By Expedia Team, on October 6, 2017

Dag en nacht feest in Boekarest

Ga mee naar een van de grootste feeststeden van Europa! Dit is het land waar de beruchte Dracula vandaan komt, maar Roemenië is ook bekend om een veel aangenamer soort nachtbrakers: de feestbeesten! Als je ook wel zin hebt in een feestje, ga dan naar Boekarest, de hoofdstad van Roemenië en stek van onvermoeibare clubbers. Let’s go!

Dag 1
———

Eenmaal aangekomen in Boekarest check je in in je hotel of hostel. Het plan is natuurlijk om ‘s avonds flink te gaan stappen. Maar eerst ga je de stad bij daglicht verkennen.

Als je je bezoek aan Boekarest plant, neem dan ook een van de vele free walking tours op die worden georganiseerd door jonge gidsen. Je leert tijdens de wandeling door de stad een beetje meer over het land. Je komt langs het Parlementspaleis en het Roemeense Atheneum, en je krijgt alles te horen over ‘Vlad Dracula’ en over de communistische periode en de revolution van 1989. Aan het einde van de wandeling krijg je bovendien nog waardevolle tips over het uitgaansleven.

Begin de avond met een aperitief om een beetje in Roemeense sfeer te komen. Liefhebbers van wijn gaan naar Abel’s Wine Bar in de ru Nicolae-Tonitza. Op zoek naar iets levendigers? Ga dan naar Beraria H: de grootste bierbar van Oost-Europa. Hier kunnen meer dan 1500 personen genieten van een Ursus of een Timisoreana, twee van de populairste Roemeense biersoorten.

Bucharest-Palace_Pixabay.jpg

Foto: Pixabay

Daarna is het tijd voor een van de vele clubs van Boekarest, meng je tussen de studenten en waag je op de dansvloer van het Kulturhaus; het is hier altijd stampvol en de prijzen zijn redelijk. Club A is een soortgelijke gelegenheid waar het ook altijd druk is: bier kost hier € 1,30 en door de stevige rockmuziek voel je je al gauw op je gemak.

Of houd je meer van Electro? Ga dan eens kijken bij Studio Martin, een trendy gelegenheid waar de beste dj’s van Europa deep house en techno-muziek draaien. Nog altijd overeind ‘s morgens om 5 uur? Dan is het tijd om naar Mansarda te gaan, een discotheek die bekend staat om te gekke afterparty’s.

Dag 2
———

Leef je nog na deze gave nacht in de clubs van Boekarest? Begin eerst maar eens met een goede brunch om weer op krachten te komen. Het stikt van de restaurants in Boekarest, het een nog beter dan het andere, en je kunt er voor spotprijzen eten.

Aan tafel bij Simbio in de Negustoristraat proef je van een verrukkelijke latte, een omelette sibérienne en een chocolademousse. Geniet bij Beautifood van wentelteefjes met vijgenjam, of kies voor het oude vertrouwde roerei met bacon en knapperig gebakken rookworstjes. Een klassiek, maar zeer probaat middel!

Bucharest by Night_Pixabay.jpg

Foto: Andrei-Daniel Nicolae via Visual hunt / CC BY

Bereid je goed voor op de tweede nacht in Boekarest, met een korte siësta in een van de vele parken in de stad. Je hebt de keuze uit het park Ion Voicu dat een beetje in Franse stijl is aangelegd, het zeer relaxte park Cișmigiu vol bloemen, of liever het rustige park Luigi Cazzavillan.

Als de batterijen weer zijn opgeladen, ga dan naar de oude stad van Boekarest, hier valt het meeste te beleven. Hier vind je Mojo Music: doe mee met een van de leukste karaokeavonden van Boekarest!

De Control Club staat bekend om de concerten van alternatieve muziek en minimal electro. In de Eden gaat Balkanmuziek mooi samen met folk, rock en zelfs elektronische muziek. En voor punk, garage en rock-‘n-roll moet je bij Underworld zijn; de enige plek waar de gitaren janken tot in de vroege uurtjes. Wedden dat je geen stem meer over hebt?

Terwijl alles in Berlijn steeds meer in het gareel gaat lopen, wordt Boekarest een van de grootste feeststeden van Europa. De feestgangers van het eerste uur proeven in de Roemeense hoofdstad de authentieke sfeer die ze nog kennen van de echte Berlijnse bars en kraakpanden.

Aldus Nicolas Alamone in het artikel ‘Hoe bouw je een feestje in Boekarest?’ (in het Franse weekblad Express)

### Het Summer Well Festival

Elke zomer vindt in Buftea, een stadje op zo’n twintig kilometer van Boekarest, het Summer Well-festival plaats, ongetwijfeld HET feest dat je absoluut moet meemaken. Op het landgoed van Stirby kun je in een idyllische omgeving oneindig veel concerten bijwonen van internationale groepen. Dit gezellige en gemoedelijke evenement is perfect voor de warme dagen van de Roemeense zomer.

### Boekarest door de camera van Fredrik Bond

Charlie (gespeeld door Shia Labeouf), een jonge Amerikaan uit Chicago, besluit in een opwelling om naar Boekarest te gaan. Hij wordt verliefd op de ex-vrouw van een plaatselijke maffioso, hij komt terecht in een krankzinnig avontuur, en beleeft een aaneenschakeling van wilde nachten in de Roemeense hoofdstad. In Charlie Countryman neemt de Zweedse producer Fredrik Bond de kijker mee op een hallucinogene trip, zowel emotioneel als visueel. Een verbijsterende film over de nachten in Boekarest die je voor of na je city-break in Roemenië moet zien.

### Evenementen die je niet mag missen in Boekarest

April: Rokolectiv, in verschillende concertzalen; festival van elektronische muziek.

Mei: EUROPAfest, muziekfestival waar jazz, blues, klassieke muziek en pop gespeeld wordt.

Mei/juni: GayFest, homofestival in de hele stad met veel culturele evenementen, maar vooral ook ‘s avonds heel veel feesten!

100 uur non-stop electromuziek.

### Feestelijk Boekarest in het kort

Beste tijd om te gaan

In Roemenië zijn de winters heel streng en de zomers bijzonder warm! Ga dus liever in de maanden mei en juni naar Boekarest of wacht anders tot oktober.

Vervoer

Het uitstekende metronetwerk brengt je overal waar je maar wilt. Als je midden in de nacht terug wil naar het hotel, neem dan een taxi, maar pas op en spreek eerst een prijs af; er is nogal wat prijsverschil.

Vliegen & overnachten

In Boekarest vind je makkelijk onderdak in een gastvrij hotel of hostel voor een redelijke prijs. Bovendien vind je hier snel mede-feestbeesten! Vanuit Nederland vlieg je in ca. 3 uur rechtstreeks naar Boekarest.

Eten & drinken

Calif: Bd. Iuliu Maniu 12, Boekarest Volgens sommigen de beste shoarma van de stad, ideaal voor de lekkere trek overdag of ‘s nachts. Ongeveer € 3,-*

Latin Pizza: Bd. Ion C. Brătianu 34, Boekarest – Smakelijke pizza’s voor hele redelijke prijzen. Ongeveer € 4,-*

Horezu Pub: Bd. Pache Protopopescu 27, Boekarest Roemeense pub waar royale porties worden geserveerd. Tussen € 5,- en € 15,-*

Toan’s Authentic Vietnamese Keuken: Bd. Magheru 12-14, Boekarest – Sandwich banh mi. Ongeveer € 2,50,-*

* De prijzen zijn een indicatie en kunnen afwijken.