Vergeet Barcelona, Florence en Rome: Lissabon is dé nieuwe hotspot onder de Zuid-Europese stedentrips. De hoofdstad van Portugal ligt op slechts 2 uur vliegen van Nederland. En omdat meerdere low-cost carriers Lissabon inmiddels in hun aanbod hebben, is het een heerlijke plek om een lang weekend door te brengen voor een schappelijke prijs.

Profiteer van onze Paasaanbiedingen en boek tot 30 maart je stedentrip naar Lissabon met extra voordeel!

Cais do Sodré

Alhoewel het plein van Cais do Sodré in eerste instantie niet heel aantrekkelijk oogt, is het dé plek om te beginnen aan je wandeling langs de Taag. Op het plein komen hardlopers in de ochtend samen en vertonen skateboarders hun kunsten. Struin vanaf Cais do Sodré in noordelijke richting langs het water, tot aan Praça do Comércio. Het barst er van de terrasjes en leuke kraampjes met eten en drinken.

Cais do Sodré, Av. 24 de Julho, Lissabon

Foto: Pedro Ribeiro Simões, CC BY 2.0

Alfama

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. Heb je geen zin om steeds omhoog te lopen, pak dan de bekende (gele) tram 28 die je vanuit het laaggelegen centrum naar het hoger gelegen stadsdeel Alfama brengt. Neem bij de eindhalte eerst een kijkje op de lokale markt en dwaal vervolgens door een wirwar van smalle straten en steegjes langzaam maar zeker weer terug naar beneden.

Kathedraal van Alfama, Largo da Sé, 1100-585 Lissabon

Foto: Pedro Ribeiro Simões, CC BY 2.0

Belém

Vanaf Cais do Sodré stap je op de trein naar Belém, een van de meest levendige buitenwijken van Lissabon. Hier brengen de inwoners van de stad graag hun zondag door met slenteren over de boulevard. Uiteraard koop je een -of meerdere- Pasteís de Belém (traditioneel Portugees roomgebakje). Eet de lekkernij niet in de overvolle eetzaal op, maar strijk neer in één van de vele parken die deze wijk rijk is.

Pastéis de Belém, R. De Belém 84-92, 1300-085 Lissabon

Foto: Min Zhou, CC BY 2.0

Baixa

De steile straten van het stadsdeel Baixa zijn heerlijk om op je dooie gemak doorheen te slenteren. Op welk tijdstip van de dag je hier ook bent, het leeft er altijd. Ga shoppen in de hippe boetiekjes of plof neer op een terras onder het genot van een Vinho Verde. Ontbijten doe je bij Quinoa, op zondag hebben ze hier een geweldig brunchbuffet waarna je de rest van de dag niet meer hoeft te eten.

Quinoa, R. Alecrim 54, 1200-000 Lissabon

Foto: DavideGorla, CC BY 2.0

Parque Eduardo VII

Voor een fabelachtig uitzicht over de Taag moet je even een stukje klimmen, maar eenmaal boven aangekomen in Parque Eduardo VII, ben je dat zo weer vergeten. Breng je middag hier door met een picknick of hang gewoon lekker in het gras op blote voeten, net zoals de locals dat doen.

Parque Eduardo VII, 1070-051 Lissabon

Foto: Raül Utrera, CC BY-SA 2.0