Als de zon schijnt zoals in de Algarve, wil je echt niet binnen blijven. De hele dag luieren op het strand klinkt als het goede leven. Maar wie net even wat meer beweging wil dan van de cocktailbar naar het strandbedje gaat er ook eens op uit. Met deze 5 tips voor outdoor activiteiten in Faro haal je echt alles uit je vakantie in de Algarve.

Kajakken langs de kust

Huur een kajak en dobber langs de prachtige kustlijn van Faro. Het rustige zeewater en de aangename temperatuur maken dit stukje Portugal tot een waar kanoparadijs. Halverwege de tocht leg je aan op het strand voor een verdiende pauze. Wie slim is neemt een lunchpakketje mee. Vanuit Faro kun je gemakkelijk naar één van de kleine eilandjes voor de kust kajakken. Dat is nog eens een mooi avontuur.

Praia Do Faro

Foto: Daisy Scholte

Boottocht door Ria Formosa NP

In Faro ga je aan boord van een traditionele vissersboot. Op je dooie gemakje vaar je door één van de zeven natuurwonderen van Portugal: de Ria Formosa. Het nationaal park is een groene lagune rijk aan trekvogels, zeepaardjes en schiereilanden. Leg aan bij het eiland Ilha Da Culatra en maak een wandeling door het kleurrijke dorpje, voor je weer richting het vaste land vaart.

Ilha Da Culatra

Foto: Daisy Scholte

Strandgrotten bezoeken

De zuidkust van Portugal staat bekend om de indrukwekkende strandgrotten. In een half uurtje reis je met de trein naar Albufeira. Daar vertrekken dagelijks boten om de grotten te bezoeken. Maar je kunt de open plekken in de rotsen ook zelf bezoeken met een kano. De echte sportieveling gaat zwemmend. Let wel op dat het zeewater rustig moet zijn. Eenmaal in de grot waan je je in een compleet andere wereld.

Albufeira
Foto: Daisy Scholte

Historische wandeltocht

De liefhebber van kunst en geschiedenis kan ook terecht in het kuststadje Faro. Maak een uitgebreide, historische wandeltocht en leer alles over de impact die de stad op het moderne Europa heeft gehad. Onderweg krijg je een traditionele snack, je bezoekt het Sé Museum en de uitbundig versierde kerken. Met de City Walk Faro van Rent-a-Guide ontdek je het mooiste van Faro.

Startpunt: Manuel Bivar Garden

Foto: Daisy Scholte

Dolfijnen spotten

Vertrek 's ochtends vroeg vanuit de haven van Faro op zoek naar de meest sierlijke waterdieren op aarde. Dolfijnen spotten mag je echt niet missen tijdens je vakantie in de Algarve. Zodra je de kalme, open zee hebt bereikt laat de schipper de boot rustig dobberen. Even geduld en voor je het weet zwemt er een hele school dolfijnen om de boot. Spectaculair!

Faro Marina

Foto: Pixabay