Tenerife staat bekend als een zon-, zee- en strandbestemming, maar wie het Spaanse eiland echt wil leren kennen, trekt de wandelschoenen aan. Tenerife heeft immers tal van prachtige wandelroutes die verspreid liggen in een gevarieerd natuurlandschap. De beste manier om dit alles in je op te nemen, is vanaf hoger gelegen grond. Vanaf deze vijf uitkijkpunten of miradores krijg je de beste vergezichten op Tenerife.

Vanaf een vulkaan - Pico del Teide

Het Teide Nationaal Park is dé natuurbezienswaardigheid op Tenerife. De vulkaan Teide barstte voor het laatst uit in 1909 en je kan hem tot aan de top beklimmen, met de auto, een stukje met de kabellift of helemaal te voet als je tijdig een vergunning aanvraagt. Vanaf de Pico del Teide heb je een geweldig uitzicht zowel over het hele eiland, als over de centrale krater die zo'n 48 km groot is in omtrek.

Mount Teide, 38300, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Foto: Pixabay

Over een vallei - La Orotava en de Mirador de Chipeque

De vulkaan Teide is bijna overal op Tenerife zichtbaar, maar niet elk uitkijkpunt is hetzelfde. Vanuit de vallei La Orotava zie je hem liggen achter een bladerdek van groen, afkomstig van de vele pijnbomen die de vallei bedekken. De Mirador de Chipeque ligt hoog boven de vallei en biedt op heldere dagen een nog beter zicht. Wanneer het licht bewolkt is, zorgen deze wolken voor een mooi laagje dons boven de bomen.

38399 Sta Úrsula, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Foto: Pixabay

Op weg naar een bergdorpje - Masca

Masca is een klein maar prachtig bergdorpje in de gelijknamige vallei. Om er te komen trotseer je haarspeldbochten, steile hellingen en spannende afdalingen. Stop zeker even onderweg, want het uitzicht op Masca van bovenaan de vallei is minstens even mooi als de vergezichten die het dorpje zelf biedt. Er ligt een "officieel" uitkijkpunt zowel langs de weg naar het dorp, als bij de parkeerplaats vlak boven het dorp.

38489 Masca, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Foto: Pixabay

Uitkijkend op reuzen - Mirador de Archipenque

De Reuzen of Los Gigantes zijn uitstekende kliffen van wel 500 meter hoog langs de westkust van Tenerife. Ze speelden een rol in de film "Clash of the Titans" en wanneer je ze ziet opdoemen, snap je meteen waarom. De ideale plek om ze te fotograferen is vanaf de Mirador de Archipenque. Geniet van een drankje in het nabijgelegen café terwijl je op de zonsondergang wacht, of wandel even naar de vuurtoren.

Carretera General Puerto de Santiago, s/n, 38683 Santiago del Teide, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Foto: Pixabay

Middenin het landschap - Mirador de Pico del Inglès

De Pico del Inglès ligt tussen de Teide en de Anaga-bergketen waardoor hij een spectaculair panoramisch uitzicht biedt. Probeer het ravijn van Tahodio te spotten en kijk helemaal tot de stad Santa Cruz. Door de vele bekende punten die je vanaf de Pico del Inglès kunt spotten, is het een van de populairste uitkijkpunten op het eiland. Kom daarom vroeg als je deze plek voor jou alleen wilt hebben.

Pico del Inglés, 38139, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

Foto: Martin Alvarez Espinar, CC BY 2.0