By Expedia Team, on December 12, 2017

De Chinese Muur in één minuut – Een tocht door duizend jaar aan geschiedenis

Niemand weet hoe lang de muur precies is. Volgens recent archeologisch onderzoek, is de Chinese Muur, die ook wel de Grote Muur wordt genoemd, meer dan 21.000 kilometer lang. Dat is ongeveer 62 keer de afstand tussen Groningen en Maastricht. Maar één ding staat vast: de Chinese Muur is het grootste bouwwerk op aarde. Er is nog wel onenigheid over de bewering of de muur vanuit de ruimte nu zichtbaar is of niet. De Chinese Muur bestaat uit duizenden individuele vestingwerken en muurdelen die over een periode van meer dan 2000 jaar zijn gebouwd.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=XfdVvogsRC8']<br /><br />_Deze">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=XfdVvogsRC8

_Deze video is geproduceerd door_ Framfilm

Laten we de hoogtepunten van dit kolossale bouwwerk dat in de video voorbij komt eens beter bekijken. De stilte die de muur uitstraalt, wordt in de video bijna tastbaar.

De Chinese Muur diende ooit om het Chinese Keizerrijk te beschermen tegen aanvallen van nomadische stammen uit het noorden. De oudste delen van de muur die tot nu toe zijn ontdekt, zijn van de Qi Duchy in Shandong en het Chu-koninkrijk uit de huidige provincie Henan. Deze delen van de muur dateren respectievelijk uit 770 v. Chr. en 476 v. Chr. De bekendste delen van de muur werden gebouwd tussen 1368 en 1644, ten tijde van de Ming-dynastie. Momenteel kun je in Badaling, Mutianyu, Simatai en Juyongguan vier delen van de muur bezoeken. De voormalige voorzitter van de Communistische Partij van China, Mao Zedong, zei ooit: ‘Voordat je de Chinese Muur hebt bereikt, ben je geen echte held’.

Chinese Muur in Huairou (0:01)

Het deel van de muur rond Mutianyu in het district Huairou, ongeveer 70 kilometer ten noorden van Beijing, is een van de best bewaard gebleven delen van de Chinese Muur. Dit deel diende ter bescherming van de hoofdstad en de keizerlijke begraafplaatsen. De bouw werd al in de 6e eeuw begonnen. Er werd voornamelijk graniet gebruikt voor de constructie en met een hoogte van zeven tot acht meter is dit een van de hoogste delen van de muur. Over een lengte van 2250 meter liggen 22 wachttorens. Dit deel van de muur grenst in het westen aan het deel van de muur in Juyongguan en in het oosten aan de Gubeikou-poort. Beide zijden van de muur zijn voorzien van kantelen waarvan de samenstelling je doet denken aan een enorme draak.

wall.jpg

Dit bezielde stenen bouwwerk is aangelegd in een indrukwekkend en ruig berglandschap en ligt ten grondslag aan vele mythes en verhalen. De Chinese Muur is dan ook een terugkerend motief in de kunst en literatuur. Zelfs als je niet heel spiritueel bent aangelegd, krijg je op deze stenen muur die door het groene berglandschap slingert de neiging om te gaan mediteren. Op welke andere plek voel je zo sterk je eigen nietigheid en ervaar je tegelijkertijd de onbegrensde mogelijkheden van het menselijke kunnen? Een bezoek aan de Chinese Muur bij Mutianyu is echt de moeite waard en levert je meer op dan alleen een aantal indrukwekkende vakantiefoto’s.

Wil jij de Chinese Muur ook met eigen ogen zien? We hebben geweldige reisdeals voor Beijing voor je in de aanbieding!