Aan één ding geen gebrek als je door het westen van Amerika rijdt: waanzinnige natuur. Of je nu houdt van diepe kloven, hoge bergen, imposante rotsen of bosrijke gebieden; je vindt het gegarandeerd op deze 5 plekken: onvergetelijke vergezichten gegarandeerd.

Bryce Canyon

Alsof je op een andere planeet bent beland. Bryce Canyon is met niets te vergelijken. Dit nationale park is gelegen in het zuidwesten van de staat Utah en staat bekend om zijn bijzondere, oranje geologische rotsformaties (ook wel hoodoos genoemd). Deze hoodoos ontstaan doordat het op deze plek vaak vriest en dooit, waardoor de kalk- en zandsteenformaties langzaam worden geërodeerd.

Foto: Nathalie Paak

Yosemite National Park

Dit gebied heeft een oppervlakte van 3000 km2 en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet zo gek als je kijkt naar al het moois dat dit nationale park in het oosten van Californië te bieden heeft. Van watervallen en gletsjers tot hoge bergen en gigantische sequoiabossen. Je kunt hier uren wandelen en picknicken en als je geluk hebt spot je wilde dieren zoals de zwarte beer en de zeldzame poema.

Foto: Nathalie Paak

Grand Canyon

De wereldberoemde Grand Canyon ligt in het noorden van de staat Arizona. Toegankelijk via de North en de South Rim. De South Rim is populairder, doordat je er meer faciliteiten vindt, maar ze zijn beide erg indrukwekkend. In de loop van miljoenen jaren is de canyon (kloof) door het stromende water van de Colorado rivier ontstaan. Momenteel is de canyon ongeveer 435 kilometer lang. Schitterend!

Foto: Nathalie Paak

Monument Valley

Een landschap dat uniek in zijn soort is, gelegen op het kruispunt van de staten Utah, Arizona en New Mexico. Monument Valley is onderdeel van het Monument Valley Navajo Tribal Park, waar de Navajo-indianen nog steeds wonen. De vallei staat vol rotsformaties van zand- en siltsteen, waarvan sommige wel 300 meter hoog zijn. Door het hoge ijzergehalte in de bodem hebben de rotsformaties een rode kleur.

Foto: Nathalie Paak

Zion National Park

Dit park heeft jaarlijks de meeste bezoekers van alle parken in Utah. Het bestaat uit verschillende diepe kloven, waarvan Zion Canyon met een diepte van 800 meter het bekendst is. Verspreid over een oppervlakte van 600 km2 kun je allerlei flora en fauna bewonderen. Denk aan bedreigde diersoorten als de slechtvalk en de gevlekte bosuil. Op safari in Amerika!

Foto: Nathalie Paak