegang tot het Historium Brugge. Dit voorkomt dat je lang in de rij hoeft te staan. De buurt rondom de Grote Markt is met zijn vele attracties en eetgelegenheden natuurlijk ook een ideale locatie voor je hotel in Brugge.

Dingen om te doen in Brugge

Aan activiteiten is in Brugge geen gebrek. Je kunt een battlefield-tour volgen om meer te weten te komen over de impact van de Eerste Wereldoorlog op Brugge en de omliggende regio. Een rondvaart over de kanalen is een ideale manier om te stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Wie verzot is op het heerlijke Belgische bier kan een bezoek brengen aan Brouwerij de Halve Maan waar de beroemde bieren Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen worden. Ook kan het een leuk idee zijn om langs te gaan bij de diverse chocolatiers van de stad om uitgebreid van de belangrijkste Brugse specialiteiten te proeven. Met Choco-Story heeft Brugge zelfs een museum dat geheel gewijd is aan chocolade. Als je niet kunt wachten om je tanden in een stukje Brugse chocolade te zetten kun je alvast een blik werpen op de vluchten naar Brugge. Je kunt ook een dagexcursie naar Brugge vanuit Amsterdam boeken. Het vervoer wordt geregeld en je gaat met een gids op pad die je langs de hoogtepunten van de stad brengt. Je kunt je excursie naar Brugge ook combineren met een bezoek aan Gent.

Kaart

Discover neighborhoods in Brugge

Historisch centrum van Brugge

Historisch centrum van Brugge staat bekend om zijn populaire winkels. Met bezienswaardigheden zoals Grote Markt en Historium breng je nooit een saaie dag door in dit deel van Brugge.

BierMuseumsChocola

Sint-Pieters

Reizigers in Sint-Pieters waarderen zijn koffiehuizen. Maak je verblijf compleet met een bezoek aan Stadsschouwburg van Brugge en Het Engels klooster als je de omgeving verder wilt verkennen.

GezinsvriendelijkBusinessRomantisch

Sint-Kruis

Sint-Kruis is een niet te missen bestemming door zijn tuinen. Plan tijdens je verblijf een uitje naar Koeleweimolen en Sint-Janshuismolen.

KasteelAfgelegenTuinen

Sint-Gillis

Sint-Gillis staat bekend om zijn brouwerijen, historische plekken en winkels en is een erg populaire bestemming voor reizigers die Brugge bezoeken. Trek naar Grote Markt of Het Engels klooster als je ook bezienswaardigheden in de buurt wilt ontdekken.

Vriendelijke mensenBierHistorische gebouwen

Sint-Michiels

Sint-Michiels staat bekend om zijn bossen en bezienswaardigheden zoals Boudewijnpark en Kinepolis Brugge die je een bezoekje kunt brengen.

Vriendelijke mensenBudgetTheaters

Kristus-Koning

Bezoekers van Kristus-Koning genieten van zijn koffiehuizen. Als je verder op ontdekking wilt gaan, kun je Ezelpoort bezoeken.

Vriendelijke mensenKoffieWandelen