Buenos Aires is de bruisende hoofdstad van Argentinië. Deze metropool is duizelingwekkend groot en druk, maar is goed per fiets te verkennen. Je moet even je draai vinden in het drukke verkeer, maar je merkt dat er ook hier flink gewerkt wordt aan een netwerk van fietspaden. Locals kiezen ook steeds vaker voor transport met de fiets en dus is het ook voor toeristen een ideale manier om de stad te verkennen. Dit zijn mijn tips voor 5 plekken die je prima per fiets kunt bezoeken!

Puerto Madero

Aan de Rio de la Plata ligt het hippe Puerto Madero, ook wel het nieuwe Buenos Aires genoemd. Er zijn trendy bars, goede restaurants en vele terrassen en dit maakt het tot een geliefde plek bij velen, alhoewel de Porteno's, de inwoners van Buenos Aires, zelf vaak liever voor een volkswijk kiezen. Naast Puerto Madero ligt Reserva Ecologicá Costanera Sur, een stukje natuur middenin de stad aan de Rio de la Plata.

Puerto Madero, Buenos Aires

Foto: Mampu, CC0 1.0

La Boca

Dé volkswijk bij uitstek is het kleurrijke La Boca. Dit is de thuishaven van de Boca Juniors en het voetbalstadion, dat ook wel de bijnaam 'La Bombonera' draagt. De smalle straatjes van La Boca met de felgekleurde huizen zijn een leuke plek om per fiets te verkennen. Op straat wordt de tango gedanst en kun je op de foto met een heuse Diego Maradonna look-a-like. Let wel op, in deze wijk worden ook regelmatig toeristen overvallen. Blijf dus in de drukke toeristenstraten en vermijd de stille straatjes en niet-toeristische plekken!

La Boca, Buenos Aires

_Foto: Rod Waddington, CC BY-SA 2.0_

San Telmo

San Telmo is de bakermat van de tango, hier werden de eerste milonga's (danslokalen) in Buenos Aires gesticht. De smalle straatjes met klinkerwegen lenen zich prima om per fiets bezocht te worden. Op zondag is er een leuke markt en op andere dagen kun je hier ook prima neerploffen op een van de vele terrassen. Op Plaza Dorrego vind je ook professionele tangodansers die hun kunsten hier laten zien.

San Telmo, Buenos Aires

Foto: Gisela Giardino, CC BY-SA 2.0

Plaza de Mayo

Je kunt niet naar Buenos Aires zonder Plaza de Mayo te verkennen. Dit centrale plein bevindt zich in het hartje van de stad en is met name bekend vanwege de 'Dwaze Moeders' die hier hun rondes liepen. Het bekendste gebouw is Casa Rosada (het roze huis) oftewel het presidentiële paleis. Ook de kathedraal is een bezoek meer dan waard.

Plaza de Mayo, Buenos Aires

Foto: Mampu, CC0 1.0

Recoleta

Iets verder uit het centrum ligt Recoleta, de wat meer elitaire wijk van Buenos Aires. De brede lanen, statige herenhuizen en mooie winkels laten hier een heel andere kant zien dan volkswijken als La Boca. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is natuurlijk de begraafplaats Recoleta, waar Evita Perron ligt begraven. Je fiets mag helaas niet mee het kerkhof op.

Recoleta, Buenos Aires

Foto: 139904, CC0 1.0