By Expedia Team, on December 12, 2017

Bologna in één minuut: pizza, pasta en paleizen

Bologna is de bruisende hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna en wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Italië genoemd. Lekkerbekken komen hier helemaal aan hun trekken, aangezien de stad bekendstaat om haar voedzame, typisch Italiaanse gerechten. Bologna heeft echter ook veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. In de stad kun je perfect tussen de schitterende gebouwen door over de markten slenteren en naar straatmuzikanten luisteren. Dat is echte Italiaanse levenskunst!

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=xOpT_zU16qs']<br /><br />_Deze">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=xOpT_zU16qs

_Deze video is geproduceerd door_ Framfilm

Hieronder komen een paar van de hoogtepunten van de stad voorbij. Kun je ze allemaal herkennen?

Piazza Mercato ♦ (0:06)

De Piazza Mercato in het centrum van Bologna dient regelmatig als locatie voor een enorme markt. Het plein bruist van het leven, aangezien meer dan 400 kooplui en ambachtslieden hier hun spullen te koop aanbieden. Je kunt hier alles vinden wat je hartje begeert: of het nu om kunst, nieuwe of tweedehands kleding, huishoudelijke artikelen of cosmetica gaat.

Torens van Bologna ♦ (0:15, 0:24)

De scheve toren van Pisa is misschien beroemder, maar de scheve torens van Bologna, genaamd Garisenda en Asinelli, lijken vanwege hun slanke silhouet zelfs nog schever te zijn. Torre Garisenda is 48 meter hoog en helt 3 meter over. Als je de 498 traptreden van de Torre degli Asinelli opklimt, word je boven op de toren beloond met een spectaculair uitzicht over Bologna.

Basilica San Petronio ♦ (0:11)

Deze enorme basiliek uit 1390 zou aanvankelijk nog groter worden dan de Sint-Pietersbasiliek in Rome, maar deze ambitie werd nooit gerealiseerd. De Basilica San Petronio is echter nog steeds de op vier na grootste kerk ter wereld. De voorgevel van de basiliek is eigenlijk nooit helemaal voltooid, waardoor de kerk er zelfs nog indrukwekkender uitziet. Het interieur van de kerk is een van de beroemdste voorbeelden van gotische architectuur in Italië.

Bologna_view.jpg

Pinacoteca Nazionale di Bologna ♦ (0:45, 1:07)

In deze kunstgalerie zijn kunstwerken te zien van talloze kunstenaars uit Bologna en de regio Emilia-Romagna. Je kunt er schilderijen bewonderen uit de 13e tot 19e eeuw en veel van deze schilderijen hebben een bijzondere geschiedenis: Napoleon had enkele van deze schilderijen meegenomen naar het Louvre in Parijs. Later werden ze teruggebracht naar Bologna.

Piazza Maggiore en Piazza del Nettuno ♦ (1:16)

Op deze twee naast elkaar liggende pleinen in het stadscentrum is het altijd een gezellige drukte. De schitterende Neptunusfontein, de Fontana di Nettuno, waarnaar het plein is genoemd, is een populaire ontmoetingsplek voor de inwoners van Bologna. Vanaf deze plek liggen alle belangrijke bezienswaardigheden en winkelstraten op een steenworp afstand.

Heb je al zin gekregen om een bezoek te brengen aan de culinaire hoofdstad van Italië? We hebben geweldige reisdeals voor Bologna voor je!