Wie denkt aan een Thais eiland denkt al gauw aan tropische stranden, palmbomen en een helderblauwe zee. Dit alles vind je ook op Koh Tao, gelegen in de Zuidelijke Golf van Thailand. Daarnaast beschikt het eiland over de mooiste plekken vanaf waar je indrukwekkende uitzichten hebt. Met deze tips ben je verzekerd van de mooiste plaatjes.

Sky view

Sky View is een nieuwer uitzichtpunt op Koh Tao waar in 2016 nog flink werd gebouwd om een magisch plekje te creëren. Vanaf een houten steiger met hangmatten, ligstoelen en een knusse inrichting geniet je hier - met een kokosnoot in je hand - van een geweldig uitzicht. Met een beetje mazzel kun je vanaf hier zelfs andere, kleinere eilanden zien liggen.

Foto: Kirsten Schonewille

Chalok viewpoint

Een minder bekend uitzichtpunt op Koh Tao is het Chalok viewpoint, gelegen in het zuidwesten van het eiland. Het uitzichtpunt is gemakkelijk te bereiken en biedt je niet alleen een fantastisch uitzicht over verschillende stranden, zoals Freedom Beach en Tah Toh Beach, maar wanneer de lucht helder is kun je ook nog eens de populaire eilanden Koh Samui en Koh Phangan in de verte zien liggen.

Unnamed Rd, Tambon Ko Tao, Amphoe Ko Pha-ngan, Chang Wat Surat Thani 84280, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

John Suwan viewpoint

In het zuiden van Koh Tao vind je het John Suwan viewpoint. Vanaf hier heb je na een wandeling van een minuut of 20 een geweldig uitzicht over de stranden Shark Bay en Baan Chalok Bay. De ingang voor het viewpoint vind je vlakbij Freedom Beach en de vermoeiende klim is meer dan de moeite waard. Het uitzicht vanaf de top biedt je zicht over prachtige stranden en de uitgestrekte zee.

Ko Tao, Koh Pha-Ngan, Ko Pha-ngan District, Surat Thani 84280, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

Koh Nang Yuang

Koh Nang Yuang is één van de bekendste plekken bij Koh Tao. Hier vind je het enige uitzichtpunt ter wereld dat je een spectaculair uitzicht geeft op maar liefst drie verschillende eilanden die door één strand aan elkaar verbonden zijn. Koh Nang Yuang bereik je via een georganiseerde tour of door een taxiboot te nemen. Na de klim kun je afkoelen met een frisse duik in de heldere zee.

Nang Yuan Island, Surat Thani, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

Mango viewpoint

Voor de echte durfallen is Mango Viewpoint in het noorden van Koh Tao een aanrader. Het uitzichtpunt bereik je door over wegen te rijden die voornamelijk bestaan uit zand en vol zitten met gaten en hobbels. Daarnaast gaat de weg op plekken ook nog eens stijl omhoog, waardoor je moet beschikken over stalen zenuwen. Het uitzicht is fenomenaal met zicht op onder andere het populaire strand Sairee Beach.

Ko Tao, Ko Pha-ngan District, Surat Thani 84280, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille