Een azuurblauwe zee, helderwitte zandstranden, door de wind bewegende groene palmbomen en een heerlijke temperatuur. Genoeg redenen voor een reis naar Thailand. Thailand beschikt over honderden tropische eilanden met elk een eigen karakter. Welk Thais eiland kies jij?

Koh Samet: het eilandleven vlakbij Bangkok

Wil je aan de drukte van Bangkok ontsnappen? Dan is Koh Samet de perfecte keuze. Koh Samet ligt op slechts zes uur rijden van Bangkok en is daardoor heel gemakkelijk te bereiken. Een groot gedeelte van het eiland bestaat uit een nationaal park en het eiland is voornamelijk populair onder de Thai die met z'n allen het strand opzoeken in de weekenden. Het beste reis je dus doordeweeks naar Samet.

Koh Samet, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

Koh Chang: het groene eiland

Tussen Bangkok en buurland Cambodja ligt het eiland Koh Chang. Koh Chang is een van de grootste eilanden van Thailand en heeft genoeg te bieden voor iedere reiziger. Gezinnen trekken voornamelijk naar het noordelijke White Sand Beach terwijl backpackers beter af zijn op Lonely Beach. Koh Chang is een van de groenste eilanden van het land met tientallen watervallen.

Koh Chang, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

Koh Tao: het Thaise duikparadijs

Reis je naar Thailand om te genieten van de prachtige onderwaterwereld of wil je graag je duikbrevet halen, dan reis je het beste naar het duikparadijs Koh Tao. Koh Tao ligt in de Golf van Thailand. Overdag zijn er meerdere prachtige uitzichtpunten te bezoeken en in de avonduren is het tijd voor gezelligheid bij een van de vele strandbarretjes. Met name Sairee Beach is populair vanwege het nachtleven.

Koh Tao, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

Koh Ngai: het strand voor jezelf

Ten zuidoosten van het populaire eiland Koh Phi Phi - denk aan de film "The Beach" - ligt een aantal kleine paradijsjes die nog compleet ongerept zijn. Eén hiervan is het knusse Koh Ngai. Dit eiland wordt vaak als dagtrip bezocht vanuit bijvoorbeeld Koh Lanta, maar overnachten is hier ook mogelijk. Het eiland is met haar 8 vierkante kilometer klein en het is niet de goedkoopste bestemming in Thailand. Ondanks dat is het zeker een droombestemming.

Koh Ngai, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

Koh Jum: rust en natuur

Zoek je een eiland dat nog niet heel bekend is in Thailand, kies dan voor Koh Jum. Koh Jum ligt vlak voor de kust van het slaperige kuststadje Krabi. Het eiland bestaat officieel uit twee delen, Koh Jum en Koh Pu waarbij het ene gedeelte compleet vlak is en het andere bergachtig. De stranden heb je bijna voor jezelf en vanaf hier zie je het populaire eiland Koh Phi Phi in de verte liggen.

Koh Jum, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

Koh Samui: populaire badplaatsen

Eén van de populairste eilanden van Thailand is Koh Samui. De populairste stranden zijn Chaweng Beach en Lamai Beach, maar deze stranden zijn daardoor ook meteen het drukst. Wil je wat meer rust, dan raad ik je aan om naar het zuiden of westen van het eiland te reizen. De grootste trekpleisters op het eiland zijn de tempel Wat Plai Laem en de Big Buddha.

Koh Samui, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille

Koh Lanta: een waar paradijs

Koh Lanta, gelegen aan de Andaman Kust is een paradijs voor iedere soort reiziger. Het is er rustiger dan op de nabijgelegen eilanden Koh Phi Phi en Phuket. Shoppen doe je in Lanta Town waar ook de lokale markt plaatsvindt. Snorkelen en/of duiken en tropische planten bewonderen doe je in Mu Ko Lanta National Park. Rondom Koh Lanta vind je meerdere verlaten eilanden waar je per boot naartoe kunt.

Koh Lanta, Thailand

Foto: Kirsten Schonewille