By Expedia Team, on December 12, 2017

Salzburg in één minuut: in de voetsporen van Mozart

De stad Salzburg, gelegen aan de oever van de rivier de Salzach te midden van een schitterend berglandschap, is niet alleen beroemd geworden omdat de componist Mozart er is geboren. Elk jaar komen miljoenen bezoekers naar de stad vanwege de fantastische architectuur, de populaire muziekfestivals, de wereldberoemde kerstmarkten en, niet in de laatste plaats, vanwege de culinaire verleidingen. Vanaf de Kapuzinerberg, de hoogste plek in Salzburg, kun je genieten van een fantastisch uitzicht op de stad die het verkennen meer dan waard is.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=6eyaSfukgBw']<br /><br />_Deze">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=6eyaSfukgBw

_Deze video is geproduceerd door_ Framfilm

In deze interessante video zie je onder meer de volgende hoogtepunten van de stad. Kun je ze allemaal herkennen?

Schloss Mirabell ♦ (0:16)

Het barokke Schloss Mirabell werd in de 17e eeuw gebouwd en is tegenwoordig de officiële residentie van de burgemeester van de stad. Het slot is zeer populair bij bruidsparen: de grote marmeren zaal wordt beschouwd als een van de mooiste trouwzalen. De uitgestrekte parken rond het paleis zijn een prachtige achtergrond voor foto’s.

SALZBURG.jpg

Salzburger Dom ♦ (0:47)

De magnifieke Salzburger Dom werd oorspronkelijk gebouwd in de 8e eeuw en in 1657 afgebouwd in de huidige vorm. Wolfgang Amadeus Mozart is hier gedoopt en het muzikale genie werkte hier van 1779 tot 1781 als organist. De dom is ook beroemd vanwege de klank van de zeven klokken, die wordt beschouwd als het mooiste klokkengelui in heel Oostenrijk.

Festung Hohensalzburg ♦ (01:03)

Festung Hohensalzburg, het ware herkenningspunt van de stad, ligt op de Festungsberg hoog boven Salzburg. De vesting is een van de grootste middeleeuwse kastelen in Europa en een van de beroemdste bezienswaardigheden in heel Oostenrijk. Een groot aantal schitterende zalen, de martelkamer, een poppenmuseum en een toren met fantastische uitzichten over de stad kunnen worden bezocht. Het kasteel dient ook als evenementenlocatie voor tentoonstellingen en concerten.

Christkindlmarkt ♦ (1:18)

Elk jaar in de adventstijd komen mensen van heinde en ver naar de Domplatz in Salzburg om de wereldberoemde kerstmarkt te bezoeken en in kerststemming te komen met kerstliederen en heerlijke geuren. Behalve aanlokkelijke kunstnijverheidsproducten en kerstversieringen worden bezoekers ook verleid met culinaire geneugten.

Salzburger Altstadt ♦ (1:26)

De oude stad van Salzburg lokt bezoekers met romantische, kronkelende straatjes met smeedijzeren reclamebordjes van winkels, werkplaatsen, restaurants en cafés. Een uniek kenmerk zijn de schilderachtige stegen tussen de huizen in de Altstad. Vooral de Getreidegasse, de belangrijkste winkelstraat met veel winkels en boetieks, is populair bij toeristen. Het geboortehuis van Mozart is Getreidegasse 9, dat tegenwoordig een museum is en bezoekers de mogelijkheid biedt om van alles te weten te komen over de jonge jaren van de componist.

Heb je al zin gekregen om de Mozartstad te bezoeken? We hebben geweldige reisdeals voor Salzburg voor je in de aanbieding!