Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Laos. Je vindt hier niet net als in de buurlanden Vietnam, Cambodja en Thailand tropische, witte zandstranden en een heldere zee. Naar Laos reis je voor de geweldige natuur die je overal vindt. Met deze tips is een fantastische tijd in Laos gegarandeerd.

Terug in de tijd in Muang Ngoi

In het noorden van Laos vind je het dorpje Muang Ngoi. Een authentiek dorp dat enkel te bereiken is met de boot vanuit Muang Khua en Nong Khiaw. In dit dorp vind je geen pinautomaten en vrijwel geen gemotoriseerd vervoer. Het enige wat je hier vindt zijn kippen, varkens, de vriendelijkste inwoners, een handjevol monniken en prachtige kastgebergten. Een perfecte bestemming voor een te gekke hike door de prachtige, ongerepte natuur van Laos.

Muang Ngoi

Foto: Kirsten Schonewille

Vang Vieng is meer dan alleen maar feesten

Hoewel Vang Vieng voornamelijk bekend staat als dé feestbestemming van Laos en de plek waar je naartoe moet om te tuben, is Vang Vieng ook de ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Trek er op uit, de adembenemende bergen in. Of neem een frisse duik in één van de blue lagoons die de omgeving rijk is, na één van de vele grotten van binnen te hebben bewonderd.

Vang Vieng, Vientiane, Laos

Foto: Kirsten Schonewille

De mooiste waterval van Laos: de Kuang Si-waterval

In Laos, vlakbij Luang Prabang, vind je één van de mooiste watervallen van Zuidoost-Azië en zeker de mooiste waterval van Laos: de Kuang Si-waterval. De entree voor de waterval bedraagt ongeveer 2 euro en hiervoor kun je je de hele dag vermaken. Niet alleen kun je genieten van het prachtige uitzicht, je kunt op meerdere plekken een frisse duik nemen. Helaas zul je de waterval moeten delen met vele andere toeristen.

geen adres

Foto: Kirsten Schonewille

Tad Sae-waterval

Een andere waterval vlakbij Luang Prabang is de Tad Sea-waterval. Deze waterval is alleen te bereiken per boot, wat al een feest op zich is. Je vaart langs de prachtige natuur en hoeft daarna nog maar een paar minuten te lopen totdat je de waterval bereikt. De waterval bestaat uit verschillende verdiepingen die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn. Ook voor deze waterval dien je entree te betalen: ongeveer € 1,50.

geen adres

Foto: Kirsten Schonewille

Nam Ou-rivier

Hoewel de machtige Mekong-rivier uiteraard de bekendste rivier is die door Laos stroomt, vind je hier ook de Nam Ou-rivier die onder andere door de dorpen Muang Ngoi en Nong Khiaw stroomt. Huur een boot of een kajak en ervaar zelf hoe prachtig de natuur in Laos is. Niet alleen vaar je langs prachtige, indrukwekkende bergen, ook kom je onderweg koeien, buffels en andere dieren tegen.

geen adres

Foto: Kirsten Schonewille