Turijn

Reisgids
Turijn inclusief kunst in de open lucht, een standbeeld of beeldhouwwerk en een plein
Turijn brengt je in verrukking met een magische mix van geschiedenis, adellijke weelde en architectuur. Bewonder paleizen, pleinen en musea die tot de beste van de wereld behoren.

Turijn ligt aan de voet van de Alpen in het noorden van Italië en wordt vaak over het hoofd gezien door de grote groepen toeristen die naar Rome of Milaan gaan. Turijn was ooit de woonplaats van het Huis Savoye, een Italiaanse adellijke familie. Nog steeds voel je de weelde en grandeur die deze plek tot een sprookje maken.

Een goede start van je bezoek aan Turijn is de Mole Antonelliana, een van de herkenbaarste gebouwen van de stad. Klim omhoog voor een uitzicht over de stad en over de Alpen in het noordwesten. Binnenin is het Museo Nazionale del Cinema gevestigd, dat zeker een bezoekje waard is.

De invloed van het Huis Savoye is nog overal in de stad zichtbaar. In het Palazzo Reale (Koninklijk paleis) zie je de beste voorbeelden van hun levensstijl. De wapengalerij is een van de beste in zijn soort in Europa. Aan de andere kant van het paleis staat de Duomo di Torino, de dom waar de lijkwade van Turijn wordt bewaard. Veel mensen geloven dat dit oude relikwie het kleed is waarin Jezus Christus werd begraven. Voor een aangename wandeling ga je naar de Giardini Reali, de tuinen achter het paleis waar je van de zon kunt genieten. Parco del Valentino in het zuiden is ook een goede optie. In dit park staat het spectaculaire Castello del Valentino.

De grootse pleinen die het centrum van Turijn sieren, zijn een goede plek om wat te eten of een espresso te drinken. Aan de Piazza San Carlo staan twee zeer beroemde cafés in Turijn: Café San Carlo en Café Torino. Piazza Statuto in het noordwesten kan worden omschreven als het donkere, magische centrum van Turijn. Het plein heeft een belangrijke geschiedenis.

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen is het Museo Egizio. Dit bijzondere museum zou je eerder in Caïro verwachten. Je vindt er prachtige voorbeelden van oeroude Egyptische objecten, waaronder collecties uit tombes en een gereconstrueerde tempel.

Turijn is goed te bereiken met het vliegtuig of de trein. De stad ligt op minder dan twee uur rijden vanaf de Middellandse Zee en vanuit Frankrijk.

Waar overnachten in Turijn

Piazza San Carlo inclusief historische architectuur, straten en een stad

Historisch centrum

4/5(27 beoordelingen over de buurt)

Ontdek de interessante musea in Historisch centrum. Voor wat sightseeing moet je bij Via Garibaldi zijn. Neem de metro bij Station XVIII Dicembre of Station Porta Nuova om het gebied verder te verkennen.

Historisch centrum
Default Image

Crocetta

4/5(5 beoordelingen over de buurt)

Bezoekers trekken onder meer naar Crocetta voor zijn spa's en bars. Breng tijdens je verblijf een bezoek aan Galleria Civica d'Arte Moderna e Contemporanea (GAM). Je kunt de metro nemen bij Station Re Umberto of Station Vinzaglio om je in de omgeving te verplaatsen.

Crocetta
Default Image

San Salvario

San Salvario staat bekend om zijn historische plekken en koffiehuizen. Er valt heel wat te verkennen, met topbezienswaardigheden zoals Valentinokasteel en Valentinopark die je niet mag missen. Neem de metro bij Station Marconi of Station Nizza om de stad verder te verkennen.