By Expedia Team, on February 8, 2018

5x natuur in Sri Lanka

Sri Lanka mag dan wel klein zijn, het eiland heeft alles wat een natuurliefhebber zich kan wensen. In de dichtbegroeide jungle spot je tropische dieren. Op de open vlaktes sta je oog in oog met wilde olifanten. Sportievelingen maken een wandeling door de theeplantages of naar de hoogste bergtop. Liever lui dan moe? Dan geniet je van een geweldig uitzicht tijdens de mooiste treinrit ter wereld.

### Olifanten spotten in Uda Walawe NP

Als je naar Sri Lanka gaat, wil je natuurlijk een wilde olifant zien. Je bent niet de enige. In de bekende natuurparken sta je al snel met 40 jeeps op een rijtje naar een olifant te staren. Liever wat meer privacy? Dan is het kleinere Uda Walawe National Park een geweldig alternatief. Hier sta je gegarandeerd oog in oog met een olifant, zonder andere jeeps die je uitzicht blokkeren.

7th Mile Post,Sevanagala,Monaragala,Uva Province, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte

### Hiken in de Hill Country

De Hill Country in het binnenland van Sri Lanka is een waar hikers paradise. Van wandelingen door weelderige theeplantages, tot een pelgrimstocht naar de top van Adam’s Peak. Vanuit het gezellige dorpje Ella zijn tientallen wandeltochten uitgestippeld voor elk niveau. Het meest betoverende uitzicht heb je vanaf World’s End in Horton Plains National Park. Na al die inspanning is het heerlijk ontspannen op een van de vele terrasjes in Ella.

Wellawaya-Ella-Kumbalwela Highway, Ella, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte

### Op zoek naar wilde dieren in Wilpattu NP

In het westen van Sri Lanka ligt het prachtige Wilpattu National Park. Neem de tijd om langs de meren en moerassen tientallen bijzondere vogelsoorten te spotten. De kans is groot dat je in de dichtbegroeide jungle krokodillen, leguanen, buffels, wilde zwijnen en herten ziet. Wie geluk heeft, ontmoet zelfs een luipaard of een lippenbeer, met zijn donkere vacht en opvallende, witte snuit.

Wilpattu National Wildlife Park, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte

### Wilde paarden op Delft Island

Ga van de gebaande paden en breng een bezoek aan het wonderlijke Delft Island. Het eiland dankt zijn naam aan de Nederlandse kolonisten. Delft Island is gebouwd op uitgehard koraal en staat vol eeuwenoude baobabbomen. Er is zelfs een stuk koraal dat volgens de bewoners groeit als het regent. Pas echt bijzonder zijn de wilde paarden, ooit door de Portugezen achterlaten, die vrij op het eiland leven.

Maveli Periyathurai Rd, Delft Island, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte

### De mooiste treinrit ter wereld

De mooiste treinrit ter wereld maak je door de mistige theeplantages van Sri Lanka. De route tussen Ella en Kandy verveelt geen moment. Door het open raam wappert de frisse wind door je haren, terwijl de eindeloze theevelden met kleurrijke plukkers aan je voorbijkomen. Houd je camera in de aanslag, want hier wil je na elke bocht een nieuwe foto maken.

Kandy Railway Station, AB42, Kandy, Sri Lanka

Foto: Daisy Scholte