Maak je borst maar nat! Het eiland Lanzarote barst van de actieve uitdagingen. Door het zonnige klimaat, de lange dagen en het ruige landschap is het eiland de perfecte plek voor buitenactiviteiten. Atleten kiezen niet voor niets voor dit Canarische Eiland als ze op zoek gaan naar een plek waar ze actie en ontspanning kunnen combineren.

Wandelen door het vulkaanlandschap

"Een kleine stap voor de mens, een grote stap voor de mensheid." Je zou het bijna hardop zeggen wanneer je gaat wandelen in Timanfaya Nationaal Park. De lavavelden aan de westkust van het eiland lijken spreken op een maanlandschap. In het park zijn wandelpaden aangelegd, waar je samen met een gids een prachtige tocht kunt maken. Je moet wel op tijd reserveren, want de wandelingen worden in kleine groepen gemaakt en zitten snel vol!

Parque Nacional de Timanfaya

Foto: Pixabay

Surfen en kiteboarden

Echte surfdudes en -chicks weten precies waar ze moeten zijn: Famara Beach. Door de perfecte ligging is er altijd genoeg wind voor een stevig potje windsurfen of kiteboarden. Nog niet zo ervaren? Dan neem je gewoon een paar lessen bij een van de vele surfscholen. Wie liever toekijkt, maakt een wandeling langs de promenade. Daar heb je een perfect uitzicht op de sportievelingen die de golven bedwingen.

Playa de Famara

Foto: Pixabay

Mountainbiken op het eiland

Op het hele eiland liggen prachtige mountainbikeroutes. Elke route heeft een eigen moeilijkheidsgraad. Er is rekening gehouden met dagjesmensen en fanatiekelingen. Zo kun je 30 kilometer genieten langs de idyllische oostkust of 40 kilometer zwoegen door het bergachtige noorden. Één ding is zeker: op Lanzarote krijg je stevige kuitspieren. Onderweg is het moeilijk om niet af en toe te stoppen voor een foto van de adembenemende omgeving.

Op het hele eiland

Foto: Pixabay

Deltavliegen

Door de regelmatige windpatronen is Lanzarote niet alleen een paradijs voor surfers, ook deltavliegers komen graag naar het eiland voor een avontuurlijke vlucht. Vooral de kliffen in het noordwesten van het eiland zijn een populair startpunt. Ook zonder ervaring kun je een deltavlucht maken. Dan word je vastgebonden aan een instructeur voor een tandemsprong. Eenmaal in de lucht hoef je alleen nog maar te genieten van de stilte en het waanzinnige uitzicht.

Puerto del Carmen

Foto: Pixabay

Shop 'til you drop

Shoppen is ook een sport. Wie zijn stappenteller aanzet tijdens een rondje over de leukste markt van Lanzarote haalt met gemak de geadviseerde 10.000 stappen. In Teguise is elke zondag een uitgebreide markt met kraampjes vol kleurrijke producten. Van ambachtelijk aardewerk tot met de hand gevlochten manden en de lekkerste kazen en wijnen. Je kunt de hele middag heerlijk flaneren in de kleine straatjes en het centrale plein van de stad.

Teguise

Foto: Pixabay