In Nieuw-Zeeland liggen de roots van diverse avontuurlijke sporten, zoals het bungeejumpen. Waar je ook bent, er is altijd wel een activiteit die je hart sneller laat kloppen en je een flinke adrenalinekick bezorgt. Je kunt hier al mee beginnen in de grootste stad van Nieuw-Zeeland, namelijk Auckland. Deze stad is voor veel reizigers het beginpunt van hun reis en dus prima geschikt voor een eerste kennismaking met de Nieuw-Zeelandse adrenalinekicks. Dit zijn mijn tips voor 5 kick ass-avonturen in Auckland om je Nieuw-Zeeland-reis goed te beginnen.

Bungeejumpen van de Harbour Bridge

Wie naar Nieuw-Zeeland gaat, kan eigenlijk niet thuiskomen zonder te bungeejumpen. Eén van de plekken waar je dit kunt doen is vanaf de Harbour Bridge. AJ Hackett, het bedrijf dat de naam draagt van de entrepreneur die het bungeejumpen populair maakte, bied je de mogelijkheid om jezelf vanaf 40 meter de diepte in te storten. Dit kan eventueel met een 'Ocean Touch', waarbij je je sprong eindigt met een dip in het water. In Auckland vind je overigens de enige Ocean Touch in Nieuw-Zeeland.

105 Curran Street Extension, Westhaven Marina

Foto: mat79, CC BY 2.0

Harbour Bridge Climb

Wil je de Harbour Bridge op, maar dan op een iets minder angstaanjagende wijze? Kies dan voor de Harbour Bridge Climb. Hierbij ga je onder begeleiding van een ervaren gids te voet de brug op en de hoogte in. Onderweg heb je het mooiste uitzicht over de stad en krijg je uitgebreid uitleg over de brug en de omgeving. In totaal duurt deze activiteit ongeveer anderhalf uur.

105 Curran Street Extension, Westhaven Marina

Foto: Pixabay

SkyJump van de Sky Tower

Dé blikvanger van Auckland is niet de Harbour Bridge, maar de 328 meter hoge Sky Tower, op de hoek van Federal Street en Victoria Street. Tijdens de SkyJump laat je jezelf met een snelheid van 85 km per uur zakken van 192 meter hoogte, loodrecht de stedelijke diepte in. Adrenaline gegarandeerd!

Victoria St W & Federal St, Auckland, 1010, Nieuw-Zeeland

Foto: Pixabay

SkyWalk op de Sky Tower

Iets langer waar voor je geld? Kies dan voor de Sky Walk, waarbij je over de rand van de Skytower loopt. Uiteraard ben je goed gezekerd, maar het blijft heel spannend om je tenen op een hoogte van 192 meter over de rand te steken. Je maakt een hele ronde om de Skytower. Je leert onderweg over de omgeving en het ontstaan van de toren en hoe deze bijvoorbeeld is gebouwd om aardbevingen te kunnen opvangen.

Victoria St W & Federal St, Auckland, 1010, Nieuw-Zeeland

Foto: Pixabay

Jet boat tour

Een andere typisch Nieuw-Zeelandse activiteit is het maken van een jet boat tour. Je vertrekt vanaf het Maritime Museum in de haven en vaart eerst onder de Harbour Bridge door. Eenmaal aangekomen in Waitemata Harbour maakt de jet boat meer snelheid en maak je spectaculaire manoeuvres zoals een 300 graden-bocht op hoge snelheid en je pakt een flink aantal golven mee.

Auckland Jet Boat Tours Gate 1, Hobson Wharf, Te Wero Island,Viaduct Harbour, Nieuw-Zeeland

Foto: Jennifer Whiting, CC BY 2.0