Kaapstad is eigenlijk zo veel meer dan alleen een stad. Dankzij de nabijgelegen natuurparken, stranden en wijngaarden kun je er simpelweg weken doorbrengen, zonder je een moment te vervelen. En doordat de stad zo divers is, vind je er de mooiste uitzichten in Zuid-Afrika. Dit zijn de mooiste 5 uitzichten in Kaapstad.

Tafelberg

De Tafelberg mag je natuurlijk niet missen tijdens je bezoek aan Kaapstad. Als het niet mistig is, doe je er goed aan meteen koers te zetten richting de kabelbaan. Het kan namelijk snel dicht trekken in Kaapstad en dan gaat de kabelbaan niet omhoog. Bovenop de indrukwekkende berg met de platte top heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving, je kunt zelfs Robbeneiland voor de kust zien liggen.

5821 Tafelberg Rd, Table Mountain (Nature Reserve), Kaapstad

Foto: Esther de Beer

Signal Hill

Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet zo'n avontuurlijk type, maar toen ik de paragliders vanaf Signall Hill zag, dacht ik: dat ziet er helemaal niet zo eng uit, en wat moet dat gaaf zijn. En inderdaad, paragliden vanaf Signall Hill was een geweldige ervaring. Langzaam over de stad zweven, terwijl je op je gemakje uitkijkt over Sea Point en de V&A Wharf is echt een aanrader. Maar wandelen op Signal Hill kan natuurlijk ook, er zijn genoeg wandelpaden.

Signal Hill Road, Kaapstad

Foto: Esther de Beer

Kirstenbosch Gardens

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben nog nooit in zo'n mooie botanische tuin geweest als in de Kirstenbosch Gardens in Kaapstad. De tuinen liggen aan de achterzijde van Table Mountain Nature Reserve en waar je ook loopt in het park, je hebt altijd uitzicht op de dramatische kliffen van het natuurgebied. Loop in ieder geval een rondje over de Tree Canopy Walkway (ofwel 'Boomslang') tussen de boomtoppen, terwijl de indrukwekkende tuinen zich voor je uitstrekken.

Rhodes Dr, Newlands, Kaapstad

Foto: Esther de Beer

Groot Constantia

Dit is de oudste wijngaard van Zuid-Afrika, met een Nederlands tintje. Want Simon van der Stel stichtte de wijngaard in de 17de eeuw. En echt, het is een must-see in Kaapstad. De traditionele 'Cape Dutch' gebouwen flonkeren in de zon en je kunt over de wijngaarden naar Houtbaai en Muizenberg kijken. Natuurlijk moet je hier een van de beroemde wijnen proeven. En dat kan al voor € 3.

Groot Constantia Rd, Constantia, Kaapstad

Foto: Esther de Beer

Van Houtbaai naar Camps Bay

Van het centrum van Kaapstad, via de Tafelberg naar Kaap de Goede Hoop rijd je over één van de mooiste routes in het land. Op de terugweg vind ik het deel van Houtbaai, met de tientallen houten vissersbootjes in het water, naar Camps Bay het mooist. Je rijdt naar de kliffen toe, en hebt een waanzinnig uitzicht over de woeste golven en rotsachtige kust. Zeker als het stevig waait, spatten de golven dramatisch op.

Victoria Road, Kaapstad

Foto: Esther de Beer