Topactiviteiten in Turijn

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Turijn inclusief kunst in de open lucht, een standbeeld of beeldhouwwerk en een plein

Fantastische activiteiten in statig Turijn

De Italiaanse stad Turijn ligt in het noorden van het land en herbergt een grote hoeveelheid aan bijzondere monumenten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dom van Turijn uit de 15e eeuw, ga naar de top van de karakteristieke Mole Antonelliana of bewonder Egyptische kunst in het Museo Egizio. In de stad kan daarnaast heerlijk gegeten worden in een van de gezellige restaurants en in de omgeving kunnen talloze activiteiten ondernomen worden.

Dingen om te doen in Turijn

Wil je een goede eerste indruk krijgen van de diverse bezienswaardigheden in Turijn? Dan kun je meegaan met de hop-on, hop-off-tour van City Sightseeing Torino. Op een comfortabele manier word je zo langs de verschillende hoogtepunten geleid. Er zijn drie routes om uit te kiezen, die elk een ander deel van de stad bestrijken. Je kunt bovendien bij de verschillende haltes in- of uitstappen, zodat je de monumenten beter kunt bekijken. Er zijn onder andere haltes bij Musei Scientifici, Parco la Mandria en de Duomo. Ben je geïnteresseerd in de vele koninklijke paleizen en kastelen van de stad? Dan kun je het beste een Royal Card kopen. Met deze kaart krijg je namelijk toegang tot meerdere koninklijke hoogtepunten zoals het Palazzo Madama, Castello di Rivoli en Reggia di Venaria Reale, een groot landgoed ten noorden van de stad. Om een comfortabele accommodatie op een centrale plaats bij de monumenten en activiteiten in Turijn te vinden, kun je eens kijken bij de hotels in Turijn.

Activiteiten in de omgeving van Turijn

Je kunt ook kiezen voor een leuke excursie buiten Turijn. Met de Torino+Piemonte Card kun je niet alleen bezienswaardigheden in Turijn bewonderen, maar krijg je ook korting op talloze monumenten in de regio Piemonte, waar Turijn onderdeel van uitmaakt. Daarnaast kun je naar een leuke stad in de buurt van Turijn gaan, zoals Alba. Deze historische plaats staat onder meer bekend vanwege diverse eeuwenoude torens, waaronder de Torre Astesiano en de Torre Bonino, en de kathedraal Duomo di Alba, die uit de 15e eeuw stamt. Een andere historische stad in de omgeving is Asti, waar de beroemde wijn Barbera d’Asti vandaan komt. Geniet hier bijvoorbeeld van een bezoek aan de Cattedrale di Santa Maria Assunta. Natuurliefhebbers kunnen daarnaast naar het nabijgelegen natuurpark Parco Naturale La Mandria gaan, waar onder andere herten en wilde zwijnen leven. Wil je de diverse bezienswaardigheden van Turijn graag gaan ontdekken? Dan kun je eens kijken op de pagina met vluchten naar Turijn om een goede reismethode te selecteren.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten