Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Turijn

Zie alle 9 activiteiten in Turijn

Fantastische activiteiten in statig Turijn

De Italiaanse stad Turijn ligt in het noorden van het land en herbergt een grote hoeveelheid aan bijzondere monumenten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dom van Turijn uit de 15e eeuw ga naar de top van de karakteristieke Mole Antonelliana of bewonder Egyptische kunst in het Museo Egizio. In de stad kan daarnaast heerlijk gegeten worden in een van de gezellige restaurants en in de omgeving kunnen talloze activiteiten ondernomen worden.

Dingen om te doen in Turijn

Wil je een goede eerste indruk krijgen van de diverse bezienswaardigheden in Turijn? Dan kun je meegaan met de hop-on hop-off-tour van City Sightseeing Torino. Op een comfortabele manier word je zo langs de verschillende hoogtepunten geleid. Er zijn drie routes om uit te kiezen die elk een ander deel van de stad bestrijken. Je kunt bovendien bij de verschillende haltes in- of uitstappen

zodat je de monumenten beter kunt bekijken. Er zijn onder andere haltes bij Musei Scientifici Parco la Mandria en de Duomo. Ben je geïnteresseerd in de vele koninklijke paleizen en kastelen van de stad? Dan kun je het beste een Royal Card kopen. Met deze kaart krijg je namelijk toegang tot meerdere koninklijke hoogtepunten zoals het Palazzo Madama Castello di Rivoli en Reggia di Venaria Reale een groot landgoed ten noorden van de stad. Om een comfortabele accommodatie op een centrale plaats bij de monumenten en activiteiten in Turijn te vinden kun je eens kijken bij de hotels in Turijn.

Activiteiten in de omgeving van Turijn

Je kunt ook kiezen voor een leuke excursie buiten Turijn. Met de Torino+Piemonte Card kun je niet alleen bezienswaardigheden in Turijn bewonderen maar krijg je ook korting op talloze monumenten in de regio Piemonte waar Turijn onderdeel van uitmaakt. Daarnaast kun je naar een leuke stad in de buurt van Turijn gaan zoals Alba. Deze historische plaats staat onder meer bekend vanwege diverse eeuwenoude torens waaronder de Torre Astesiano en de Torre Bonino en de kathedraal Duomo di Alba die uit de 15e eeuw stamt. Een andere historische stad in de omgeving is Asti waar de beroemde wijn Barbera d’Asti vandaan komt. Geniet hier bijvoorbeeld van een bezoek aan de Cattedrale di Santa Maria Assunta. Natuurliefhebbers kunnen daarnaast naar het nabijgelegen natuurpark Parco Naturale La Mandria gaan waar onder andere herten en wilde zwijnen leven. Wil je de diverse bezienswaardigheden van Turijn graag gaan ontdekken? Dan kun je eens kijken op de pagina met vluchten naar Turijn om een goede reismethode te selecteren.

Kaart

Discover neighborhoods in Turijn

Historisch centrum

Reizigers trekken naar Historisch centrum voor zijn interessante musea. Neem de metro bij Station Porta Nuova of Station Re Umberto en ontdek topbezienswaardigheden zoals Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM).

MuseumsKasteelHistorische gebouwen

Lingotto

Lingotto staat bekend om zijn musea en historische erfgoed. Er valt heel wat te verkennen, met topbezienswaardigheden zoals Stadio Olimpico Grande Torino en Automobielmuseum (Museo dell'Automobile) die je niet mag missen. Neem de metro bij Station Lingotto of Station Spezia om de stad verder te verkennen.

MuseumsWolkenkrabbersGezinsvriendelijk

Crocetta

Bezoekers trekken onder meer naar Crocetta voor zijn spa's en bars. Breng tijdens je verblijf een bezoek aan Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM). Je kunt de metro nemen bij Station Re Umberto of Station Vinzaglio om je in de omgeving te verplaatsen.

Spa'sVriendelijke mensenWandelen

San Salvario

San Salvario staat bekend om zijn historische erfgoed en koffiehuizen. Er valt heel wat te verkennen, met topbezienswaardigheden zoals Valentinopark en Valentinokasteel die je niet mag missen. Neem de metro bij Station Nizza of Station Marconi om de stad verder te verkennen.

NatuurparkenHistorische gebouwenTheaters

Cit Turin

Cit Turin is een populaire bestemming bij reizigers door zijn restaurants. Je kunt bij Station Principi D'Acaja of Station Racconigi de metro nemen om bezienswaardigheden zoals Casa Fenoglio-Lafleur te verkennen.

Historische gebouwenKoffieBars

Vittoria

Geniet van de restaurants tijdens je verblijf in Vittoria. Ontdek opmerkelijke bezienswaardigheden, zoals Centro Commerciale Parco Dora, en neem de metro bij Station Torino Madonna di Campagna of Station Turijn-Dora om je doorheen de stad te verplaatsen en verder op ontdekkingstocht te gaan.

MuseumsWandelenHistorische gebouwen