Het is tijd om Google Maps uit te schakelen tijdens je stedentrip naar Groningen. Met deze tips ontdek je de stad op een wel heel bijzondere manier. Rollend of tuffend; de avontuurlijke toerist kiest één van deze originele rondleidingen.

Fietstaxi Yvette

Fietsen door de stad zonder moe te worden? Hop achterop de fietstaxi van Yvette. Een fenomeen in Groningen en een must-do voor toeristen. Boek een uitgebreide stadstour of laat je voor een euro per minuut van het Noorderplantsoen naar de stad brengen. Yvette die trapt wel!

Foto: Daisy Scholte

Bootje varen

Kies het ruime sop en bekijk Groningen eens vanaf het water. Dobberend door de singels ontdek je een hele andere kant van de stad. En wie echt gek is van boten kan de rondvaart combineren met een bezoek aan het Scheepsvaartmuseum en als afsluiter lekker smullen in het Pannenkoekschip.

Foto: Daisy Scholte

Tuffen op een Solex

Back to the sixties! Zet je leren cap maar vast op, want op deze vintage solex maak je pas echt de blits. Tuffend met een snelheid van 25 km per uur kun je zelfs de stad verlaten voor een tochtje in de groene omgeving. Dat is nog eens een originele manier om Groningen te ontdekken.

Foto: Daisy Scholte

Segwaytour

Gek op rollen, maar liever nieuwerwets? Dan is de segwaytour echt iets voor jou. Met één druk op de knop start je de stok op wielen en rol je ontspannen langs alle hoogtepunten van deze mooie stad. Waarschuwing! Dit vervoersmiddel kan zo verslavend zijn, dat je niet meer wilt lopen.

Foto: Daisy Scholte

Stadswandeling

Wie kan je nou beter de geheime schatten van een stad laten zien dan een local? Sluit daarom eens aan bij een stadswandeling. De gidsen weten werkelijk alles van het oude en het nieuwe Groningen. En zijn je benen na afloop nog niet vermoeid. Combineer de wandeling dan met een klim naar de top van de Martinitoren.

Foto: Daisy Scholte