Lagos trekt allerlei soorten bezoekers. Smulpapen komen op de geweldige restaurants af, zonaanbidders kunnen er op de prachtige stranden liggen en avonturiers kunnen ook hun hart ophalen in Lagos. Want of je nu houdt van watersport, fietsen, wildlife spotten of hiken: Lagos heeft genoeg te bieden voor een actieve vakantie in de Algarve.

Langs de woeste kliffen De kust bij Lagos is gezegend met woeste kliffen

De kust bij Lagos is gezegend met woeste kliffen en prachtige rotsformaties. Niet alleen een lust voor het oog, maar ook leuk om van dichtbij te bekijken. Smeer je goed in en ontdek de kliffen al wandelend. Je kunt over en langs de kliffen lopen via een groot netwerk aan wandelpaadjes. Tijdens je wandeling word je getrakteerd op dramatische uitzichten over de zee.

Ponte da Piedade, Lagos

Foto: falco, CC0 1.0

Dolfijnen spotten

De wateren voor de Algarve zijn perfect om dolfijnen te spotten en voor zo'n €30 per persoon kun je mee met een dolfijnsafari. Je gaat met een speedboat richting open zee, een bumpy ride, maar heel spectaculair. En dan is het spotten geblazen! Dolfijnen kun je bijna altijd wel zien als je met een excursie meegaat, maar er is ook kans dat je zeeschildpadden en zelfs orka's ziet.

Marina de Lagos, Lagos

Foto: akenach, CC0 1.0

Kajakken door de zeegrotten

De enorme rotspartijen voor de kust van Lagos herbergen honderden grotten, de één nog groter en mysterieuzer dan de ander. De grotten van dichtbij bekijken, kan eigenlijk alleen zwemmend of met een kajak. Je kunt mee met een kajaktour, maar zelf een zee-kajak huren kan ook. Ga je alleen op pad? Zorg wel dat je ervaring hebt met zee-kajakken, want de zee rond Lagos kan behoorlijk woest zijn.

Marina de Lagos, Lagos

Foto: Unsplash, CC0 1.0

Crossen over de kustpaden

De kustpaden die van Lagos naar andere kustplaatsjes voeren, zijn perfect om met een mountainbike te ontdekken. Je huurt al een mountainbike voor zo'n €20 per dag. Als je nog niet veel ervaring hebt, is het een goed idee om de route langs de stranden te rijden van ongeveer 15 kilometer lang. Maar je kunt ook over de kliffen en door het achterland crossen.

Rua Dr. Francisco Vito M. Corte-Real 2

Foto: Snufkin, CC0 1.0

Wandelen bij Monchique

Aan de drukte van de Algarve ontsnappen, kan perfect als je een dagje gaat wandelen in de Serra de Monchique. Je wandelt over ezelspaadjes langs vijgenbomen, wilde bloemen eucalyptus, verlaten eeuwenoude kerkjes en honderden kurkbomen. Je begrijpt meteen waarom kurk inmiddels beschermd is. In het dorpje Monchique kun je tot slot heerlijk lunchen.

Monchique, Portugal

_Foto: Jose A., CC BY 2.0_