Ik ben nog niet zo lang aan het bloggen. Zeven maanden om precies te zijn. Inmiddels heb ik al heel wat avonturen en verhalen bij elkaar gereisd. Toen ik vanochtend tevreden door mijn blogs aan het bladeren was, bedacht ik mij dat mijn pagina wel wat nieuws kan gebruiken.

Tot nu toe schreef ik eigenlijk alleen over mijn ervaringen. Maar als ik bedenk wat ik leuk vind om van andere reisbloggers te lezen, dan zijn dat lijstjes, samenvattingen en overzichten. Bijvoorbeeld de vijf favoriete reisblogs van Explorista Milou. Of de vijftien tofste dingen die Daphne, van Live the Life you Love, ooit deed. (De bungeejump op nummer twee deed ik trouwens ook. Daphne en ik waren toen samen in Zuid-Afrika.)

Het is dus tijd voor verandering en daar ga ik vandaag mee beginnen. Dat doe ik met de 10 mooiste foto's van mijn reis door Nederland tot nu toe.

1. Ochtendwandeling in Friesland
Ik had nog nooit van het Friese Nationaal Park Âlde Feanen gehoord. Gek genoeg kenden mijn Friese vrienden het ook niet. Dat moest ik natuurlijk onderzoeken. Wat is het daar mooi! Deze foto maakte ik tijdens een supervroege ochtendwandeling bij zonsopgang.
Zonsopkomst
2. De Amsterdamse grachten
Het blijft voor mij toch wel de mooiste stad van het land: Amsterdam. Deze foto nam ik in het najaar, toen de blaadjes al mooi verkleurden. Het lijkt toch net een schilderij!
Amsterdamse grachten
3. Nieuwjaarsduik in Scheveningen
Dit is misschien wel mijn favoriete foto van het jaar. Samen met vriendin Femmie deed ik mee aan de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. En wat was het koud! Deze foto is zo sprekend voor het gevoel dat wij hadden toen we in het water doken. Classic!
Nieuwjaarsduik
4. Wadlopen op Balgzand
Ik krijg vaak de vraag 'wat is je mooiste ervaring tot nu toe'. Dat is moeilijk te zeggen, want ik heb al zoveel mooie dingen gedaan. Maar wadlopen op Balgzandblijft toch elke keer weer in me opkomen als ik op zoek ben naar een antwoord. Kijk nou zelf.
Wadlopen
5. Schapen hoeden in Drenthe
Echt zo'n activiteit waarvan je denkt 'dat doe je alleen als je gepensioneerd bent'. Nou nee. Schapen hoeden is keihard werken. En heel erg mooi! Net als deze foto.
Drenthe
6. Gouden Koets
Dit is niet per se de mooiste foto van het jaar. Maar het is er wel een waar ik ontzettend veel moeite voor heb moeten doen. Tijdens Prinsjesdag stond ik uren te wachten en te dringen voor een glimp van de Gouden Koets. En het is gelukt!
Gouden Koets
7. Dushi Curaçao
Curaçao hoort genoeg bij Nederland om ook te ontdekken tijdens mijn 365 dagen reis door eigen land. Deze kleurrijke gevel is zo typisch voor dit heerlijke eiland.
Curacao
8. Strandwandeling Zandvoort
Moet je kijken; het strand lijkt wel een spiegel!
Zandvoort
9. De molens van Kinderdijk
Dikke wolken, weiland, water, molens en een fietser. Hoe Hollands wil je het hebben?
Kinderdijk
10. Op safari in eigen land
Deze foto bewijst maar weer eens dat je bestop safari kunt in Nederland. Oke, je zult er niet zo snel een leeuw of giraffe tegenkomen. Maar een harige Schotse Hooglander in het wild is ook de moeite waard!
Schotse hooglander
Ons kleine kikkerlandje heeft mij al meer dan eens verrast met haar wonderschone natuur en bijzondere plekken. Nu ik de foto's zo op een rijtje zie besef ik des te meer dat Nederland echt een prachtig land is. Wat heb ik toch een fantastische baan!********

Welke foto vind jij de mooiste?