De beste manier om Valencia te ontdekken is te voet. Lekker struinen door de straten en verdwalen in de smalle steegjes. Deze stad is ervoor gemaakt. Dit zijn de vijf mooiste plekken voor een uitgebreide wandeling in de Spaanse kuststad.

De strandboulevard

Langs het brede strand van Valencia ligt een bescheiden boulevard. Dit is waar de geur van de zee en die van verse paella samenkomen. In de zomermaanden is er een vrolijke markt met souvenirs en strandspulletjes en hebben de locals hun tuinmeubilair op het wandelpad gezet.

Foto: Daisy Scholte

El Carmen

In de hippe wijk El Carmen is het altijd gezellig. Maar vooral 's avonds komt de oude wijk tot leven. Op iedere hoek vind je een gezellig restaurant. En als je denkt dat je alles gezien hebt, kijk dan ook eens omhoog. De wijk is bezaaid met gave straatkunst en graffiti.

Foto: Daisy Scholte

The River

Wel eens gewandeld dóór een rivier? Dat dacht ik al. In Valencia kan het! De rivier die ooit dwars door de stad liep is na de zoveelste overstroming veranderd in een kilometers lang stadspark. Veruit de beste plek om te ontsnappen aan de drukte van de dag.

Foto: Daisy Scholte

Traditioneel vissersdorp

Cabanyal is een wijk in Valencia aan het strand. Het oude vissersdorp is nog niet ontdekt door toeristen en dat is onterecht. De traditionele vissershuisjes met felgekleurde, keramische tegeltjes nemen je mee terug in de tijd. De wijk is arm en de mensen slijten hun dagen op straat. Maar dat maakt het juist zo authentiek.

Foto: Daisy Scholte

Stad van Kunst en Wetenschap

Totaal anders dan de rest van de stad is de Stad van Kunst en Wetenschap. Hier staan zeven hypermoderne gebouwen die zo uit een sciencefictionfilm lijken te komen. En er is genoeg te doen: het wetenschapsmuseum, een IMAX theater en het grootste aquarium van Europa. Je komt niet eens meer toe aan wandelen.

Av. del Professor López Piñero

Foto: Daisy Scholte