Topactiviteiten in Verona

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Verona

Wat kun je allemaal doen in Verona?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Verona te bieden heeft! Als je van plan bent om Verona te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Verona reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Verona

Verona biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Verona en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Verona te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Verona heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Verona zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Verona

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Verona plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Verona kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Verona wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Verona geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Arena di Verona

De Arena di Verona, één van de grootste amfitheaters ter wereld, domineert de skyline van Verona. Het werd opgericht in 30 v.Chr. is één van de oudste gebouwen van de stad en is een structuur van kolossale proporties. Het is ook één van de populairste bezienswaardigheden van Verona en trekt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers naar de stad. Bewonder de bouwstijl en volg een operavoorstelling vanaf de historische oude stenen trappen.
Meer informatie
Woon opera's, rockconcerten of theatervoorstellingen bij in hetzelfde historische stadion waar Romeinse gladiatoren ooit tot de dood vochten.

2. Casa di Guilietta

Speel de scène na van één van de bekendste liefdesverhalen ter wereld bij dit historische huis in Verona. Het Casa di Giulietta is, volgens de overleveringen, het voormalige huis van Julia, een van de protagonisten van William Shakespeare's Romeo en Julia. Tegenwoordig herbergt het huis een museum dat is toegewijd aan Julia, met onder meer een rijke verzameling van foto's en historische objecten.
Meer informatie
Verklaar hier je liefde onder het balkon van Julia, waar zich naar verluid het klassieke liefdesverhaal van Shakespeare zou afgespeeld hebben.

3. Piazza Bra

Het Piazza Bra is het grootste plein van Verona en één van de beste plaatsen in de stad om het dagelijks leven te volgen. Zijn positie net binnen de stadspoorten geeft het een verwelkomende aura voor de bezoekers aan Verona. Het wordt geflankeerd door restaurants, bars en diverse iconische bezienswaardigheden. Het is dan ook geen wonder dat het Piazza Bra de hele dag een levendige locatie is.
Meer informatie
Ga op zoek naar restaurants, bars en klassieke architectuur bij dit weidse plein, dat één van de meest bezochte plaatsen in Verona is.

4. Piazza delle Erbe

Het Piazza delle Erbe is een druk stadsplein in het hart van Verona. Elke dag vind je er een markt in het midden van het plein, terwijl de buitenstoelen en tafels van de restaurants, bars en cafés op de voetpaden worden geplaatst. Luister naar het geroep van de marktkramers, bestel een traditionele Italiaanse espresso en bewonder de eclectische mix van gebouwen rond dit centrale plein.
Meer informatie
Kom naar dit levendige stadsplein om op de dagelijkse markt je boodschappen te doen of in sommige van de beste restaurants van Verona te dineren.

5. Teatro Romano

Koop kaartjes voor een voorstelling in Teatro Romano, een theater in Verona met een opvallend verleden. Ervaar de beroemde opera tijdens je bezoek aan de omgeving.
Meer informatie
Koop kaartjes voor een voorstelling in Teatro Romano, een theater in Verona met een opvallend verleden. Ervaar de beroemde opera tijdens je bezoek aan de omgeving.

Populaire plekken om te bezoeken in Verona

Buurten van Verona

Steden in de buurt van Verona