Het idyllische Bali is zowel in economisch als cultureel opzicht een van de belangrijkste eilanden van Indonesië. Tegelijkertijd is het een paradijs en een plaats vol mysterieuze spiritualiteit. Hoewel dit Indonesische eiland in het zuiden van de Stille Oceaan veel toeristen trekt, hebben de Balinezen hun optimisme en rijke cultuur weten te behouden. Maar Bali heeft veel meer te bieden dan alleen spiritualiteit. Met haar prachtige, adembenemend mooie stranden, schilderachtige bergen, knalgroene rijstvelden en weelderige vegetatie, is het een van de mooiste plekjes ter wereld.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hier zie je een kleine selectie van de prachtige bezienswaardigheden op Bali. Kun jij ze allemaal terugvinden in de video?

De rijstvelden van Jatiluwih ♦ (0:09)

Als groene linten slingeren ze over de met kokospalmen begroeide heuvels: de oude rijstvelden van Jatiluwih zijn uitgestrekt en elegant en sinds mensenheugenis staan deze velden symbool voor de liefde en respect die de Balinese boeren voor hun land hebben.

De Pura Besakih-tempel ♦ (0:13)

Bali staat bekend om haar vele unieke en magische tempels. De Pura Besakih-tempel is voor hindoes een van de heiligste plekken op Bali. De tempel is gelegen op de helling van de Gunung Agung, een actieve vulkaan. De tempel staat bekend als de Moedertempel van alle Balinese gebouwen.

Bali_temple.jpg

Het strand van Kuta ♦ (0:29)

Het meest populaire strand van Bali ligt in het zuiden van het eiland en trekt elk jaar duizenden toeristen die willen genieten van de unieke sfeer.

Het Balangan-strand ♦ (0:41)

Het Balangan-strand heeft ook veel te bieden. Het prachtige goudkleurige strand grenst aan een rif en groen begroeide kliffen van kalksteen. Dit strand staat wereldwijd bekend als een paradijs voor surfers.

De Tanah Lot-tempel ♦ (0:49)

De Pura Tanah Lot-tempel in het zuidwesten van het eiland is een van de bekendste tempels van Bali. Dit indrukwekkende gebouw, dat is gebouwd op een rots in de zee, wordt bij vloed van het vasteland afgesneden waardoor de aanblik nog mysterieuzer is.

Balinese dansers ♦ (1:07)

Deze traditionele, lokale dansers zijn met hun unieke en felgekleurde kostuums, prachtige dansstijlen en zware make-up, enorm betoverend.

Heb je al zin gekregen om naar Bali te gaan? We hebben geweldige aanbiedingen voor je!