De skyline van Hong Kong is één van de meest indrukwekkende stadsgezichten ter wereld. Vooral in het donker, als een schitterende lichtshow met lasers en geprojecteerde beelden zich afspeelt tegen de hoge gebouwen. Met deze tips ben je verzekerd van een onovertroffen uitzicht over Hong Kong.

Ozone Sky Bar

In minder dan een minuut schiet de lift 484 meter omhoog. Op de 118de verdieping van het chique The Ritz Carlton hotel ligt de hoogste bar van Azië. Een biertje bij de Ozone Sky Bar kost bijna twintig euro, maar als je eenmaal op het terras staat, weet je dat het dat waard is. Hier zie je één van 's werelds meest spectaculaire skylines van ongekende hoogte.

International Commerce Centre (ICC), 1 Austin Rd W, West Kowloon, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte

Dragon's Back

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je een bezoek brengt aan Hong Kong, maar wist je dat je fantastisch kunt hiken aan de rand van de stad? Op de Dragon's Back berg zijn meerdere wandelpaden aangelegd. Hier heb je spectaculaire vergezichten over de andere kant van de stad. Het uitzicht over de kust en de eilanden is minstens zo mooi!

Shek O, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte

Star Ferry

Wie naar Hong Kong gaat moet een ritje maken met de beroemde Star Ferry. Deze veerboot brengt de bewoners al meer dan honderd jaar van Kowloon naar Central in tien minuten. Midden op de rivier, die de stad doorkruist, heb je een waanzinnig uitzicht over de indrukwekkende wolkenkrabbers. De boot is gewoon openbaar vervoer en kost nog geen vijftig cent!

Tsim Sha Tsui, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte

Peak Tower

De Peak Tower is speciaal gebouwd voor het beste uitzicht over Hong Kong. Negeer de drukte en de schreeuwerige reclameborden van de souvenirwinkels en baan je zo snel mogelijk een weg naar boven. Eenmaal op het dak word je beloond met een waanzinnig 360 graden panorama over de stad. De audiotour vertelt je alles wat je moet weten over de hoge gebouwen.

128 Peak Rd, The Peak, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte

Victoria Peak wandeling

Niet ver van de Peak Tower begint de Victoria Peak Circle Walk. Dit wandelpad draait in een rondje om het hoogste punt van Hong Kong. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en neemt je mee langs de mooiste uitzichten over alle kanten van Hong Kong. Zorg voor genoeg drinken, want er zijn geen winkels onderweg.

Victoria Peak, The Peak, Hong Kong

Foto: Daisy Scholte