ZwitserlandEuropa

Image for Château de Chillon inclusief een meer of poel en een kasteel

Bezoek Zwitserland, een land bekend om zijn bergomgeving, enorme zoetwatermeren, pittoreske steden, chocolade en kaas. Ervaar de cultuur en tradities van verschillende taalgemeenschappen.

Het kleine, Europese Zwitserland is een land vol natuurschoon. De grote steden liggen hier vlak bij bergen, meren, bossen, rivieren en natuurlijk de fijne, frisse lucht. Ski over de pistes, vaar over meren en begeef je onder de grond om over het begin van het universum te leren.

Met zo veel indrukwekkende natuur biedt Zwitserland talloze buitenavonturen. Begeef je naar de bergoorden van Verbier, St. Moritz en Interlaken om te skiën of te snowboarden. Trek door de bergen van het Zwitsers Nationaal Park. Ervaren bergbeklimmers kunnen de Matterhorn trotseren, de enorme bergpiek in de Zwitserse Alpen in de vorm van een piramide.

De Zwitsers gaan graag op stap in hun eigen land. SwitzerlandMobility biedt hierbij uitkomst, een nationaal netwerk van wandel-, fiets-, mountainbike- en kanoroutes van in totaal ruim 20.000 kilometer groot. De routes worden aangegeven door bordjes en elk type heeft een aparte kleur. De paden worden verbonden met het enorme vervoerssysteem van Zwitserland, waardoor je ze ongeacht waar je in het land bent eenvoudig kunt bereiken. Er zijn ruim 80 'Rent a Bike'-locaties, waar je zowel gewone als elektrische fietsen kunt huren.

Als je graag op een andere manier de natuur wilt verkennen, kun je de Glacier Express nemen. De trein vervoert je door de bergen, valleien en diepe kloven tussen Zermatt en Davos of St. Moritz. Boek een vaartochtje over een Zwitsers meer, zoals het Meer van Genève of Meer van Zürich. Op het Vierwoudstrekenmeer kun je bij zonsondergang genieten van een vaartocht met een raderstoomboot.

Ontdek tijdens je vakantie ook een aantal Zwitserse steden. Ga winkelen in de middeleeuwse arcades van Bern, de bondsstad van het land. Volg de geschiedenis van de Olympische beweging in het Olympisch museum in Lausanne. Bekijk de Grossmünster met zijn twee torens in Zürich, de grootste stad van het land. In Genève staat de enorme waterfontein Jet d'Eau en het CERN, een organisatie voor onderzoek naar elementaire deeltjes. Verken het ondergrondse laboratorium en ontdek hoe internationale teams van wetenschappers proberen de mysteriën van het universum te verklaren.

Zwitserland staat ook bekend om zijn chocolade en kaas. Bezoek kaasfabrieken in Gruyères, de thuis van de gelijknamige kaas. Kies voor een rondleiding met gids van Maison Cailler, een Zwitserse chocoladefabriek in Broc. Sluit je in november aan bij de lokale bewoners die dan eerbetoon bieden aan een meer bescheiden voedselbron op de Zibelemärit (uienmarkt). Probeer tijdens dit volksfestival traditionele lekkernijen zoals taartjes en soepen, gepaard met een glühwein natuurlijk. In Zwitserland vinden er ook een aantal andere festivals plaats, waarbij alles gevierd wordt van heteluchtballonnen tot jodelen. Plan je bezoek om de culturele diversiteit van dit prachtige land te ervaren.

Populaire steden in Zwitserland

Zürich
Zürich

Staat bekend om Meren, Museums en Theaters

…"

Genève inclusief een park en een stad
Genève

Staat bekend om Meren, Winkelen en Wolkenkrabbers

…"

Basel toont een rivier of beek en een stad
Basel

Staat bekend om Historische gebouwen, Rivieren en Wolkenkrabbers

…"

Klokkentoren toont landschappen en een stad
Bern

Staat bekend om Historische gebouwen, Winkelen en Wolkenkrabbers

…"

Kapelbrug inclusief een brug, een stad en sneeuw
Luzern

Staat bekend om Meren, Tours en Bergen

…"

Zermatt
Zermatt

Staat bekend om Skiën, Bergen en Wandelen

…"

Popular things to do in Zwitserland

Jungfrau
Image for Jungfrau

Jungfrau

Fieschertal

Ga naar Jungfraujoch en Trummelbach-watervallen. Dit zijn slechts twee van de populaire bezienswaardigheden in Jungfrau, een gebied dat ook bekendstaat om de skipistes.

Jungfraujoch
Image for Jungfraujoch

Jungfraujoch

Fieschertal

Reis naar het hoogstgelegen treinstation van Europa, bezoek een ijspaleis en aanschouw een enorme gletsjer tijdens een schilderachtige treinrit door deze bergpas.

Rijnwatervallen
Image for Rijnwatervallen
trover photo by Angeline Eng

Rijnwatervallen

District Andelfingen

Ga naar Swiss Science Center Technorama. Dit is slechts een van de geweldige bezienswaardigheden in Rijnwatervallen, een stad die ook bekendstaat om de watervallen.

Vierwoudstrekenmeer
Image for Vierwoudstrekenmeer

Vierwoudstrekenmeer

Zwitserland

Meren, cafés en fantastische bezienswaardigheden, zoals Zwitsers Transportmuseum en Kapelbrug. Ontdek Vierwoudstrekenmeer, een romantische bestemming.

Château de Chillon
Image for Château de Chillon

Château de Chillon

Veytaux

Op een rotspunt op de plek waar het Meer van Genève en de Zwitserse Alpen samenkomen, staat dit fascinerende kasteel uit de middeleeuwen.

Passo Bernina
Image for Passo Bernina
trover photo by Nevermind

Passo Bernina

Poschiavo

Breng een bezoek aan Wintersportplaats Livigno en St. Moritzersee. Dit zijn slechts twee van de populaire bezienswaardigheden in Passo Bernina.