In Londen kun je geweldig shoppen en eten en de stad heeft talloze beroemde bezienswaardigheden. Maar wil je vooral lekker actief bezig zijn, dan heeft Londen ook genoeg te bieden. Van kajakken over de Theems tot fietsen door hippe wijken: dit zijn vijf tips om Londen eens van een hele andere kant te bekijken.

Doe een street art-wandeltour

Ben je gek op street art, dan zit je in Londen goed. Zeker in Oost-Londen barst het van de geweldige muurschilderingen van beroemde kunstenaars. Wil je meer leren over de Londense street art-cultuur, dan is het een aanrader om een street art-wandeltour te boeken. Zo krijg je de kans om het mooiste werk van artiesten te bekijken en ontdek je tegelijk de leukste plekken van het hippe East London.

Rondom Hanbury Street, Oost-Londen

Foto: Karlijn Meulman

Ga kajakken over de Theems

Een stad ziet er compleet anders uit als je hem vanaf het water bekijkt en in Londen is dat niet anders. Heb je geen zin in een gewone rondvaartboot, maak dan een kajaktochtje over de Theems. Je peddelt rustig langs beroemde gebouwen als de Big Ben, de Houses of Parliament en The London Eye en hebt alle tijd om de stad op een nieuwe manier te bewonderen.

Big Ben: Westminster, Londen SW1A 0AA

Foto: Jay Bergesen, CC BY 2.0

Fietstour door de hippe wijken van Oost-Londen

Wil je van de gebaande paden af en het alternatieve Londen ontdekken? Maak dan een uitgebreide fietstocht door East London. Brick Lane, Shoreditch, Hackney en Hoxton zijn momenteel de hipste wijken van de stad en je vindt hier geweldige markten, leuke koffietentjes, trendy restaurants en indrukwekkende street art. Per fiets ontdek je makkelijk en snel de leukste plekken van Oost-Londen.

Brick Lane: Londen E1 6RL

Foto: Nick Page, CC BY 2.0

Wandel door de acht Royal Parks van Londen

Als je de drukte van Londen even beu bent, dan is het niet moeilijk om de rust op te zoeken. Londen heeft maar liefst acht Royal Parks, waar je op je gemak kunt wandelen en waar de drukke stad even heel ver weg lijkt. De acht parken liggen verspreid over de hele stad en de bekendste zijn Hyde Park en de Kensington Gardens.

Hyde Park: Londen W2

Foto: Garry Knight, CC BY 2.0

Leer Stand Up Paddling in de Docklands

Stand Up Paddling (SUP) wordt steeds populairder en terecht: het is een prima work-out én erg leuk. SUP'en is niet alleen voorbehouden aan Bali of Hawaii, in Londen kan het ook. Er zijn verschillende plekken waar je een paddleboard kunt huren of een les kunt nemen, waaronder in de Docklands, het voormalige havengebied van de stad. Zoek je echt een uitdaging, dan kun je zelfs yoga-SUP proberen.

Docklands: Fishguard Way, Londen E16 2RZ

Foto: Pixabay