By Expedia Team, on February 15, 2017

5x Abu Dhabi beachclubs

Abu Dhabi is één van de zeven emiraten die samen het land Verenigde Arabische Emiraten vormen. Een bestemming die steeds populairder wordt, als stop-over of als hoofddoel van de reis. Hoewel je het emiraat wellicht niet speciaal als strandbestemming kiest, zijn er genoeg fijne plekken om met je voeten in het zand te relaxen.

### Als de kinderen het maar naar de zin hebben

Aan de achterzijde van Beach Rotana spot je een enorme beachclub. Een fijne plek aan het strand met een zwembad voor volwassenen én een kinderbad. Je waant je spontaan op een onbewoond eiland. Neem plaats op een van de ligbedden en geniet. Terwijl jij een drankje bestelt, speelt je kroost in de crèche met eigen speeltuin of je laat ze los in het zwembad onder toezicht van de sympathieke badmeester.

10th Street, Al Zahiya Area – Abu Dhabi – Verenigde Arabische Emiraten

Foto: Visualhunt

### Voor hen met heimwee

Mocht je tijdens je reis door de Verenigde Arabische Emiraten spontaan heimwee krijgen naar Europa, hop dan even binnen bij de beachclub van Le Méridien Abu Dhabi. Hier had ik totaal niet meer het idee in Abu Dhabi te zijn. De grote groene stukken gazon doen me spontaan vergeten dat het grootste deel van Abu Dhabi uit woestijn bestaat.

Electra Street – Abu Dhabi – Verenigde Arabische Emiraten

Foto: Visualhunt

### Mannen niet gewenst

Ben je een vrijgezelle man, dan is deze tip niet voor jou bestemd. Gezinnen en stelletjes zijn meer dan welkom, met of zonder kinderen. Public Beach is een fantastische budgetoptie wanneer je van het fijne zand en de warme zon wilt genieten, maar niet een klein fortuin uit wilt trekken voor toegang tot een van de vele beachclubs van Abu Dhabi.

Saadiyat Island – Abu Dhabi – Verenigde Arabische Emiraten

_Foto: Sarah_Ackerman, CC BY 2.0_

### Een zwembad om u tegen te zeggen

Met maar liefst 50 meter is het zwembad van het Fairmont Bab Al Bahr er een om u tegen te zeggen. Bovendien is deze beachclub – als je het mij vraagt – de mooiste in Abu Dhabi. Terwijl ik me op een heerlijk zachte handdoek neervlij, les ik mijn dorst met een slok uit een koel flesje water, die onbeperkt aangeboden worden op de club.

Bain Al Jessrain, Khor Al Maqta – Abu Dhabi – Verenigde Arabische Emiraten

Foto: Pixabay

### Beste uitzicht vanaf je ligbedje

Je ogen dicht doen, terwijl je op het strand van Hiltonia Beach Club ligt is zonde. Gelegen aan de Corniche bewonder ik het iconische uitzicht, met het overzicht op de drukbezochte Marina Mall en het Heritage Village, waar ik tijdens een eerder bezoek een duik in het verleden van Abu Dhabi nam. Genoeg getuurd? Het zwembad heeft twee glijbanen en je kunt een rit met de bananenboot maken.

Corniche Road West – Abu Dhabi – Verenigde Arabische Emiraten

Foto: Eva Hopstaken