By Expedia Team, on March 21, 2017

Feestvieren op Fiji

Zeg je Fiji, dan denk je aan genieten van de zon en afkoelen in een helderblauwe zee. Maar wist je dat de 106 bewoonde eilanden van de republiek Fiji ook een levendige partyscene hebben? Vooral op het grootste eiland Viti Levu weten ze een goed feestje te geven.

### ONDER DE STERREN

### Stappen in Suva

De republiek Fiji bestaat uit meer dan 330 eilanden, waarvan Viti Levu de grootste is. In de hoofdstad Suva heb je keuze uit tientallen clubs en bars, vooral langs de oceaanweg Victoria Parade. Veruit de populairste bar is Traps (1), een verzameling van ondergrondse barruimtes. Neem een duik in de poolbar, of kijk een sportwedstrijd op de grote schermen in de screen room. Natuurlijk wordt er ook gedanst. Mag de partyversnelling een tandje hoger, dan is de club Purple Haze (2) je volgende adres. In deze gay-friendly club houdt de sfeer het midden tussen een Bollywoodfilm en science fiction. Lokale dj’s zorgen ervoor dat de voetjes de hele nacht van de vloer gaan. Vrijdagavond is island night, de uitgaansavond waarbij clubs en bars druk bezocht worden door de lokale jeugd.

Fiji-Party_VisualHunt.jpg

Foto: GOC53 via Visual Hunt / CC BY

### Nachtbraken in Nadi

Ook de plaats Nadi, aan de andere kant van Viti Levu, heeft een professionele partyscene. In de populaire surfbar Ed’s (3) kun je na een heerlijke stranddag terecht voor burgers and beer. Goede bodem gelegd? Dan wordt het tijd voor een bezoek aan de Ice Bar (4), boven de shopping mall Jetpoint. Dit is de populairste nachtclub van Nadi, en misschien wel van het hele eiland. Heb je het warm gekregen van uren dansen? Dan is er de gezellige buitenruimte voor verkoeling en een drankje. Feestvieren is hier superveilig. Als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, zorgt het personeel dat je bij je hotel terugkomt. Ook de nachtclub White House (5), die vlak om de hoek ligt, wordt goed bezocht. Drankjes zijn er betaalbaar en de locals komen er graag. De muziek varieert van opzwepende Fiji-style folk met veel trommels, tot hiphop en drum ‘n’ bass.

### Flipflopfeest

Van de kleinere eilanden zijn de Mamanuca-eilanden favoriet bij het uitgaanspubliek. Deze vulkanische eilandengroep ligt in de Stille Zuidzee, ten westen van de stad Nadi. Het piepkleine Beachcomber Island is een betoverende feestplek voor backpackers. Overdag vermaak je je op het bounty-strand met zonnebaden, jetskiën of chillen in een hangmat. Als de zon ondergaat, staan de biertjes koud bij de Barefoot Bar, waar het altijd happy hour is. Geniet van de shows van vuurspuwers en doe zelf een dansje op je slippers.

IN HET ZONNETJE
——————-

### Happy hangover op Suva

Bijkomen van een stevige stapavond doe je in Suva bij Caffee One (6). Er is wifi, zodat je onder het genot van een stevige bak koffie de partyfoto’s van de vorige nacht online kunt zetten. Tegen een cotton mouth, (droge mond na het drinken van een drankje te veel), serveren ze verrukkelijke ice tea. Neem er een huisgemaakte cake bij en je kunt er weer tegenaan. Voor het stevigere werk kun je bij café Victoria (7) terecht, op de hoek van Joske Street en Gordon Street. De toast met dubbel spiegelei en koolsla verslaat gegarandeerd elke kater.

fotolia_1300037_s.jpg (1)

Foto: Fotolia

### Nagenieten in Nadi

In Nadi verzamelen nachtbrakers en feestvierders zich de volgende dag in het Corner Cafe (8), voor een hamburger met gefrituurde octopusringen en een ijskoude smoothie. Volgens de eigenaars is dat het beste recept voor een snelle ontnuchtering. Iets chiquer opkrabbelen na een zware nacht doe je bij beach bar The Rhum-Ba (9). Knabbel van een gezonde salade terwijl je uitkijkt over de haven. Als je maag het toestaat, probeer er dan de verrukkelijke oesters.

### In de wolken

Midden op zee, op het paradijselijke Roro-rif, ligt een verborgen party-parel. Beter feesten dan bij Cloud Nine (10) wordt het nergens. Onder het genot van hemelse loungeklanken slurp je van een cocktail en kijk je aan alle kanten uit over de kraakheldere oceaan. Beroemdheden vieren hier hun verjaardag. Zie je jezelf al dansen op een van de zonnedecks?

### Schud je heupen los!

Feestelijk als ze zijn, hebben de inwoners van Fiji een eigen dans: de Bula Dance. Bula betekent ‘hallo’ in Fiji, en de dans is een soort welkomstdans voor buitenlanders. In rieten rokjes doen lokale mannen en vrouwen de dans voor, waarna het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen. Zie je op Fiji een sliert mensen met wiegende heupen ‘twee stappen links, twee stappen rechts’ doen, dan weet je dat het Bula-time is.

### Eten en drinken

De menukaart van Fiji heeft als basis kokosmelk, waarin groenten en vlees gesmoord worden. In bijna elk gerecht is de eetbare wortelknol cassave verwerkt en uiteraard zijn visgerechten er populair.

### Vliegen & overnachten

Vanuit Nederland vlieg je met een of meerdere tussenstops naar Fiji. Op het hoofdeiland Viti Levu vind je heerlijke hotels en resorts in Nadi, en langs de stranden van Lautoka en Voua.

### Top 3 festivals op Fiji

Augustus. Bula Festival in Nadi. Trek je rieten rokje maar vast aan!

Augustus. Hibiscus Festival in Suva. De kroning van een schoonheidskoningin vindt plaats onder het genot van muziek, hapjes en veel drank.

September. Sugar Festival in Lautoka. Een week lang vieren de locals dat de suikeroogst binnen is.

### Contacten

1. Traps: 305 Victoria Parade, Suva, Viti Levu, Fiji, +679 3312922
2. Purple Haze: Macharthur St, Suva, Viti Levu, Fiji
3. Ed’s: Kennedy Street, Martintar, Nadi, Viti Levu, Fiji
4. Ice Bar: Queens Rd., Nadi, Viti Levu, Fiji
5. White House: Queens Rd., Nadi, Viti Levu, Fiji
6. Caffee One: G/F TappooCity Bldg. Hoek van Thompson en Scott Street, Suva, Viti Levu, Fiji
7. Victoria: Joek van Gordon Street en Joske Street, Suva, Viti Levu, Fiji, +679 3312002
8. Corner Café: 402-403, Queens Rd, Nadi, Viti Levu, Fiji, +679 6703131
9. The Rhum-Ba: Port Denarau Marina, Nadi, Viti Levu, Fiji, +679 7707486
10. Cloud Nine: Roro Reef, naast de Malolo-eilanden, Mamanuca, Fiji, +679 8697947″