By Expedia Team, on February 1, 2018

5x natuur in Panama

Costa Rica staat bekend als hét paradijs voor natuurliefhebbers. Maar onderschat buurland Panama niet, want daar word je volop verrast door al het natuurschoon. Ontdek de geweldige, gevarieerde natuur van Panama met regenwouden, witte stranden, bijzondere diersoorten, vulkanen, uitstekende golven om te surfen en een spectaculaire onderwaterwereld. Dit zijn mijn tips.

### Hike en relax op het bloemeneiland Isla Taboga

Ontvlucht het drukke stadsleven van Panama-Stad en pak de veerboot naar Isla Taboga, ‘het Eiland van de Bloemen’. Binnen 30 minuten ruik je de paarse bloemen en zie je de pelikanen over je hoofd vliegen, terwijl je op het strand ligt dat bij vloed verdwijnt. Doe een trekking in de natuur of struin door het pittoreske dorpje San Pedro met kleurige huisjes en een kerkje, en eet een visje.

Eiland Taboga, Panama

Foto: Doris Furcic

### Surfen voor beginners en gevorderden bij Santa Catalina

Voor het surfen moet je in Santa Catalina zijn. Ben je een ervaren surfer? Stop dan bij La Punta. Een point-break, met een scherpe rotsbodem en krachtige golven. Als je een beginnende surfer bent dan is het Estero-strand de plek. Volg een surfles, pak een golf, relax op het strand, observeer de krabben die van hot naar her rennen en geniet van de zon die onder de horizon verdwijnt.

Santa Catalina, Panama

Foto: Doris Furcic

### Snorkel of duik bij Panamese topspot Isla de Coiba

Ben je in Santa Catalina, dan mag je Isla de Coiba niet missen! Geniet van de witte stranden, de helderblauwe zee, de vele diersoorten, het ongerepte regenwoud en de rijke onderwaterwereld. Boek een snorkel-/duiktour en vertrek met de boot richting het Nationaal Park Coiba. Kijk je ogen uit in de onderwaterwereld en ontdek het op twee na grootste Oost-Pacific rif, walvis- en witpunthaaien, zeeschildpadden, mantaroggen en trekker- en papegaaivissen.

Eiland Coiba, Panama

Foto: Doris Furcic

### Zeilen langs de San Blas-eilanden (Kuna Yala)

De San Blas-eilanden zijn een paradijselijke archipel van 357 eilanden, omringd door de heldere Caribische Zee. Vanuit de zeilboot zie je de grote, oranjekleurige zeesterren met het blote oog liggen op de bodem van de zee. Ontspan op de goudgele stranden, tussen de ruisende palmen en op de grond ploffende kokosnoten, terwijl de inheemse bevolking ‘kuna’s,’ hun zelfgemaakte sieraden, aan je willen verkopen.

San Blas-eilanden, Panama

Foto: Doris Furcic

### Doe de trekking naar vulkaan Barú vanuit Boquete

Ga naar het hoogste punt van Panama door de top van de vulkaan Barú te beklimmen. Vertrek in de nacht, zodat je op de top van een hoogte van 3.475 meter de zonsopgang kunt meemaken. Beleef een zwarte hemel vol sterren, een kleurrijke zonsopgang van paars, oranje, roze en rood, en een onbeschrijfelijk uitzicht op de Stille Oceaan en de Caribische Zee.

Vulkaan Barú, Chiriquí, Panama

_Foto: Ken_Mayer on VisualHunt.com / CC BY_”