Het is niet alleen maar zon, zee en strand op Curaçao. Het Caribische eiland heeft ook genoeg te bieden voor de actieve reiziger. Dus zet je wandelschoenen ook op de paklijst, want met deze vijf tips ontdek je een heel andere kant van het zonnige eiland.

Hiken op de Hatovlakte

Je zou het niet zeggen, maar het kleine eiland Curaçao heeft nog een stukje wilde natuur. Vlak naast het vliegveld ligt de Hatovlakte, waar de cactussen welig tieren en de golven tegen de rotskust slaan. Met de jongens van Uniek Curaçao kun je uren hiken door het ruige landschap. Na een flinke tocht sluit je de dag af met een kampvuur en een verdiende maaltijd van je eigen vuurtje.

Hatovlakte

Foto: Daisy Scholte

Duiken

Curaçao staat bekend als één van de beste duikbestemmingen ter wereld. Bepakt met een zuurstoftank en flippers ontdek je de kleurrijke onderwaterwereld van het tropische eiland. De bekendste duikplek is de Mushroom Forest. Het koraal is door de jaren heen zo gegroeid dat het op grote paddenstoelen lijkt. Onder die versteende koraalrotsen wacht een spectaculair zeeleven om door jou bewonderd te worden.

Naast Blue Room Cave

Foto: Daisy Scholte

Kanoën naar de Blue Room

De Blue Room van Curaçao is een echte verborgen schat die door jou ontdekt moet worden. De blauwe kamer is een grot die je alleen kunt bereiken door drie meter onder water naar de open ruimte te zwemmen. De holle kamer is blauw verlicht door het weerkaatsende zonlicht door het heldere water. Om bij de Blue Room te komen kun je een kano huren op het Playa Santa Cruz strand.

Playa Santa Cruz

Foto: Daisy Scholte

Christoffelberg beklimmen

Een beetje ervaren wandelaar schrikt niet van een berg met een hoogte van 375 meter. Maar vergis je niet! De Christoffelberg beklimmen is een pittige uitdaging. In de zinderende hitte van de Caribische zon telt elke stap voor twee. Eenmaal boven wacht je een waanzinnig uitzicht over het eiland. De rest van de dag kun je zonder schuldgevoel bijkomen op het strand.

Christoffelberg

Foto: Daisy Scholte

Snorkelen op Klein Curaçao

Op twee uur varen van Curaçao ligt het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Met enkel een verlaten vuurtoren en een roestig scheepswrak aan de noordkust is er niet veel meer te doen dan de hele dag snorkelen. Met de enorme diversiteit aan gekleurde vissen, koraal en schildpadden is dat geen straf. Voor een beetje afwisseling kun je heerlijk wandelen op het parelwitte strand voor je weer terugkeert naar het grote Curaçao.

Klein Curaçao

Foto: Daisy Scholte