Topactiviteiten in Turijn

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Turijn toont historische architectuur, een plein en een fontein

Fantastische activiteiten in statig Turijn

De Italiaanse stad Turijn ligt in het noorden van het land en herbergt een grote hoeveelheid aan bijzondere monumenten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dom van Turijn uit de 15e eeuw, ga naar de top van de karakteristieke Mole Antonelliana of bewonder Egyptische kunst in het Museo Egizio. In de stad kan daarnaast heerlijk gegeten worden in een van de gezellige restaurants en in de omgeving kunnen talloze activiteiten ondernomen worden.

Dingen om te doen in Turijn

Wil je een goede eerste indruk krijgen van de diverse bezienswaardigheden in Turijn? Dan kun je meegaan met de hop-on, hop-off-tour van City Sightseeing Torino. Op een comfortabele manier word je zo langs de verschillende hoogtepunten geleid. Er zijn drie routes om uit te kiezen, die elk een ander deel van de stad bestrijken. Je kunt bovendien bij de verschillende haltes in- of uitstappen, zodat je de monumenten beter kunt bekijken. Er zijn onder andere haltes bij Musei Scientifici, Parco la Mandria en de Duomo. Ben je geïnteresseerd in de vele koninklijke paleizen en kastelen van de stad? Dan kun je het beste een Royal Card kopen. Met deze kaart krijg je namelijk toegang tot meerdere koninklijke hoogtepunten zoals het Palazzo Madama, Castello di Rivoli en Reggia di Venaria Reale, een groot landgoed ten noorden van de stad. Om een comfortabele accommodatie op een centrale plaats bij de monumenten en activiteiten in Turijn te vinden, kun je eens kijken bij de hotels in Turijn.

Activiteiten in de omgeving van Turijn

Je kunt ook kiezen voor een leuke excursie buiten Turijn. Met de Torino+Piemonte Card kun je niet alleen bezienswaardigheden in Turijn bewonderen, maar krijg je ook korting op talloze monumenten in de regio Piemonte, waar Turijn onderdeel van uitmaakt. Daarnaast kun je naar een leuke stad in de buurt van Turijn gaan, zoals Alba. Deze historische plaats staat onder meer bekend vanwege diverse eeuwenoude torens, waaronder de Torre Astesiano en de Torre Bonino, en de kathedraal Duomo di Alba, die uit de 15e eeuw stamt. Een andere historische stad in de omgeving is Asti, waar de beroemde wijn Barbera d’Asti vandaan komt. Geniet hier bijvoorbeeld van een bezoek aan de Cattedrale di Santa Maria Assunta. Natuurliefhebbers kunnen daarnaast naar het nabijgelegen natuurpark Parco Naturale La Mandria gaan, waar onder andere herten en wilde zwijnen leven. Wil je de diverse bezienswaardigheden van Turijn graag gaan ontdekken? Dan kun je eens kijken op de pagina met vluchten naar Turijn om een goede reismethode te selecteren.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Museo Egizio

Het in Turijn gelegen Museo Egizio is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van de stad, en met goed recht. Je kunt er meer dan 6.500 stukken bewonderen, en daarnaast zijn er nog zo'n 25.000 in het magazijn. Het museum is de enige plek buiten Egypte waar je volledige collecties van Egyptische werken kunt bewonderen.
Meer informatie
Verken de geschiedenis van de farao's uit het oude Egypte in het enige geheel Egyptische museum buiten Cairo.

2. Mole Antonelliana

De Mole Antonelliana was oorspronkelijk bedoeld als joodse tempel en is een gewaardeerd herkenningspunt in Turijn. Het gebouw werd in 1889 voltooid, een jaar na de dood van de ontwerper van het gebouw, Alessandro Antonelli. Vandaag de dag wordt het gebruikt door het Italiaanse Museo del Cinema en biedt het panoramische uitzichten over de stad voor de bezoekers die niet afschrikken van de duizelende hoogtes.
Meer informatie
Mole Antonelliana toont historische architectuur, een park en een kerk of kathedraal

3. Piazza San Carlo

Piazza San Carlo is de ideale plek om rond te wandelen en het beeld van een typisch Italiaanse stad in je op te nemen, of te genieten van een espresso bij een van de gastvrije cafés. Het is als sinds halverwege de 17e eeuw, tijdens het ontstaan van het plein, een ontmoetingsplek voor de bewoners van Torinese. Het ligt iets ten zuiden van het centrum van Turijn. In het centrum van het piazza vind je het opvallende monument van Emanuele Filiberto, een graaf van Savoye tijdens de 16e eeuw.
Meer informatie
Piazza San Carlo bevat een plein, historische architectuur en een stad

4. Koninklijk paleis, Turijn (Palazzo Reale)

Palazzo Reale vormt het beeld van de stad en heeft een centrale rol gespeeld voor Huize Savoye in Italië. Grootse trappen, prachtige tapijten en een uitgebreide collectie met historische wapens maken het paleis tot een interessante plek om te bezoeken. Ontdek meer over het fascinerende verhaal van een voormalig Italiaanse adellijke familie en sta versteld van hoe groot hun rijkdom en macht ooit is geweest.
Meer informatie
Koninklijk paleis, Turijn inclusief historische architectuur en een kasteel en ook een klein groepje mensen

5. Kathedraal van Turijn

Opgedragen aan Johannes de Doper, staat de Dom van Turijn al sinds 1498 naast Palazzo Reale. De bouw heeft zeven jaar geduurd en de locatie ervan is op de ruïnes van drie oudere basilieken. De grootste hiervan was ook opgedragen aan Johannes de Doper en de andere twee aan de Heilige Verlosser en Santa Maria de Dompno.
Meer informatie
Kathedraal van Turijn bevat een kerk of kathedraal en religieuze elementen

Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Turijn

Steden in de buurt van Turijn