By Expedia Team, on December 12, 2017

Siem Reap in één minuut: eeuwenoude tempels en een prachtig landschap

De stad Siem Reap ligt in het noordwesten van Cambodja. De plaats ligt aan de westelijke oever van het Tonlé Sapmeer, het grootste meer van zuidoost-Azië. Aangezien Siem Reap de stad is die het dichtst bij het bekende Boeddhistische tempelcomplex van Angkor Wat ligt, is de plaats uitgegroeid tot een populaire toeristische trekpleister. Je vindt hier dan ook relatief veel hotels, resorts, restaurants en winkels.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=2UO9KYAYm_k']<br /><br />_Deze">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=2UO9KYAYm_k

_Deze video is geproduceerd door_ Framfilm

In de video zie je van bovenaf enkele van de mooiste plekjes van Siem Reap. Laat je aan de hand van de indrukwekkende beelden meevoeren naar een andere wereld.

Naast de bekende tempelcomplexen valt er in Siem Reap nog veel meer te ontdekken. Samen met Laos en Vietnam was Cambodja ooit een Franse kolonie. In het stadscentrum, bij de oude markt, staan nog steeds veel huizen in Frans-koloniale stijl. In het Angkor-stadstheater krijgen bezoekers de kans zelf de traditionele kunst van het Apsara-dansen te ervaren. Schaduwtheater kent in Cambodja een lange traditie. Trek tijdens je vakantie in Siem Riep ook wat tijd uit voor een wandeling langs de kleurrijke straatmarkten en winkeltjes met handgemaakte producten. Dit gebied staat bekend om de zijdeproductie en misschien vind je hier wel een mooie zijden sjaal.

Angkor Wat ♦ (0:07)

De regio Angkor was de plek waar tussen de negende en de vijftiende eeuw het Khmer-rijk zetelde. In het archeologische park Angkor vind je niet alleen het bekende Angkor Wat-tempelcomplex, maar ook andere historische plekken. De indrukwekkende torens en muren, die zijn versierd met verschillende reliëfs en beelden, zijn in het bijzonder de moeite waard. De tempel van Angkor Wat staat zelfs afgebeeld op de Cambodjaanse vlag en vormt de belangrijkste toeristische attractie van Cambodja.

Angkor Bayon ♦ (0:22)

Samen met Angkor Wat is Angkor Bayon een van de meest indrukwekkende en bekendste tempelcomplexen in dit gebied. Het complex werd gebouwd in de twaalfde eeuw en was het laatste stenen tempelcomplex uit de tijd van de Khmer. Opvallende elementen van de tempel zijn de lachende gezichten van de Bodhisattva Lokeshvara, waarvan er een de bijnaam de Mona Lisa van zuidoost Azië heeft.

SiemReap.jpg

Ta Prohm-tempel ♦ (1:05)

De Ta Prohm-tempel ligt ook in Angkor. Dit tempelcomplex dateert uit de twaalfde eeuw en doordat de half vervallen ruïnes niet zijn gerestaureerd en zoveel mogelijk in originele staat worden gelaten, heeft dit complex een mysterieuze en betoverende uitstraling. De klimplanten en andere begroeiing waarmee het complex bedekt is, geven de tempel een extra bijzonder aanzien.

Heb je al zin gekregen om het beroemde Angkor Wat-tempelcomplex zelf te bekijken? We hebben geweldige reisdeals voor Siem Reap voor je!