De hoofdstad van Catalonië is de op een na grootste stad van Spanje en wordt terecht beschouwd als een van de mooiste metropolen ter wereld. Het is een betoverende stad met een mediterrane flair en spectaculaire architectuur. Je voelt de invloed van Antoni Gaudí op elke straathoek. En ook de levenslust van de Catalanen voel je overal: bezield gitaarspel en dansers geven de zwoele zomeravonden een uniek tintje. Nog een leuke bijkomstigheid: de verschillende wijken met hun nauwe straten, musea en tapasbars zijn uitstekend op de fiets te verkennen.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder staan enkele van de topattracties die in de video voorbijkomen. Kun jij ze aanwijzen?

W Barcelona ♦ (0:06)

Het herkenbare hotel W Barcelona aan de rand van de haven staat vanwege de zeilvorm ook wel bekend als het Hotel Vela, oftewel het Zeilhotel. Het domineert de skyline van Barcelona als geen ander, met uitzondering wellicht van de Sagrada Família. De haven zelf maakt indruk vanwege het formaat. Het is de op twee na grootste haven van Spanje.

Font Màgica ♦ (0:12)

Deze 'magische fontein' aan het levendige Plaça d'Espanya werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Het is nog altijd een betoverend en uniek spektakel van water, licht en muziek.

Playa de la Barceloneta ♦ (0:22)

Het Playa de la Barceloneta ligt in de visserswijk Barceloneta en is een van de populairste stranden van de stad. Het schiereiland Barceloneta zelf is een favoriete ontmoetingsplek van de plaatselijke bevolking, die hier komt genieten van traditionele Catalaanse gerechten, zoals vis, zeevruchten en tapas.

Barceloneta.jpg

Camp Nou ♦ (0:44)

Camp Nou biedt ruimte voor maar liefst 99.354 toeschouwers. Daarmee is dit het grootste voetbalstadion van Europa. Op dagen waarop geen wedstrijd wordt gespeeld, kun je het stadion bezichtigen en een kijkje achter de schermen nemen. Zo krijg je de kans je als een echte voetbalster te voelen.

Sagrada Família ♦ (1:01)

De Sagrada Família in het centrum van Barcelona is ontworpen door Gaudí en moet haast wel de beroemdste bezienswaardigheid van de stad zijn. De bouw is nog steeds niet klaar. Dit doet echter geen afbreuk aan de ongekende architectuur waarin diverse stijlen worden gecombineerd. Momenteel zijn acht klokkentorens voltooid, waar je een adembenemend uitzicht op de stad hebt.

Tibidabo ♦ (1:07)

De 512 meter hoge Tibidabo is Barcelona's berg. Je bereikt de top via een kabeltram. Bij helder weer kun je wel 45 kilometer ver kijken. Bezoek op de top de Sagrada Corazón, die is ontworpen naar het voorbeeld van de Sacré-Cœur Basilica in Parijs, en het pretpark Tibidabo.

Heb je al zin gekregen om naar Barcelona te gaan? We hebben geweldige aanbiedingen voor je.