Liefhebbers van actief ontspannen komen aan hun trekken op Waddeneiland Terschelling. Ver weg van alle drukte en midden in het prachtige natuurgebied de Waddenzee, heb je keuze uit tal van bijzondere sportieve activiteiten. Er is vrijwel geen sport die je er niet kunt beoefenen! Wandelen of fietsen bijvoorbeeld, maar veel verrassender is een trailrun of een wadsafari, op zoek naar zeehonden.

Op wadsafari naar de zeehonden

Geruisloos vaar je in je kano het water over terwijl je de kustlijn afspeurt. En dan sta je ineens oog in oog met een groepje zeehonden. Eén van de meest bijzondere manieren om het prachtige natuurgebied de Waddenzee actief te beleven is wad kanoën vanaf het Groene Strand op West-Terschelling. Niet bijzonder genoeg? Tijdens je wadsafari kun je bij laagwater lunchen op een zandbank, met de Brandaris op de achtergrond.

MooiWeer BV, Burg. Reedekerstraat 56b Terschelling-West

Foto: Kees Torn, CC BY-SA 2.0

Trailrunning op Terschelling

Terwijl je over smalle paadjes tussen de duinen, over het strand en de heide rent, hoor je niets anders dan de vogels in het bos. Op de mooiste paden voor een offroad hardloopronde geniet je van de rust en de natuur. Je komt op plekken waar je nooit bent geweest. Of je nu vroeg opstaat om de zonsopgang te bewonderen of de dag sportief afsluit, Terschelling is een paradijs voor trailrunners.

MooiWeer BV, Burg. Reedekerstraat 56b Terschelling-West

Foto: Mi chiel, CC BY-SA 2.0

De golven trotseren

Vanaf het terras van strandpaviljoen De Walvis tuur je naar kitesurfers op het wad. Want om hoge golven te trotseren hoef je niet naar verre oorden af te reizen. Op de golven van het Groene Strand kun je de eerste stappen van het kitesurfen leren. Het waait er net even wat harder dan in de rest van Nederland en er is ruimte genoeg op het water om je mooiste trucs uit te proberen.

Groene Strand, Terschelling

Foto: Michiel Jelijs, CC BY 2.0

Crossen door de duinen

Op Terschelling heb je 70 kilometer aan fietspaden tot je beschikking. De echte avonturiers verkennen het eiland dan ook per mountainbike. Je crosst door de duinen en klimt omhoog naar de Brandaris. Let wel goed op waar je wel en niet mag fietsen, want je bent midden in een natuurgebied. Hierdoor is een mooi uitzicht natuurlijk wel gegarandeerd! Heb je al een mooi strandpaviljoen gevonden om na je mountainbiketour uit te rusten?

Sportevents Terschelling, Burg. Reedekerstraat 29 Terschelling-West

Foto: Paul Downey, CC BY 2.0

Trotseer de branding in een raft

Echte sportievelingen trotseren de golven van de branding van Terschelling. Je trekt je wetsuit en zwemvest aan en dan ga je op weg. In een raft vaar je rustig de Noordzee op, tot de golven op de eerste zandbanken woest uit elkaar spatten. Dan begint het avontuur! Met een beetje geluk zwemmen zeehonden speels met de rafts mee. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd, maar droog houd je het niet!

Ceresstraat 5, West-Terschelling

Foto: Michiel Jelijs, CC BY 2.0