Mallorca is een populaire zomervakantiebestemming, maar weinig mensen weten dat het Spaanse eiland meer te bieden heeft dan hotelcomplexen en mooi weer. Ook als je geen zin hebt om de hele tijd op een strandhanddoek te vertoeven, valt er wat te beleven. Wat dan? Deze vijf activiteiten, bijvoorbeeld.

Vergeet een gewone fietstocht en ga mountainbiken

Een stadstochtje met de fiets kan ontspannend zijn, maar een mountainbiketocht is toch veel avontuurlijker? Op Mallorca vind je zowel routes voor beginners als routes waar de weg letterlijk weg is en je een beroep moet doen op je ervaring en technisch kunnen. Al fietsende trek je door de bossen en langs de kust, zie je spectaculaire uitzichten en kom je op plekken die enkel de locals kennen.

Chainguide, Carrer Pollentia 77, 07400 Alcudia

Foto: Morfheos, CC BY-SA 2.0

Beklim de bergen... in een jeep

Vind je jezelf een goede chauffeur? Test je vaardigheden dan eens uit in de bergen van Mallorca tijdens een jeep safari. Met vier in een Suzuki jeep verken je heuvelachtig terrein en klim je naar de mooiste vergezichten. Uiteraard volg je een vaste route zodat de omringende natuur beschermd blijft.

Jeep Safari Mallorca, Carrer del Baladre 10, 07160 Paguera / Calvià

Foto: Michael Button, CC BY 2.0

Zwem langs de kust

Als je liever onafhankelijk van een agentschap of gids op een actieve manier het eiland verkent, is snorkelen ideaal. Het water langs de kust van Mallorca is best helder en er zijn tal van kleine baaitjes waar je rustig rond kan zwemmen. Snorkelmateriaal vergeten? Geen probleem, dat kan je ter plekke huren of kopen in een van de vele souvenirwinkeltjes.

Langs de kustlijn van Cala Blava tot Cala Pi, weg van de grote hotels, vind je tal van vissen

_Foto: Greg_Men, CC BY 2.0_

Kite surfing

De stranden van Mallorca zijn echt niet voorbehouden voor zonaanbidders. Wanneer de wind waait zie je kitesurfers op verschillende plekken langs de waterlijn scheren. Wie de sport al onder de knie heeft, kan ter plekke materiaal huren. Beginners nemen best eerst een aantal lessen.

Mallorca Kiteboarding & Sup, Aparthotel Club del Sol, Crta. Puerto Pollensa - Alcudia, 07470 - Port de Pollença

Foto: Yves Van Goethem, CC BY-SA 2.0

Peddel langs de kust, op een plank!

Paddleboarding is de nieuwe hippe watersport. Ideaal voor wie surfen wat te gek vindt en toch rechtopstaand over het water wil glijden. De rustige Middellandse Zee is de ideale plek om deze sport te leren en op Mallorca kan je dan ook op verschillende plekken het nodige materiaal huren. Wil je zeker zijn dat je de leukste plekjes ontdekt, dan kan je een paddleboarding tour volgen.

Bellini Sup Center, C/. Metge Llopis, 9, 07470, Puerto Pollensa, Mallorca

Foto: Visit St. Pete/Clearwater, CC BY 2.0