Toen ik in 2004 voor het eerst in Vancouver kwam, voelde ik me er al direct thuis. Het is een miljoenenstad en toch heeft het een fijne vibe: de outdoor vibe. De inwoners stralen het outdoor gevoel uit en de vele parken en stranden zijn uitermate geschikt voor outdoor-activiteiten. Hieronder mijn 5 favoriete dingen om buiten te doen in Vancouver:

Struin door Stanley Park

Stanley Park is dé plek als je lekker naar buiten wilt in Vancouver. Het beroemde stadspark ligt pal tegenover het hart van de stad, aan het water. Maak een wandeling of een fietstocht over de bijna 9 kilometer lange Sea Wall, ga picknicken met je vrienden of ga op bezoek bij de Totem Poles, die je meer leren over de Haida Gwaii cultuur.

Stanley Park, Vancouver, BC V6G 1Z4, Canada

Foto: werner22brigitte, CC0 1.0

Fiets naar North Vancouver

Als Dutchie in Vancouver, kun je natuurlijk niet op pad zonder te gaan fietsen. Die huur je heel makkelijk in het centrum en vanaf hier fiets je zo door de stad. Mijn favoriete tocht is die via Stanley Park en de Lion's Gate Bridge (fijn klimmetje) naar North Vancouver. Vanaf hier kun je met de Seabus makkelijk weer terugkeren naar downtown. Trek hier zeker een volle dag voor uit!

Lions Gate Bridge, Vancouver, BC, Canada

Foto: Paul Krueger, CC BY 2.0

Hardlopen over de Sea Wall

Het leven in Vancouver staat in het teken van sporten en outdoor activiteiten. Tijdens een van mijn recente bezoeken aan de stad, ging ik er hardlopen langs de haven. Ik wist niet wat ik meemaakte, het leek wel of half Vancouver op de been was. Of beter gezegd, aan de ren was. Iedereen groette elkaar vriendelijk en moedigde elkaar aan. Ik heb nog nooit zo'n fijne hardloopsessie gehad, in mijn geval over de Sea Wall in hartje stad. Heerlijk!

Waterfrond Road, Vancouver

Foto: Ruth Hartnup, CC BY 2.0

De Capilano Suspension Bridge

You love it or you hate it! De Capilano Suspension Bridge ligt in North-Vancouver en is een van de bekendste attracties van de stad. Deze 140 meter lange touwbrug bungelt 70 meter boven de Capilano River en de kloof is zo breed dat er twee Boeing 747's zij aan zij doorheen kunnen vliegen. Daarnaast zijn er in dit park diverse plateaus, kleinere bruggen en wandelpaden. Ook leuk voor gezinnen met kinderen!

3735 Capilano Rd, North Vancouver, BC V7R 4J1, Canada

Foto: David Davies, CC BY-SA 2.0

Grouse Mountain

Grouse Mountain is dé buitenspeelplaats voor de inwoners van Vancouver. Neem de Skyride naar boven voor een heerlijk uitzicht over de stad of doe de Grind Hike, een 2,9 kilometer lange wandeling loodrecht omhoog de berg op, die door de locals gebruikt wordt om hun fitness level op peil te houden. Spannende bijkomstigheid: je loopt (letterlijk) de kans hier beren tegen te komen!

6400 Nancy Greene Way, North Vancouver, BC V7R 4K9

Foto: Rollan Budi, CC BY-SA 2.0