Berlijn is een muzikale stad. Van techno tot rock, je kunt je hart ophalen aan het ruime aanbod. Ik selecteerde voor jou de 5 beste clubs, feestjes en muziekfestivals.

Berghain

Als je het hebt over uitgaan in Berlijn, heb je het al snel over de Berghain. Bij deze unieke, epische club weet je nooit zeker of je wordt toegelaten, maar ben je eenmaal binnen, dan word je snel meezogen in de bijzondere wereld.

Am Wriezener Bahnhof

Foto: Alberto Cabello, cC BY 2.0

Lido

Houd je van alternatieve muziek? Ga dan eens naar Lido. Deze oude bioscoop, omgetoverd tot concertzaal, is regelmatig de locatie voor toffe optredens en fijne feestjes. Duik ook vooral even de garderobebar in, de circustent waarin deze zich bevindt is erg tof!

Cuvrystraße 7

Foto: Montecruz Foto, CC BY-SA 2.0

Stattbat

Stattbad is een club gevestigd in een oud zwembad. Het zwemparadijs werd in 1907 in de wijk Wedding in Noord-Berlijn gebouwd. Na de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het heropgebouwd en sinds 2000 doet het dienst als club. Door de nog aanwezige uiterlijke eigenschappen van het zwembad (denk aan kranen, pijpen etc) waan je je nog echt in de oude locatie.

Gerichtstraße 65

Foto: SPNR, CC BY 2.0

Open Air

Open Air feestjes zijn een begrip in en om Berlijn. Vanaf het moment dat de lente zijn eerste zonnestralen laat zien, worden er elk weekend tientallen feesten georganiseerd die van zaterdagmiddag tot diep in de zondagnacht doorgaan.

Blijf op de hoogte van de actuele feesten via https://www.facebook.com/openairsberlin.

Foto: MeTaVoLuTioN, CC BY-SA 2.0

Berlin Festival

Berlin Festival is een groot muziekfestival in Berlijn. Twee dagen lang staat het ArenA Parkvolledig in het teken van muziek. De locatie aan de Spree is uniek en alhoewel het jammer is dat het niet meer plaatsvindt op Tempelhof, blijft het een bijzonder festival midden in Berlijn wereldartiestennaar de stad weet te trekken.

Arena Park, Eichenstraße 4

Foto: www.GlynLowe.com, CC BY 2.0