Perth is de enige grote stad aan de Westkust van Australië en is relatief nieuw en behoorlijk groen. Naast enorme wolkenkrabbers en prachtige stranden vind je hier heel veel gezellige en groene parken die perfect zijn voor een picknick, een barbecue of een fijne wandeling.

Vogels in alle kleuren in Hyde Park

Op loopafstand van het centrum, in West Perth, vind je Hyde Park. Eén van de fijnste parken voor het spotten van de mooiste vogels in alle kleuren van de regenboog. Maar ook de plek om te genieten van een barbecue, die je gratis kunt gebruiken. Ook aan de sportievelingen is gedacht bij het ontwerpen van het park. Je kunt hier op verschillende toestellen oefeningen doen. En dat allemaal gratis.

Vincent St & William St, Perth, West-Australië

Foto: Kirsten Schonewille

Kangoeroes spotten op Heirisson Island

Wie aan Australië denkt, denkt al snel aan kangoeroes. Wanneer je naar Perth reist en kangoeroes wilt spotten is Heirisson Island het park waar je naartoe moet. Heirisson Island is gelegen middenin de Swan River die dwars door Perth stroomt en is te voet te bereiken. In het park leven zes kangoeroes, die zich met een beetje mazzel aan je laten zien.

31°57'59S 115°52'57E / ?31.96639°S 115.88250°E / -31.96639

Foto: Kirsten Schonewille

De skyline bewonderen vanaf King's Park

King's Park is verreweg het bekendste en populairste park in Perth. Het park ligt vlakbij het centrum van Perth en is vanaf daar gemakkelijk te bereiken. In het park kun je gratis gebruik maken van een aantal barbecues. De belangrijkste reden voor een bezoek aan het park is echter het spectaculaire uitzicht over de skyline van Perth, waarvan je kan genieten vanaf je picknickkleed.

1 Kattidj Close, Kings Park 6005, West-Australië

Foto: Kirsten Schonewille

Waterschildpadden spotten in Shenton Park

Shenton Park ligt vlakbij het gelijknamige treinstation "Shenton Park" en is de plek om waterschildpadden te spotten. Het is één van de kleinere parken die de stad rijk is. In het park ligt een grote vijver waar een aantal van deze leuke beesten rondzwemmen. Daarnaast kun je hier uiteraard terecht voor een picknick en zijn er genoeg mogelijkheden voor kinderen om te spelen.

Het park ligt tussen de straten Lake Ave, Herbert Rd, Evans st en Excelsior st, Shenton Park, West-Australië.

Foto: Kirsten Schonewille

Zwarte wilde zwanen bewonderen in Queens Gardens

Queens Gardens ligt vlakbij het Waca Stadion in Oost Perth. Het park is supermooi aangelegd met bankjes op verschillende plekken en bruggen die ervoor zorgen dat je de vijver over kan steken. Bijzonder aan Queens Gardens zijn de zwarte, wilde zwanen die hier leven. Het gevoel dat je even weg bent uit de drukke stad zorgt ervoor dat je hier ultiem kunt relaxen.

Hay St & Plain Street, East Perth, West-Australië

Foto: Kirsten Schonewille